Meiden Die Rijden: zijn vrachtwagenchauffeur (Lady Truckers NL)

Ken je Meiden Die Rijden al? Het is de Nederlandse remake van Lady Truckers. In dit programma dat oorspronkelijk voor PowNed werd gemaakt, worden worden veertien vrouwen gevolgd. Zij hebben hun meisjesdroom waargemaakt en zijn nu vrachtwagenchauffeur. Seizoen 1 is in de zomer van 2023 weer in de herhaling te kijken; de eerste aflevering zie je op donderdag 13 juli 2023 om 19.25 uur bij NPO3. Hou je gids even in de gaten, want de afleveringen zijn meerdere dagen per week te zien. Maak in dit artikel kennis met een aantal deelnemers aan Lady Truckers NL.

Meiden die Rijden

Dit bericht over Meiden die Rijden schreef ik oorspronkelijk op 13 januari 2021. Ik heb het een uitgebreide update gegeven op 13 juli 2023, want 2,5 jaar later zijn er al heel wat meer Meiden die Rijden seizoenen en spin-offs van deze reeks. Zo kennen we inmiddels ook Vrouwen die bouwen en Vrouwen die Varen.

Meiden Die Rijden kijken

Anno 2023 kun je dus de nodige afleveringen bingewatchen als je deze reeks nog niet hebt gezien. We zetten op een rijtje waar en hoe je onder andere Meiden Die Rijden kunt kijken, net zoals Lady Truckers.

  • Meiden die rijden seizoen 1, 2 en 3 zijn alle drie te kijken via NPO Start. Wil je vanuit België de Nederlandse afleveringen kijken op NPO Start, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding. Klik op het nummer om ook meer over de seizoenen en de Meiden die rijden deelnemers te lezen.
  • Vlaamse Meiden die rijden seizoen 2 kun je in Nederland via NPO Plus kijken.
  • Van Vrouwen die bouwen en vrouwen die varen zijn ook alle afleveringen via NPO Start te vinden.

Lady Truckers kijken

In Nederland kun je dus alleen het eerste seizoen van Lady Truckers niet zien. Dat staat gelukkig – net zoals het tweede seizoen – nog wel op VTM GO. Hier vind je verder uit deze reeks ook Lady Bouwers en ook een paar afleveringen van Landbouwers NL (aka Vrouwen die bouwen). Hier lees je hoe je VTM Go in Nederland kijken kunt.

Ton Kas

Een portret van 14 vrouwen met pit en power, ieder met een persoonlijk verhaal, die een inkijkje geven in hun truckersbestaan. Met voice-over van acteur Ton Kas

Nu meer over de deelnemers aan Meiden Die Reisen seizoen 1:

Lady Truckers NL

De meiden rijden op enorme trucks van zo’n 500 pk, doorkruisen soms heel Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn. Het zijn stuk voor stuk stoere meiden met een passie voor de vrachtwagen, die zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. De vrouwen worden voor Lady Truckers NL met de camera gevolgd in de cabines van hun grote trucks, maar ook in hun privélevens. 

Miss Trucker Amy

Zo volgen we in Meiden die Rijden seizoen 1 onder andere Amy (30), die in 2016 werd verkozen tot Miss Trucker. Ze is heel hecht met haar zussen, die ook in de transportwereld zitten. Geen rit is haar te gek, al kijkt ze wel geregeld op van rukkende mannen achter het stuur. Of neem Kim (23), die door corona haar baan verloor, maar nu weer gelukkig aan het werk is. Ze is gek is op glitter en glamour en gaat niet de deur uit voordat ze haar make-up op heeft en haar nagels heeft gedaan. 

Volledig gepimpte vrachtwagen

Ook maken we in Meiden die Rijden seizoen 1 kennis met de op en top Rotterdamse rauwdouwer Janneke (35), moeder van een zoontje van 5. Ze heeft haar truck volledig gepimpt en is daar erg trots op. En we volgen kilometervreter Anita (36), die met haar 19 dienstjaren al een echte rot in het vak is. Ze rijdt alleen maar naar het buitenland en legt hierdoor grote afstanden af. Ze woont doordeweeks op de truck en in de weekenden in een vakantiehuisje.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 juli 2023 /