Nieuw seizoen Meiden Die Rijden met deelnemers | Lady Truckers nieuws

Heb jij genoten van Lady Truckers en Meiden die rijden? Goed nieuws! Vanaf vanavond – woensdag 26 januari – kun je om 20.25 uur op NPO3 kijken naar een nieuw seizoen van Meiden die rijden. In dit seizoen maak je kennis met dertien vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en nu vrachtwagenchauffeur zijn. Met in het tweede seizoen vertrouwde én nieuwe gezichten. Elke woensdag om 20:25 uur op NPO 3. In totaal zijn er zes nieuwe afleveringen van 45 minuten.

Daarnaast hebben we nieuws over Lady Truckers! Maar dat lees je onderaan dit artikel.

Meiden Die Rijden

Dat vrachtwagenchauffeurs niet alleen maar bestaan uit brede, shag rokende kerels, bewezen onze truckervrouwen al in seizoen 1. Deze maand gaat PowNed opnieuw de weg op voor een serie portretten van de stoerste vrachtwagenchauffeuses van Nederland, met ook in dit seizoen een heerlijke dosis nuchterheid en humor van voice-overstem Ton Kas.

Deelnemers Meiden Die Rijden seizoen twee

In seizoen 2 volgen we o.a. Anneke (59), rot in het vak en moeder van 8 kinderen. Ze rijdt al 40 jaar op de wagen door heel Europa, tegenwoordig vooral met groente en fruit naar Noorwegen. Anneke heeft het trucken in haar bloed en denkt er niet over om te stoppen. Ook volgen we Samantha (25), een echte junior trucker met nog maar een paar maanden ervaring. Deze stoere, Molukse dame heeft geen gemakkelijke jeugd gehad maar is naar eigen zeggen nu helemaal goed terechtgekomen, op de truck.

Daarnaast maken we kennis met de avontuurlijke truckergirl Fabienne (22) die met een autolaadkraan bouwmaterialen door heel Nederland levert. Ze vindt alles mooi waar diesel ingaat, maar is daarnaast ook nog eens kandidaat voor een Nederlandse Miss World verkiezing (en ze is door naar de finale!). Ook powervrouw Nathalie (53) heeft haar hart verpand aan het truckersleven. Ze is geboren als man, maar ze gaat nu al een aantal jaren als trotse vrouw door het leven.

Vrouwen uit Meiden die Rijden

Ben je nieuwsgierig naar alle vrouwen die je ziet in het tweede seizoen van Meiden die Rijden? We zetten alle chauffeurs uit dit seizoen voor je op een rijtje. Maak kennis met Anneke, Samantha, Pam, Anita, Amy, Vivi, Nathalie, Esmeralda, Esmee, Fabienne, Hilde, Mariska en Nanda.

Anneke

De 59-jarige Anneke rijdt al 40 jaar door heel Europa. Ze rijdt tegenwoordig vooral groente en fruit naar Noorwegen, waarvoor ze telkens 5 nachten van huis is. Anneke heeft het trucken in haar bloed en denkt er niet over om te stoppen. Deze moeder van 8 kinderen en oma van 5 kleinkinderen wil met haar truck graag nog een keer naar Rusland.

Samantha

Samantha is het groentje van ons konvooi met haar 25 jaar. Ze is een echte junior trucker met nog maar een paar maanden ervaring. Deze stoere, Molukse dame heeft geen gemakkelijke jeugd gehad maar is naar eigen zeggen nu helemaal goed terecht gekomen, op de truck.

Pam

De 27-jarige Pam is echt een duizendpoot. Ze is naast truckchauffeur ook nog eens fulltime moeder én eigenaar van een sushizaak. Als chauffeur vervoert ze stekkies (plantjes) van de kweker naar de telers. Ze rijdt het liefst ’s nachts, want dan heeft ze de weg helemaal voor zichzelf. 

Anita

De 36-jarige Anita is een oude bekende uit seizoen 1 van ‘Meiden die rijden’. Het is een doorgewinterde kilometervreter die het liefst zo ver mogelijk Europa inrijdt. Ritjes in Nederland vertikt ze dan ook pertinent. Ze woont op de camping in IJhorst, maar besteedt meer nachtjes in haar cabine.

Amy

Een andere oude bekende is de dertige jarige Amy. Deze lieve truckerbabe uit de Zaanstreek werd vorig jaar gediagnosticeerd met baarmoederhalskanker. Nu ze weer genezen is, is ze weer dagelijks te vinden in de vrachtwagen.

Vivi

Vivi is de vrolijkste vuilnisvrouw van Nederland. Samen met collega Piet haalt deze 55-jarige dame grofvuil op in de binnenstad van Rotterdam. Ze is pas op latere leeftijd op de truck terechtgekomen, maar kan nu niet meer zonder. In haar vrije tijd rijdt ze motor. 

Nathalie

De 53-jarige Nathalie rijdt een vrachtwagen met laadkraan, waarmee ze bouwmateriaal vervoert van A naar B. Nathalie is geboren als man, maar ze gaat nu al een aantal jaren als trotse vrouw door het leven. Ze heeft een vrouw en twee kinderen en doet in haar vrije tijd aan pakwerk met Mechelse herders.

Esmeralda

Esmeralda is een spontane meid die haar mannetje staat in het familiebedrijf van haar vader. Deze harde werker vervoert gigantische graafmachines op een dieplader, die ze op de bouwplaats er eigenhandig vanaf rijdt (tot grote verbazing en ontzag van de aanwezige bouwvakkers). Wist je dat deze vrachtwagenchauffeur pas 23 jaar is?

Esmee

Esmee valt op door haar paarse haar. Deze 26-jarige heeft 1001 hobby’s. Ze is fotomodel, fan van Elvis, heeft 20.000 volgers op TikTok en is gek op snelle auto’s en sleutelen. Ze rijdt voor de Zeeman door heel Europa, net als haar vriendje.

Fabienne

De 22-jarige druktemaker Fabienne levert bouwmaterialen met een autolaadkraan. Ze is vlot en avontuurlijk en praat aan een stuk door over van alles en nog wat. Ze vindt alles mooi waar diesel ingaat, maar is daarnaast ook nog eens kandidaat voor een Nederlandse Miss World verkiezing (en ze is door naar de finale!).

Hilde

Hilde rijdt op een betonmixer en weet alles van beton; van verschillende soorten tot diverse toepassingen. Ze heeft gaandeweg een liefde ontwikkeld voor beton en wil nooit meer iets anders doen. Haar grootste angst is dat ze niet meer in de cabine kan komen. Hilde is vijftig jaar.

Mariska

De 36-jarige Mariska wordt ook wel omschreven als de kleine rock en roll trucker rijdt voor een postbezorgdienst als springer van distributiecentrum naar distributiecentrum. Ze is single mom en werkt naast het trucken nog parttime als tattoo artiest.

Nanda

De dertigjarige Nanda wordt omschreven als het blijmoedige melkmeisje. Ze haalt met de truck melk bij de boeren in het Twentse binnenland dat ze vervolgens aflevert bij de lokale melkfabriek. In haar vrije tijd helpt ze bij de boer, verzorgt ze de koeien en rijdt ze paard.  

(Vlaamse) Meiden Die Rijden (terug) kijken

Is dit de eerste keer dat je het programma ziet, dan heb ik goed nieuws: je kunt nog een hoop afleveringen terug kijken. Zo staat het eerste seizoen van Meiden Die Rijden op NPO Start. Heb je NPO Plus dan kun je de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen kijken én het eerste seizoen van Vlaamse Meiden Die Rijden (of te wel Lady Truckers). Het tweede seizoen van Lady Truckers staat op VTM GO. Wil je vanuit België de Nederlandse afleveringen kijken, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding.

Derde seizoen Lady Truckers

En er is meer goed nieuws voor de liefhebbers van dit programma. VTM heeft namelijk aangekondigd dat het derde seizoen van Lady Truckers in het voorjaar van 2022 op tv komt. Ouden bekenden bewijzen meer dan ooit dat ze niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega’s. Maar er zijn ook opvallende nieuwe gezichten die de kijker mee on the road nemen. Natuurlijk hou ik je op VlaamsKijken op de hoogte van de start van deze show. Volg ons op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Hieronder ontdek je ook onze Facebook-groepen.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 januari 2022 /