Tour de France 2023 live op tv kijken + documentaire tips

Wil je de Tour de France 2023 live op tv kijken, dan zit je van 1 juli tot en met 23 juli goed bij VRT1. Sporza zorgt dagelijks voor een verslag van de etappe en ’s avonds kun je naar Vive le Vélo 2023 kijken. Wie liever het Nederlandse commentaar volgt, kijkt naar NOS Studio Sport en volgt ’s avonds De Avondetappe. Maar wij houden het even beperkt tot de Vlaamse verslaggeving van de Tour de France 2023.

Vanaf 23 tot 30 juli kun je kijken naar De Tour de France Femmes!

Tour de France 2023 live

Bij VRT en Sporza missen de wielerliefhebbers geen seconde van de ronde. Renaat Schotte en José De Cauwer zorgen voor het commentaar bij de live-uitzendingen op VRT 1 en VRT MAX. Carl Berteele en Maarten Vangramberen vullen afwisselend aan vanop de motor. Op Radio 1 brengen Christophe Vandegoor, Sven Nys en Serge Pauwels verslag uit in Sporza Tour, dat wordt gepresenteerd door Gert Geens en Babette Moonen.

Wist je dat je de livestream van VRT MAX ook uit het buitenland kunt volgen? Zo kijk ik zelf via mijn VPN Nederland app – waarvan ik de server op België zet.

Documentaire over de Tour de France 2022

Ben jij een echte liefhebber van de Tour de France en kijk je niet alleen live, maar volg je ook alles over het evenement op de voet? Dan is de Netflix documentaire Tour de France: Unchained (Au Cœur du Peloton) echt een must see. Hierin wordt de Tour de France 2022 nog eens uitvoerig besproken met alle hoofdrolspelers. En vergeet niet te kijken naar de documentaire All-In: Team Jumbo-Visma. Hierin wordt de weg naar de gele trui heel mooi in beeld gebracht.

Documentaires voor wielerliefhebbers

Maar er zijn meer interessante documentaires voor wielerliefhebbers. We zetten ze hier voor je op een rijtje. Met als nieuwste Rainbow Remco. De proloog van deze documentaire over Remco Evenepoel is al op Streamz te kijken. Eigenlijk zou hij alleen over de Giro gaan, maar die moest Remco Evenepoel met een coronabesmetting verlaten.

Wielerdocumentaires:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 juli 2023 /