Meiden die Rijden seizoen 3 deelnemers! Ontdek er alles over!

Meiden die Rijden – de Nederlandse remake van Lady Truckers – is vanaf vanavond (donderdag 5 januari) weer wekelijks op tv te zien. Iedere donderdagavond kun je om 20.25 uur op NPO3 kijken naar Meiden die Rijden seizoen 3. Ontdek hier alles over de Meiden die Rijden seizoen 3 deelnemers.

Meiden die Rijden seizoen 3

PowNed-serie Meiden die Rijden is terug met een derde seizoen. Opnieuw worden er vijftien vrouwen gevolgd die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. Vrouwen met pit en power, die hun mannetje staan in de truckerswereld. Want vrachtwagenchauffeurs zijn echt niet alleen maar brede, shag rokende kerels. In Meiden die Rijden seizoen 3 zien we een aantal oude bekende, maar vooral ook een heleboel nieuwe deelnemers.

Deelnemers Meiden die Rijden seizoen 3

Nieuwsgierig naar de deelnemers aan Meiden die Rijden seizoen 3? We zetten ze hieronder op een rijtje. Maak onder andere kennis met Yvonne, Wilma, Samanta, Melisa, Melissa, Michelle, Marianne, Jessica, Heidi, Fabienne, Conny, Amy, Anita, Anne en Claudia. En natuurlijk mag ook voice-over Ton Kas niet ontbreken.

Meiden die Rijden deelnemers

 1. Yvonne. Specialisme: mestdistributie  – Voor het vervoer van mest kun je deze goedlachse Groningse bellen. Ze vervoert het bruine goud flierefluitend door heel Noord-Nederland, en laat zich door de stank niet uit het veld slaan. Ze heeft altijd wat met het boerenleven gehad. Ze woont ook nog bij haar ouders op de boerderij waar ze regelmatig helpt.
 2. Wilma. Specialisme: uitzonderlijk vervoer – Paardenkracht staat centraal in Wilma’s leven. Aan de ene kant rijdt ze met haar truck, tot 30 meter uitschuifbaar, uitzonderlijk vervoer zoals constructies als bruggen in heel Europa. Aan de andere kant vervoert ze met haar andere truck een deel van haar paarden naar wedstrijden in dressuur, waar ze ook een aardig zakcentje mee verdient. Met haar beide passies samen is ze zo’n honderd uur per week bezig.
 3. Samantha. Specialisme: containers – Samantha kennen we nog van vorig seizoen MDR. Toen zagen we hoe zij haar weg vond in de grote truckerswereld. En dat deed ze in de truck van haar vriendin Melisa, die toen op zwangerschapsverlof was. Nu zitten beide dames weer op de truck en trotseren ze gezellig samen de Nederlandse snelwegen in het oosten van Brabant. 
 4. Melisa. Specialisme: containers – Deze containerprinses verwisselt sneller containers dan Hans Klok zijn assistenten kan wegtoveren. Samen met haar bestie Samantha staan de twee hun mannetje in de truckerswereld. Naast het vervoeren van containers rijden Melisa en Samantha dit jaar ook mee in een Truckrun, waarbij gehandicapten een dagje mee mogen rijden op de truck.
 5. Michelle. Specialisme: koeltrailer – Met haar koeltrailer vervoert deze Zeeuwse trucker groente en fruit naar de markt in Parijs. Ze woont nog bij haar moeder, maar aangezien ze toch veel weg is, vindt ze dat niet erg. Familie is erg belangrijk voor haar. Als ze niet aan het rijden is, rijdt ze op één pk: haar eigen paard. Daarmee doet ze graag mee aan een bekende Zeeuwse traditie: ringrijden.
 6. Melissa. Specialisme: buschauffeur -Deze Rotterdamse blondine is verhuisd naar de regio Amersfoort om daar buschauffeur te worden. Een groot deel van haar familie heeft altijd in het openbaar vervoer gewerkt, dus de stap van het vrachtvervoer naar de bus is best logisch voor haar. Ze wil graag meer vrouwen enthousiast maken om op de bus te rijden, en neemt daarin geen blad voor de mond.
 7. Marianne. Specialisme: divers vervoer – Deze Drentse panterprint-liefhebber maakt naast het truck-rijden ook indruk met haar stem. Ze duikt graag de studio in om nummers te maken over de vrachtwagen, die ze ook nog eens live ten gehore brengt. Haar grootste succes tot nog toe is de bescheiden hit Bloedgroep Diesel. Haar werkgever heeft speciaal voor haar een 9-tot-5 baan gecreëerd, zodat deze single mom zelf haar kinderen naar school kan brengen.
 8. Jessica. Specialisme: oud-ijzer – Deze self-proclaimed ‘Queen of Oud IJzer’ rijdt met haar haakwagen de hele dag rond in de Randstad om grote hopen oud ijzer te laden en te lossen. Cardio, kickboksen en krachttraining zijn haar niet vreemd, hierdoor is ze ondertussen al twintig kilo afgevallen. Ook heeft ze drie keer op rij in de Lady Trucker Kalender gestaan. Verder heeft ze zoals veel van haar collega’s een voorliefde voor tatoeages.
 9. Heidi. Specialisme: horecagroothandel – De op-en-top-Brabantse Heidi levert eten en drinken aan horecazaken. De klanten zijn erg divers, van lunchrooms en cafetaria’s tot restaurants van het hogere segment. Als ze geluk heeft, kan ze soms een vorkje meeprikken. Maar dan moet ze wel eerst haar koelwagen door de smalle straatjes van de Brabantse stadscentra manoeuvreren.
 10. Fabienne. Specialisme: bouwmaterialen – Vorig jaar zagen we haar niet alleen shinen met haar truck, maar ook met haar looks. Fabienne heeft het bij de Miss World Nederland verkiezing geschopt tot de finale. We gaan dit jaar mee naar de verkiezing en zien of ze de kroon in ontvangst mag nemen. Daarnaast rijden we natuurlijk nog even mee op de truck waar ze ons maar al te graag vertelt over al haar avonturen.
 11. Claudia. Specialisme: gevaarlijke stoffen – De koele likker van het konvooi heet Claudia. Ze rijdt in een tanker met levensgevaarlijke stoffen vanuit de Rotterdamse haven naar het buitenland. Met andere talen is ze niet zo vaardig, maar met een beetje handen- en voetenwerk komt ze er wel uit. Als ze even tijd over heeft in haar truck, pakt ze haar breiwerk erbij. Zo kan ze prima de tijd doden.
 12. Anne. Specialisme: bloemen en planten – Met een volle wagen bloemen rijdt Anne naar Duitsland om aan lokale bloemenwinkels haar waar te slijten. Ze moet vaak overnachten in het buitenland, maar ze mag dan van haar beschermende werkgever een hotelletje pakken. Als ze onderweg is traint ze mee met een lokaal Duits softbalteam om elke zondag in Nederland een wedstrijd te spelen.
 13. Anita. Specialisme: divers vervoer – Kilometervreter Anita is ook weer van de partij. Deze rouwdouwer groeit inmiddels uit tot een begrip op het internationale asfalt. Ze neemt nog steeds geen blad voor de mond en heeft een nuchtere kijk op de truckerswereld en de wereld an sich. Wat resulteert in sappige opmerkingen en droge analyses. Daarnaast neemt ze ons mee op sleeptouw naar een heus truckerfestijn.
 14. Amy. Specialisme: divers vervoer – Dit is alweer het derde seizoen dat we meerijden met trucker-babe Amy. Vorig jaar vertelde ze met tranen in haar ogen dat ze eindelijk zwanger is. En nu is ze bevallen van een prachtige dochter! Wat natuurlijk fantastisch is, maar dat betekent ook dat ze weer aan het werk moet. Wij rijden mee tijdens haar eerste werkdag.
 15. Conny. Specialisme: touringcar – Ook al heeft ze tijdens corona de overstap gemaakt naar de PostNL-vrachtwagen, toch kan de Achterhoekse Conny het niet laten om zo nu en dan op de touringcar te rijden. Ze is razend enthousiast en ratelt aan één stuk door. Als ze niet de grote wagen aantrapt, stapt ze op haar motor. Haar ultieme droom is om de Route 66 te rijden, ter nagedachtenis aan haar vader. De rest van de tijd past ze op de kleinkinderen die dichtbij wonen.

Meiden die Rijden kijken

Seizoen 3 van Meiden die Rijden is vanaf vanavond, donderdag 5 januari, wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Via NPO Plus kun je zelfs vooruit kijken. Helaas kun je vanuit het buitenland alleen gebruik maken van NPO Start. Dat doe je door te werken met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar de NPO Start website gaat. Vervolgens kun je de aflevering van die week terug kijken. Alle afleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 zijn ook terug te kijken via NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2023 /