Jaaroverzicht VRT NWS: 2022 – In Oorlog

Het Jaaroverzicht van VRT NWS: 2022 – In Oorlog is vanavond – donderdag 29 december om 20.40 uur te kijken op Eén en VRT MAX. In dit programma gidst Wim De Vilder de kijker door de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar.

Jaaroverzicht VRT NWS

In 2022 breekt een oorlog uit op Europees grondgebied. Rusland valt Oekraïne binnen en bezet een deel van het land. Maar de Oekraïners zijn taai, vechten terug en heroveren een deel van hun grondgebied. Aan beide zijden is de menselijke tol hoog. Ook wij voelen de gevolgen van die oorlog. In 2022 kampen we allemaal met dure supermarktrekeningen en hoge gas- en elektriciteitsprijzen. De hoge inflatie knabbelt aan ons spaargeld.

Overleden in 2022

We nemen dit jaar afscheid van heel veel bekende mensen. Arno, Will Ferdy en Nicole Josy (van Nicole & Hugo) verliezen de strijd tegen een ziekte. De Britten rouwen massaal om hun geliefde koningin Elizabeth. Op VlaamsKijken schreven we dan weer over het overlijden van acteurs Noureddine Farihi, Arnold Willems en Reinhilde Decleir. Wat ons betreft mogen ook zij niet in het jaaroverzicht van VRT NWS ontbreken.

In Nederland maakt de NOS hier een complete aflevering over. Lees alles over: NOS Uit het Leven 2022.

Politieke veldslagen

In de politieke arena sneuvelen twee Britse eerste ministers: Boris Johnson en Liz Truss. In België moeten Wouter Beke, Joachim Coens en Eva De Bleeker de handdoek in de ring gooien. Veel veldslagen van 2022 zijn nog niet beslecht. Bart De Wever en Vincent Van Quickenborne vechten tegen de drugsmaffia. Zuhal Demir vecht tegen stikstofvervuiling en de boeren vechten voor hun boterham. 

Fijne zaken in 2022

2022 brengt ons ook veel fijne zaken. We heroveren geneugten die we door corona te lang hebben moeten missen: een terrasje doen, een festival bezoeken en op reis gaan. En we genieten van een zomer die tot diep in de herfst mooi weer brengt.

Benieuwd naar het sportjaaroverzicht 2022? Klik dan op de link.

2022 – In oorlog: het jaaroverzicht van VRT NWS

2022 – In oorlog: het jaaroverzicht van VRT NWS is op donderdag 29 december om 20.40 uur op Eén en VRT MAX te kijken. Wil je de VRT MAX in Nederland kijken, klik dan op de link voor uitleg.

Foto VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 december 2022 /