Ontdek alles over vrouwen uit Lady Truckers

Lady Truckers (VTM 2 & PowNed) volgt 10 vrouwelijke chauffeurs on the road. Ontdek alles over de wereld van vrachtwagenchauffeurs. We stellen de vrouwen uit Lady Truckers in dit artikel aan je voor. Het eerste seizoen van Lady Truckers was vanaf september 2020 te zien bij VTM2; vanaf 29 augustus is de show nogmaals in Nederland te kijken om 22.40 uur op NPO3 als Vlaamse Meiden Die Rijden.

Dit bericht verscheen voor het eerst online op 1 september 2020; op 29 augustus 2022 heeft het een update gekregen.

750 vrouwen besturen vrachtwagen in België

België telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Dat zij niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega’s tonen ze in de nieuwe realityreeks Lady Truckers, die vanaf dinsdag 1 september 2020 om 21.35 bij VTM 2 uitgezonden werd. In Lady Truckers vertellen 10 vrouwelijke truckchauffeurs over hun bijzondere job, het leven onderweg, het respect dat ze krijgen, de vooroordelen waarmee ze geconfronteerd worden en het vrouw-zijn in een mannenwereld. Het was zo’n succes, dat er zelfs al een tweede seizoen van Lady Truckers is uitgezonden.

Lady Truckers is – net als Jonge Wolven – één van de eerste realityprogramma’s van VTM 2. In Nederland bracht men eerst de remake: Meiden die rijden op tv.

Truck verlengde van persoonlijkheid vrouwen

Eén ding is zeker: achter het stuur van hun vrachtwagen zijn de Vlaamse Meiden Die Rijden de baas. En hun vrouwelijkheid, die verliezen ze nooit. Dat is ook te zien aan hun truck, die vaak een verlengde is van hun persoonlijkheid. Volledig in het roze, met extra lampjes, stickers, neon lights of vol met foto’s: hij moet ‘customized’ zijn. Hun truck is hun thuis en die betreden zonder je schoenen uit te doen is uit den boze. Eén voor één voelen ze de diesel door hun aderen stromen. 

Met veel goesting achter het stuur op weg naar nieuw avontuur

Elke rit brengt de Lady Truckers nieuwe uitdagingen, want ze weten vaak niet wanneer ze aankomen of waar ze de nacht zullen doorbrengen. Vertrekken voor dag en dauw, lange dagen en vaak ver en lang weg van huis en hun kinderen. Maar telkens zitten ze met veel goesting achter het stuur.

Vlaamse Meiden Die Rijden / Lady Truckers kijken

Wil je Vlaamse Meiden Die Rijden nogmaals kijken, dan kan dat dagelijks vanaf maandag 29 augustus rond 22.40 uur bij NPO3. De eerste twee seizoenen van Lady Truckers zijn daarnaast op VTM GO te kijken. De Nederlandse Meiden die Rijden kun je terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Beide seizoenen staan hier op. Hier komen als het goed is na uitzending ook weer de afleveringen van Vlaamse Meiden Die Rijden op te staan. Vanuit Nederland kijk je NPO Start, vanuit België dus VTM GO. Wil je vanuit een ander land kijken, gebruik dan een VPN Verbinding.

Maak kennis met vrouwen uit Lady Truckers / Vlaamse Meiden Die Rijden

Van rookie Evelyn, die net haar rijbewijs haalt, tot de ervaren Edith, voor wie de weg geen geheimen meer heeft. We stellen de 10 Lady Truckers voor die de kijkers mee ‘on the road’ nemen.

Shana De Vreese (De Babe)

De 31-jarige Shana De Vreese uit Waregem leren we ook wel kennen als De Babe uit Lady Trucker. Inmiddels werkt ze vijf jaar als vrachtwagenchauffeur. Ze is een populaire en graag geziene truckchauffeur. Overal waar ze komt, wordt ze herkend door andere truckers. Shana: “Het is een mannenwereld en je moet je mannetje kunnen staan, maar het is wel een mooie wereld.”

Shana De Vreese (De Babe) Lady Truckers VTM 2

In de eerste aflevering zien we Lady Trucker Shana, die onderweg os naar Frankrijk met een koelwagen met honderden kilo’s slachtafval van kip. De bakken met dat onsmakelijke goedje moet ze handmatig lossen, maar dat is ze ondertussen gewoon. Alleen de geur van de levers kan zwaar tegenvallen. “Hello boys, Big trucks are for girls”, aldus Shana De Vreese.

Ulrycke Pattyn (De Rebel)

De Rebel van het stel is de 24-jarige Ulrycke Pattyn uit Hooglede. Zij zit inmiddels alweer drie jaar achter het stuur van de vrachwagen. Haar truck valt op, want die is roze. Ze neemt geen blad voor de mond en reacties van de mannen is ze meestal een stapje voor. Ulrycke: “Alleen mijn camion telt. Ik wilde een roze truck omdat iedereen zei: je durft niet. Als je hem ziet staan, dat is beter dan klaarkomen.” Ze is niet alleen rebels, maar heeft ook humor: “Mannen vragen soms wel mijn nummer. Maar ja, het staat gewoon op mijn deur”, aldus Ulrycke Pattyn.

Ulrycke Pattyn (De Rebel) Lady Truckers VTM 2

In de eerste aflevering zien we dat Ulrycke Pattyn een een drukke dag heeft met 18 laad- en losstops. In haar roze truck begint ze aan een race tegen de tijd. “Als je in een roze truck toekomt denken mensen: dat is een Barbie. Dan zien ze toch wel iets anders uitstappen en denken ze: oei, we moeten opletten. De meeste mannen hebben een grote mond, maar terwijl ik al gelost ben, zijn zij nog bezig.”

Edith Deseyne (De Experte)

De 42-jarige Edith Deseyne is inmiddels al 25 jaar actief als Lady Trucker. Deze dame komt uit Lichtervelde en heeft dus ervaring zat. Haar job als truckchauffeur combineert ze met de opvoeding van haar 5 kinderen. Edith: “Rijden is zalig. De trek naar de baan, je kan dat niet uitleggen als je er zelf niet inzit. (…) Ze hebben mij waarschijnlijk ooit aan een verkeerd infuus gelegd.

Edith Deseyne (De Experte) - Lady Truckers VTM 2

Edith Deseyene moet in de eerste aflevering Lady Truckers halsoverkop afscheid nemen van haar kinderen om op een meerdaagse roadtrip naar Italië te vertrekken met een koelwagen vol tomaten. Haar lading is echter te zwaar voor de Duitse wegen. “Rijden is zalig”, aldus Edith Deseyne. “De trek naar de baan, je kan dat niet uitleggen als je er zelf niet inzit.”

Caroline (De Nachtraaf)

Caroline is een echte nachtraaf. Als nachtchauffeur start de 39-jarige dame uit Leest haar werkdag wanneer die van de meeste collega’s erop zit. Caroline: “De nacht brengt mij rust, brengt mij tot mijn zinnen. Een volle maan, dat zijn dingen waar ik van geniet.” Caroline is al 14 jaar truckchauffeur.

Caroline (De Nachtraaf) Lady Truckers VTM2

Caroline trekt in de eerste aflevering de baan op met grote auto-onderdelen. Een zware job, want de nacht is niet zonder gevaar en Caroline staat er meestal alleen voor. “Je weet nooit wat er gebeurt. Waar ik het meeste schrik voor heb, is dat ze me zouden attaqueren omwille van wie ik ben, niet om de goederen. Als ze mij willen hebben, dan hebben ze mij gewoon.”

Tinne Claes (De Specialiste) 

Tinne Claes is gespecialiseerd in het transporteren van uitzonderlijk vervoer en wordt daarbij bijgestaan door haar trotse papa. De 32-jarige Tinne Claes komt uit Lichtaart en is al dertien jaar chauffeur. Ze wordt ook wel De Specialiste genoemd. “Het is niet iedereen gegeven om daarmee te rijden, het blijft moeilijk om in te schatten hoe breed dat is. Mijn begeleiders zijn mijn spiegels.”

Tinne Claes (De Specialiste) Lady Truckers VTM 2

Tinne Claes krijgt een indrukwekkend transport voorgeschoteld in de eerste aflevering Lady Truckers. Een gigantische trechter van 25 meter lang die onder begeleiding moet vervoerd worden naar de haven. De rit is er één vol hindernissen. “In de week is mijn truck mijne vent en in ’t weekend heb ik een andere”, aldus Tinne Claes.

Daisy Coudeville (De Durver)

Daisy Coudeville (De Durver) Lady Truckers VTM2

Daisy Coudeville (33) uit Aartrijke won vorig jaar de trofee van meest gemotiveerde trucker van het jaar. Ook al doet ze alleen binnenlandse ritten, ze slaapt heel de week in haar truck. Daisy: “Mijn truck is mijn derde kleerkast.” Daisy Coudeville is twaalf jaar werkzaam als vrachtwagen chauffeur.

Evelyn (De Rookie)

Evelyn (De Rookie) Lady Truckers VTM 2

Evelyn rijdt met een vuilniswagen, maar wil haar CE-rijbewijs halen voor groter transport. Rijden met uitzonderlijk vervoer is haar doel. Evelyn: “Ik wil met die buitenmaatse dingen de baan op, waarvan mensen denken: dit hoort niet op de weg. Oh jawel.” Deze 31-jarige dame uit Wilrijk is nu één jaar Lady Trucker en daarmee De Rookie van het stel.

Griet Aerts (De Dromer)

Griet Aerts (De Dromer) Lady Truckers VTM2

Griet werkte vroeger in het onderwijs, maar heeft zich omgeschoold tot Lady Trucker. Deze 42-jarige dame uit Beringen staat ook wel bekend als De Dromer. Ze is inmiddels vier jaar werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Om te ontspannen na de lange ritten speelt ze dwarsfluit. Griet: “Sommige leerkrachtdeeltjes ga je nooit uit mij krijgen.”

Karolien Verbeeck (De Ontdekker)

Karolien Verbeeck (De Ontdekker) Lady Truckers VTM2

Karolien is pas terug uit zwangerschapsverlof. Al rijdend moedermelk afkolven terwijl ze on the road is, is geen enkel probleem. De 33-jarige Karolien uit Borgloon: “Met de camion rijden: ik doe dat zo graag! Maar zeg dat maar niet tegen mijn baas, want dan laat hij me zwaardere ritten rijden (lacht).” Ze is inmiddels vijftien jaar Lady Trucker en staat ook wel bekend als De Ontdekker.

Naomi (De Genieter)

Naomi (De Genieter) Lady Truckers VTM2

Naomi is een kersvers Lady Trucker. Ze rijdt inmiddels een half jaar op de truck en rijdt al op Frankrijk. Elke rit is voor haar een avontuur. De 23-jarige Naomi uit Beveren vertelt: “Zet mij in een camion en laat me een hele dag rijden, ik heb niks liever.” Naomi is dan ook De Genieter van het stel. Wat ze ook zegt: “Ik moet me meer bewijzen dan de mannen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2020 /