Alles over Lady bouwers NL: vrouwen die bouwen deelnemers

Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen is vanaf vanavond – woensdag 24 mei 2023 – om 20.35 uur te kijken op VTM2. Dit is de Nederlandse remake van Lady Bouwers, waarbij zestien vrouwen worden gevolgd die in de bouwsector werken. Ontdek hier alles over het programma én hoe je de afleveringen meteen kunt kijken.

Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen is vanaf vandaag – woensdag 24 mei 2023 – op VTM2 te kijken. Ik heb het oorspronkelijke bericht van 9 maart 2022 – toen het programma in Nederland op tv kwam – dan ook een update gegeven.

Vrouwen die bouwen

De bouwsector is van oudsher een mannenbolwerk met veel testosteron, maar er zijn ook vrouwen die zich geroepen voelen tot de bouwput. Ze hebben ieder hun eigen specialisatie maar ze hebben één ding gemeen, namelijk de liefde voor het vak. Vrouwen die bouwen (Lady Bouwers NL) kent 6 afleveringen van elk 45 minuten. 

Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen kijken

Je kunt Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen iedere woensdag vanaf 24 mei 2023 om 20.35 uur kijken bij VTM2 en VTM GO. De afleveringen zijn (in Nederland) ook terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Ben je buiten Nederland woonachtig en wil je alle afleveringen an Lady Bouwers NL Vrouwen die bouwen al kijken, gebruik dan een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten. Ben je (als Nederlandse lezer van dit bericht) benieuwd naar de Vlaamse versie, dan kun je vier afleveringen van Lady Bouwers kijken via VTM GO.

Vrouwen die… reeks kijken

Inmiddels is er al een flinke Vrouwen die… reeks. Recent kon je in Nederland bijvoorbeeld kijken naar Vrouwen die Varen. Maar we kennen natuurlijk ook allemaal Lady Truckers of te wel Meiden die Rijden, die reeks is in Nederland zelfs al aan seizoen 3 bezig. Of we ook nog een seizoen 2 krijgen van Vrouwen die bouwen aka Lady Bouwers Nederland, dat durf ik niet te zeggen. Natuurlijk deel ik het wel via onze social media als er meer bekend is. Wil je dit niet missen, volg ons dan op Instagram, Facebook én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Vrouwen die werken in de bouw

Vrouwen in de bouw zijn nog altijd ver in de minderheid. De cijfers liegen er niet om: van alle medewerkers in de bouw, is slechts 8 procent vrouw. Maar die vrouwen staan zeker hun mannetje! Met hetzelfde gemak waarmee ze een krultang gebruiken, besturen deze stoere dames een hijskraan, betonmixer of bulldozer. 

Lady bouwers NL

In Lady bouwers NL volgen we 16 van deze vrouwen, tijdens het werk en in hun privéleven. Zo gaan we op pad met kraanmachiniste Jessica. Al tien jaar lang klimt ze elke dag tot grote hoogte en overziet ze de bouw vanuit haar gezellige kraancabine. Op den duur zal ze met haar broer het familiebedrijf overnemen en dan wil ze graag de toko gaan verduurzamen. Of neem Tanja, die al 25 jaar in de bouw werkt. Deze harde werkster staat vaak tot haar knieën in de blubber om met haar imposante heimachine allerlei soorten palen in de grond te meppen.

Zusjes van Staal 

Daarnaast volgen we Angela en Jacqueline, die ook wel bekend staan als de ‘Zusjes van Staal’. Ze runnen samen het betonijzervlechtbedrijf dat ze van hun vader hebben overgenomen. De dames staan de hele dag samen in de loods en hebben de perfecte taakverdeling, de een last en de ander knipt. We nemen ook een kijkje bij de flamboyante Souad, die op jonge leeftijd van Marokko naar Nederland emigreerde. Ze begon als schoonmaakster bij een bouwbedrijf en werkte zich op tot in het bestuur en werd later zelfs eigenaar. 

Deelnemers Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen

Ben je benieuwd naar de deelnemers uit Lady bouwers NL: Vrouwen die bouwen, zoals je van VlaamsKijken gewend bent, stellen we ze aan je voor. Maak kennis met deze zestiend bouwende vrouwen: Jessica, Tanja, Petra, Angela, Jacqueline, Nadine, Joy, Angelique, Elayne, Souad, Maaike, Femke, Sandra, Boukje en tot slot Frederique.

Jessica Bruintjes

Jessica Bruintjes is kraanmachiniste bij het familiebedrijf Ridderkerks Kraanwagenbedrijf. Al 10 jaar lang klimt ze elke dag tot grote hoogte en overziet ze de bouw vanuit haar gezellige kraancabine. Op den duur zal ze met haar broer het familiebedrijf overnemen en dan wil ze graag de toko gaan verduurzamen. 

Tanja Leefkens

Hei-machinist Tanja Leefkens van Wijfje Heiwerken werkt al 25 jaar in de bouw. Het is een opgewekte harde werkster die het niet erg vindt om vies te worden. Ze staat vaak tot haar knieën in de blubber, om met haar imposante heimachine allerlei soorten palen in de grond te meppen. Een deelneemster aan Lady Bouwers Nederland die je zeker niet gaat vergeten.

Petra Postma

De blijmoedige Petra Postma is werkzaam bij het bedrijf van haar vader (Klaas Postma Klussenbedrijf). Samen leggen ze cementdekvloeren in het Noorden des lands. Op haar Facebook zie ik ook dat je voor vloerverwarming en steigerbouw goed bij Petra zit. Met haar roze helm en grote glimlach is de opgewekte Petra een frisse verschijning op de bouwplaats.   

Angela en Jacqueline de Waard (Zusjes van Staal)

Angela en Jacqueline de Waard van De Waard Betonijzer staan ook wel bekend als de Zusjes van Staal. Ze runnen samen het betonijzervlechtbedrijf dat ze van hun vader hebben overgenomen. De dames staan de hele dag samen in de loods en hebben de perfecte taakverdeling, de een last en de ander knipt. 

Nadine Luijten

De energieke Nadine Luijten komt uit een echte stukadoorsfamilie en staat op de steiger ook wel bekend als de pleister prinses. Ze houdt van het vak en ze wil heel graag meester-stukadoor worden. Op haar opleiding Gezel stukadoor bij ROC Midden-Nederland is ze het enige meisje. Nadine Luijten werkt voor Munneke Stukadoors.

Joy van Esch

De Brabantse Joy van Esch is oorspronkelijk kapster. Maar na de zoveelste corona-lockdown besloot ze met haar vader mee te gaan naar de bouw. Onderhand is de uitbundige Joy volleerd dakdekker bij Escon BV en nagelt ze op grote hoogtes duizenden vierkante kilometers dakplaat aan elkander. Ze is sowieso een bezige bij, want ze heeft ook nog een webshop in kleding.

Angelique IJpelaan

Angelique IJpelaan is luchtbehandelingsmonteur bij Kerssens Luchtbehandeling.  Samen met haar team legt ze in grote gebouwen het buizenstelsel aan waarmee de schone lucht wordt aangevoerd. Ze is chefmonteur, oftewel de baas op de bouwplaats. Daarnaast is ze energetisch therapeut en naait ze in haar vrije tijd graag paardendekens. 

Elayne Besselsen

Elayne Besselsen is elektramonteur bij Breman. Ze doet alles wat er in en om het huis qua elektra moet gebeuren. Elayne is een echt meisje meisje en daarom zijn huiseigenaren wel eens verbaasd als zij met ‘r gereedschapskist voor de deur staat. In haar vrije tijd doet ze aan cosplay. 

Souad el Markhous

De flamboyante Souad el Markhous is op jonge leeftijd van Marokko naar Nederland gekomen. Ze begon als schoonmaakster bij een bouwbedrijf en werkte zich daar op tot in het bestuur en werd later zelfs eigenaar. Ze heeft zich naar de top geworsteld en laat ons in Lady Bouwers Nederland zien dat je een vrouw in de bouw nooit moet onderschatten. 

Maaike Ram

Maaike Ram is onze jonge timmervrouw. Ze is een trotse vakvrouw met oog voor detail. Maaike werkte vroeger als onderwijsassistente maar besloot toch de stap te maken naar de bouwplaats. In haar vrije tijd sleutelt ze graag samen met haar vriendje aan de auto, om er vervolgens mee te gaan crossen in de polder.  

Femke van Veen

Femke van Veen is allround timmervrouw en aannemer. Dat doet ze als zelfstandig ondernemer met BUILT by FEMKE. Samen met haar vaste collega werkt ze het liefst aan bijzondere projecten, zoals oude panden en rijksmonumenten. Ze werpt zich op als een rolmodel en hoopt andere vrouwen te overtuigen ook voor het vak te kiezen.

Sandra Katuin

Sandra Katuin is oppervrouw bij Katuin Bestrating. Dat wil zeggen dat zij alle nodige voorbereidingen treft voor de stratenmaker. En de stratenmaker is toevallig haar vriendje. Deze goedlachse moeder van twee tilt tegels van hot naar her en ‘purificeert’ de stenen zodat ze weer mooi schoon recht kunnen liggen.

Boukje Cuppen

De Limburgse Boukje Cuppen is freesmachinist op een CSM funderingsmachine bij de Hoffmann Groep. Het is een gigantische machine maar het werk moet heel nauwkeurig gebeuren. Boukje is erg trots op haar vak en naar eigen zeggen is zij de enige vrouw ter wereld die zo’n apparaat bestuurt.

Frederique Haanraadts

Frederique Haanraadts werkt als uitvoerder bij Heijmans. Het is haar taak om de bouwvakkers aan te sturen en te adviseren. Dit doet ze op verschillende werklocaties en daarom rijdt ze hele dag van de ene naar de andere bouwput. Als jonge vrouw is het soms lastig tussen de bouwvakkers maar ze heeft de regie strak in handen, zo zien we in Lady Bouwers Nederland.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 mei 2023 /