Lady Truckers seizoen 2, nu als Vlaamse Meiden die Rijden op tv

Lady Truckers seizoen 2 is als Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2 vanaf vanavond (donderdag 16 februari) om 20.25 uur te kijken bij PowNed op NPO3. Maak kennis met de vrouwen, die hun mannetje staan in de zware transportwereld.

Lady Truckers seizoen 2 werd vanaf dinsdag 23 maart 2021 uitgezonden op VTM2. Nu het programma in Nederland wordt uitgezonden als Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2 hebben we dit bericht een update gegeven.

Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2

Tientonners laden, kilometers vreten en op tijd hun lading lossen. In een nieuw seizoen gaan de Lady Truckers opnieuw de baan op. Dit keer volgt Lady Truckers oude bekenden en nieuwe gezichten, van ervaren rotten in het vak tot prille groentjes. De Vlaamse Meiden die Rijden hebben allemaal hun groot rijbewijs op zak en zijn ze niet meer weg te slaan uit hun vrachtwagencabine. Ze vervoeren echt alles, van stenen tot vlees en graafmachines en kennen blindelings hun weg in het soms helse verkeer. In Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2 vertellen ze over de truckersmicrobe, de uitdagingen onderweg, het respect dat ze krijgen, de vooroordelen waarmee ze geconfronteerd worden en het vrouw-zijn in een mannenwereld. Het tweede seizoen van Vlaamse Meiden die Rijden kent twaalf afleveringen.

Wist je dat we in Nederland ook een soortgelijk programma hebben. Hier lees je meer over: Meiden die Rijden (er zijn zelfs al drie seizoenen).

Chiara

Chiara (uit Wichelen) bereidt zich voor op een dag vol uitdagingen. Ze is pas 20 en met haar 1m55 is ze een buitenbeentje in de truckerswereld. “Ze hebben een trapje toegevoegd voor mij aan de camion, anders moest ik echt springen. (…) Ze zeggen altijd: kan jij wel over je stuur kijken? Ik ben niet groot maar dat hoeft ook niet om met een camion te rijden.”

De twintigjarige Chiara – die ook wel De Junior wordt genoemd in dit seizoen van Lady Truckers – werkt in het bedrijf van haar papa en vervoert bouwmaterialen, zoals asfalt, grond en graafkranen. Binnen enkele jaren krijgt zij het roer in handen. En Chiara ziet het groots: hoe indrukwekkender de trailer die ze achter zich aansleept, hoe liever. “Geef mij maar iets lang, daar kan ik me veel meer mee amuseren.” Al zorgt het vervoer van een zware graafmachine meteen voor veel stress. 

Tineke

Lady Trucker Tineke (De Plantrekker uit Hooglede) houdt van variatie in haar werk. Ze vervoert dan ook verschillende zaken van pasta tot beton en overnacht regelmatig in haar truck. Ze trekt haar plan als alleenstaande mama en neemt elke situatie zoals ze komt. “Je moet je plan kunnen trekken. Staan bleiten en zagen, daarmee geraak je niet vooruit.”

Tineke maakte als gescheiden mama vier jaar geleden een heuse carrièreswitch van poetsvrouw naar chauffeur. De 24-jarige vrachtwagenchauffeur heeft nog geen moment spijt gehad van haar beslissing. Het heeft haar zelfs een nieuwe liefde gebracht: “Mijn vriend is ook trucker. We weten nooit wanneer we thuiskomen, maar het weerzien is dubbel zo leuk.” Tineke moet vandaag pasta opladen en de poort om binnen te rijden is wel heel nipt…

Mieke

Ook bij Mieke (48 jaar uit Maasmechelen) duikt er een probleem op wanneer ze met haar 30 tonner vol met bier arriveert in Ollignies. Deze ‘Oude Rot’ – ze zit tenslotte al twaalf jaar op de vrachtwagen – krijgt de truck niet open en moet doen wat elke Lady Trucker haat: mannelijke hulp inroepen.

Mieke is een ervaren chauffeuse die jaren internationaal reed. Sinds kort rijdt ze enkel nog nationaal en combineert ze the best of both worlds: bier vervoeren in België en tijd doorbrengen met haar kinderen en kleinkinderen. “Ik denk dat ik sterf met een stuur in mijn handen. Mijn truck is mijn baby.”

Sarah

De 29-jarige Sarah uit Schoten laadt haar trailer vol met rundvlees dat ze naar Frankrijk moet brengen. Haar truck is 1 van de 20.000 die dagelijks in Rungis komt, de grootste voedselmarkt van Europa. Op het bedrijventerrein van 232 hectare groot kent Sarah blindelings haar weg. Wanneer ze na een lange rit eindelijk arriveert, begint het zware en fysieke werk pas echt: Sarah: “Ik mag zo moe zijn als ik wil, ik doe het lossen met plezier. Ik vind het sleuren en trekken aan het vlees gewoon heel leuk.”

Inmiddels zit Sarah – die ook wel De Outsider wordt genoemd – vier jaar op de vrachtwagen. Ze is één brok energie met het hart op de tong. Ze is de enige Lady Trucker én Belg in het internationale transportbedrijf waarvoor ze werkt. Sarah is ook nooit alleen onderweg en heeft steeds haar hondje Meutte bij zich. 

Caroline

Caroline, waarmee de VTM 2-kijker vorig seizoen kennismaakte, begint haar dag met een grondige check-up van haar truck. Ze rijdt nog steeds als nachtchauffeur en legt uit waarom ze die keuze maakte. “Ik heb ooit in een brand gezeten in een hotel. Ik was toen 12 jaar en ik heb zoveel gezien. Mensen die volledig verbrand waren en vertrappeld werden. Sindsdien hou ik niet meer van de drukte, lawaai en licht. De nacht geeft me rust” vertelt ze. De Nachtraaf van 39 uit Leest – die inmiddels vijftien jaar op de vrachtwagen rijdt – vult nog aan. “Ik vind het heel gezellig om de nacht te doen. Dat is voor mij echt me-time.”

Vlaamse Meiden die Rijden deelnemers

Wil je nog meer ontdekken over de Vlaamse Meiden die Rijden, lees dan ook deelnemers aan Vlaamse Meiden die Rijden. In België is seizoen 2 namelijk in twee delen uitgezonden; namelijk zes afleveringen in 2021 en zes afleveringen in 2022.

Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2 kijken

Seizoen 2 van Vlaamse Meiden die Rijden is vanaf vanavond, donderdag 16 februari, wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Via NPO Plus kun je zelfs het complete tweede seizoen van de Vlaamse Meiden die Rijden vooruit kijken. Helaas kun je vanuit het buitenland alleen gebruik maken van NPO Start. Dat doe je door te werken met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar de NPO Start website gaat. Je kunt via NPO Start ook kijken naar de Nederlandse Meiden die Rijden. Het eerste seizoen van Vlaamse Meiden die Rijden is nog wel op VTM Go te kijken. (Zo kijk je VTM GO in Nederland).

Seizoen 3 Vlaamse Meiden die Rijden

Ben je benieuwd of er ook een seizoen 3 van Vlaamse Meiden die Rijden volgt? In België werd het vorig jaar wel zo gepresenteerd… Alleen komen we er nu achter dat dit eigenlijk gewoon het tweede deel van seizoen 2 was. In Nederland telt Vlaamse Meiden die Rijden seizoen 2 in ieder geval twaalf afleveringen. Of er aan een derde seizoen wordt gewerkt, durven we niet te zeggen. Maar blijf ons volgen via onderstaande social media als je op de hoogte wilt blijven.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 februari 2023 /