Musical spektakel 40-45 Nederland met deze cast | najaar 2024

Het Vlaamse musical spektakel 40-45 komt naar Nederland. Studio 100 zorgt er in samenwerking met Joop van den Ende voor dat we vanaf september 2024 kunnen genieten van een Nederlandse versie. Dat is een stuk later dan de eerste berichten, want toen sprak men van najaar 2022. De Nederlandse spektakel musical 40-45 zal te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Inmiddels is een deel van de cast gepresenteerd en kunnen we vertellen dat Soy Kroon, Dorian Bindels, Gaia Aikman en Niniane Everaert allen een hoofdrol zullen spelen. Lees hier alleseter de Nederlandse versie van 40-45.

UPDATE: Dit bericht is bijgewerkt op 23 augustus 2023; de eerste namen uit de cast van de Nederlandse versie van 40-45 zijn vandaag voorgesteld. Eerder werkten we het in februari 2023 al bij toen bekend werd dat de musical vanaf september 2024 te zien is in Nederland. We publiceerden voor het eerst over de Nederlandse 40-45 musical op 11 mei 2021.

Spektakelmusical

Wat spektakelmusicals betreft, kent Vlaanderen twee producties die in het oog springen. Het begon met de musical 14-18. Daarna volgde de musical 40-45. En in 2023 Red Star Line. Voor de Nederlandse lezers, die deze musicals nog niet kennen. Je kunt de spektakelmusicals het beste vergelijken met Soldaat van Oranje.

Musical 40-45

In België was de musical 40-45 – waarin de dunne grens tussen goed en fout centraal staat – een enorm succes. De makers verkochten ruim 750.000 kaarten. Het is daarmee de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Als je nieuwsgierig bent: via de Studio 100 webshop kun je zowel het boek als de cd van 40-45 bestellen. Jonas Van Geel en Jelle Cleymans speelden destijds de hoofdrollen. We zagen ze recent nog samen in Tulpen uit Antwerpen (een Vlaams-Nederlandse muziekshow) en de musical Vergeet Barbara. En Jonas Van Geel kennen we natuurlijk ook van Les Misérables.

Nederlandse verhaal musical 40-45

De broers Dirk (Dorian Bindels) en Louis (Soy Kroon) worden met een jaar verschil geboren en groeien op in een warm en liefdevol gezin. Ze worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Totdat de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid uitbreekt. Na het bombardement van Rotterdam kiezen ze elke een andere kant van de strijd. Langzaamaan komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan…

Cast 40-45 musical Nederland

Soy Kroon en Dorian Bindels kruipen in de huid van de broers Louis en Dirk Zegers. Daarnaast spelen Gaia Aikman de rol van Leah Liebmann en Niniane Everaert die van Marie de Jong.

  • Soy Kroon* is acteur, zanger en presentator. Hij maakte in 2022 veel indruk met zijn rol als jongste Jezus ooit in The Passion. Ik vond hem tevens geweldig in de serie Hoogvliegers en in het theater maakte hij de indrukwekkende voorstelling Trompettist in Auschwitz samen met Thomas Cammaert.
  • Dorian Bindels is bij het grote publiek bekend geworden door zijn rol van Daan in Goede tijden, Slechte tijden. Hij speelde eerder in de musical Soldaat van Oranje de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema.
  • Gaia Aikman won de Musical Award 2023 voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor haar rol in Aida. Wist je dat deze Surinaamse zangeres en actrice geschiedenis schreef; zij speelde zowel de kleine als grote Nala in The Lion King. Een rol die ze zelfs op West End in Londen speelde.
  • Niniane Everaert is actrice en zangeres. Ze heeft veel ervaring in het theater. Ze was ook te horen in deze Spoken Word sessies.

Cast Nederlandse 40-45

Wie we verder in de cast van de Nederlandse 40-45 gaan zien, is nog niet bekendgemaakt. Aanmelden kon tot 17 maart 2023. De audities vonden plaats tussen 1 mei en 13 juni door Verhaak Casting & Agency. Natuurlijk delen we het via onze social media als we meer weten over de 40-45 musical cast in Nederland.

Midden Nederland Hallen Barneveld

De Nederlandse 40-45 is dus vanaf september 2024 exclusief in de Midden Nederland Hallen in Barneveld te zien. Het gaat om een aangepaste versie, waarbij het verhaal van de voorstelling zich afspeelt in Rotterdam. Wat hetzelfde blijft is het innovatieve concept met rijdende tribunes. Het publiek zit zowel letterlijk als figuurlijk in het midden van de voorstelling, zodat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Daarnaast passeert er ook een echte trein door de zaal, stort er een vliegtuig neer en zijn de toeschouwers te gast op een groot dansfeest met de swingende muziek uit de jaren ’40. Meer dan 80 acteurs op de bühne zorgen voor een unieke voorstelling die omwille van technische hoogstandjes niet gespeeld kan worden in een regulier theater, maar enkel in een theaterhal die groot genoeg is om deze immense productie te kunnen huisvesten.

Tickets Nederlandse 40-45 musical

Wil je de Nederlandse versie van de musical 40-45 bewonderen, dan kun je nu (vanaf woensdag 23 augustus 2023) je tickets bestellen. Dit doe je via www.40-45.nl.

Gert Verhulst

Gert Verhulst, topman Studio 100, vertelt: “We zijn trots dat we de spektakel-musical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen. Naast de donkere scènes brengen we ook, en misschien vooral, een boodschap van hoop.”

Wist je trouwens dat de realityshow van Gert Verhulst en zijn gezin – De Verhulstjes – ook in Nederland te kijken is via Videoland?

Joop van den Ende

Joop van den Ende vertelt: “Studio 100 heeft met de spektakel-musical 40-45 in België een indrukwekkend statement afgegeven: een grootschalige, spectaculaire musical die artistiek een grote kwaliteit met zich meedraagt, en tegelijk de grote gevaren van het opkomende fascisme blootlegt. Bovendien is 40-45 uitgegroeid tot het grootste publiekssucces uit de Belgische theatergeschiedenis. Het is voor mij, als producent en als groot theaterliefhebber, een eer om de Nederlandse versie van deze productie te ondersteunen en sterk aan te bevelen.”

Musical spektakel 40-45 krijgt Nederlandse versie | najaar 2024
Musical spektakel 40-45 krijgt Nederlandse versie | najaar 2024

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 augustus 2023 /