De Redders: cast met Julie Vermeire en Joni Ceusters (Play 4)

De Redders is de zomerse tv-serie van Play4 en GoPlay. De hoofdrollen worden gespeeld door Julie Vermeire, Silvio Migliore, Kato Haes, Joni Ceusters, Charlotte Goyvaerts en Laurins Dursin. Ontdek alles over verhaal en cast De Redders. Je kunt sinds maandag 3 juli dagelijks rond 16.30 uur naar De Redders seizoen 1 kijken.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 26 juli 2021 op VlaamsKijken; op dinsdag 4 juli 2023 heb ik een update geplaatst. De reeks is momenteel in de herhaling te kijken.

De Redders

Elke dag staat het team van redders klaar om vakantiegangers uit benarde situaties te redden op het strand of op zee. Een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet, stuk voor stuk zijn het herkenbare situaties voor iedereen en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk. De Redders is een mix van spannende momenten, fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen. Want hun liefdesleven is al minstens even spannend als de job an sich en ook daar moet er al eens iemand ‘gered’ worden.

Wist je dat Julie Vermeire recent het boek Soulshine op socials heeft geschreven? Over lachen en likes, wie je bent en wat je uitstraalt.

De Redders kijken

De Redders – zowel seizoen 1, als De Redders seizoen 2 – is te bingewatchen op GoPlay. De video is standaard niet beschikbaar in het buitenland, maar als je toch wil kijken, gebruik dan een VPN Verbinding die je op België zet. Op Play4 zie je sinds maandag 3 juli 2023 rond 16.30 dagelijks weer een aflevering van De Redders seizoen 1.

Onderstaande schreven we bij de lancering van de tv-serie De Redders (alleen programma’s zijn nog aangevuld anno 2023):

Oostende

De cast van de nieuwe televisieserie De Redders bereidde zich voor met een pittige reddersopleiding. De fictieve redderspost staat opgesteld op het strand van Oostende – Mariakerke en is de uitvalsbasis van het reddersteam in de docufictiereeks. Burgemeester Bart Tommelein van Oostende is alvast enthousiast. “We willen Oostende – Mariakerke verder ontwikkelen tot het meest familievriendelijke strand van de Vlaamse kust. Deze reeks past helemaal in dit plan. Onze kustredders spreken sowieso tot verbeelding van heel wat kinderen. Dankzij deze nieuwe reeks kunnen we zowel de redders als Oostende – Mariakerke extra in de kijker zetten. Tegelijkertijd kunnen we ook in samenwerking met de Oostendse reddingsdienst een educatief luik ontwikkelen om bezoekers bewust te maken van de gevaren van de zee en het strand.” Dit is niet de enige reeks die zich afspeelt in Oostende; de nieuwe serie Onder Vuur draait om de OOstendse Post Oosteroever.

Cast De Redders

De cast van De Redders bestaat uit Julie Vermeire, Silvio Migliore, Kato Haes, Joni Ceusters, Charlotte Goyvaerts en Laurins Dursin. Allemaal jonge talenten, waarbij je Joni Ceusters misschien nog wel kent van Kamp Waes. En Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin kunnen inmiddels ook al op een grote groep volgers rekenen. Ontdek hieronder alles over de cast van De Redders en hun personages.

Julie Vermeire als June in De Redders (Play4)
Julie Vermeire als June in De Redders (Play4)

Julie Vermeire

De 23- jarige uitbundige June draagt haar hart op haar tong en is een echte flapuit. Je vindt June vaak in de buurt van haar smartphone: ze houdt van dansen en is dan ook heel actief op verschillende sociale media. June zit in haar vierde jaar geneeskunde, een vakantiejob als redder is haar dus op het lijf geschreven. Daarnaast is ze ook verzot op kinderen en dieren.

De rol van June wordt vertolkt door de 23-jarige Julie Vermeire, winnares van Dancing with the stars 2019. Julie behaalde in 2020 met glans haar diploma Media & Entertainment Business. De rol van June is op haar lijf geschreven: beiden houden ze van dansen en zijn ze enorm actief op sociale media. Dansen op of achter de schermen is dan ook een enorme passie van Julie en alle sociale mediakanalen hebben geen geheimen voor haar – ze groeide uit tot een TikTok- fenomeen. Recent zag je haar bijvoorbeeld in Het Beste Bod, Een Echte Job en Julie’s Dance Academy.

Laurins Dursin als Noah in De Redders (Play4)
Laurins Dursin als Noah in De Redders (Play4)

Laurins Dursin

De 32-jarige Noah is de oudste van de groep, een verdoken romanticus met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Noah is een echte natuurliefhebber, en het liefst van al schuimt hij de golven af op zijn surfplank. De mysterieuze, joviale West-Vlaming werkt als postoverste, een rol op zijn leven geschreven vermits hij altijd weet kalm te blijven in noodsituaties.

De 26-jarige Laurins Dursin uit Zwevegem neemt de rol van postoverste Noah voor zijn rekening. Gepassioneerd door entertainment, piano & dans. Zo deed hij enkele jaren geleden ook mee aan So You Think You Can Dance. Laurins houdt van reizen en deed verschillende werkervaringen op in het buitenland. Daarnaast richtte hij het jonge marketingbedrijf Zavala op, waar hij werkzaam is als creative director. Laurins Dursin en Julie Vermeire hebben een relatie. Samen waren ze te zien in de realityserie De Vermeires.

Silvio Migliore als Nino in De Redders (Play4)
Silvio Migliore als Nino in De Redders (Play4)

Silvio Migliore

De 24-jarige redder Nino leeft in het moment: ‘carpe diem’ is zijn motto! De Italiaanse – Servische Nino leerde van ‘la mama’ dat liefde door de maag gaat. Hij legt zijn vrienden graag in de watten met lekker eten en kan heel goed koken. Voor Nino speelt zijn familie een enorme belangrijke rol in zijn leven. Hij is altijd te vinden voor een grapje en neemt niets in het leven echt heel serieus. Nino houdt ook wel van een feestje, een paar keer per week kan je hem aan het werk zien als DJ Nino Cappuccino!

De rol van Nino wordt vertolkt door de 25- jarige creatieve Antwerpenaar Silvio Migliore. Samen met zijn familie baat Silvio de horecazaak Ovamo uit op de Grote Markt in Antwerpen. Daarnaast werkt hij ook als model in België en draait hij af en toe als dj voor de fun. De rol van Nino is hem dus op het lijf geschreven!

Kato Haes als Robin in De Redders (Play4)
Kato Haes als Robin in De Redders (Play4)

Kato Haes

Robin is een ambitieuze 19- jarige vrouw voor wie het leven een spel is. Ze flirt graag met mannen, lijkt heel zelfzeker maar kan soms ook een echte dramaqueen zijn. De extraverte Robin studeert Theater en wil enorm graag een bekende actrice worden. Een echte roeping om redder te worden heeft ze niet, ze doet deze vakantiejob vooral om in ‘shape’ te blijven en een kleurtje te pakken.

De 23-jarige Kato Haes uit Oostmalle vertolkt de rol van Robin. Kato studeerde musicaltheater aan de Fontys hogeschool, binnen haar opleidingen speelde Kato mee in de Fontys producties van de musicals Footloose, Grease en Violet. Kato is verzot op zingen en dansen, ze acteerde ook mee in enkele commercials. Daarnaast werkt ze ook als stemactrice, zo sprak ze de rol van Lena Grisky in voor de Vlaamse versie van de serie Find me in Paris.

Joni Ceusters als Daan in De Redders (Play4)
Joni Ceusters als Daan in De Redders (Play4)

Joni Ceusters

Het 24-jarige competitiebeest Daan heeft een passie voor alles wat met sport, zee en water te maken heeft. Doorheen het jaar is hij leerkracht L.O., maar tijdens de zomermaanden houdt hij een oogje in het zeil aan de kust. En zoals het een goede leerkracht betaamt, kan hij het maar matig smaken als mensen de regeltjes aan hun laars lappen. In zijn vrije tijd laat deze blonde adonis de teugels soms vieren, zolang het zijn trainingsschema maar niet in gedrang brengt.

De rol van redder Daan wordt vertolkt door de 24-jarige Joni Ceusters uit Tielt-Winge. Deze sportieveling kan je kennen uit het televisieprogramma Kamp Waes. waar hij samen met vijf andere kandidaten de stevige bootcamp wist te overwinnen. Joni is momenteel Kapitein bij de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Reddend zwemmen? Daar kan Joni je alles over vertellen als Belgisch recordhouder en lid van het nationaal team.

Charlotte Goyvaerts als Elisabeht in De Redders (Play4)
Charlotte Goyvaerts als Elisabeht in De Redders (Play4)

Charlotte Goyvaerts

Bij redder Elisabeth kan iedereen altijd terecht, ze is een beetje het ‘mamaatje’ van de bende. De 29-jarige Elisabeth heeft verschillende jobs en passies, naast haar leven aan zee als redder is ze ook gepassioneerd door yoga en life-coaching. Elisabeth ziet altijd het goede in iedereen en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De reddersbende is voor haar één hechte familie!

De rol van redder Elisabeth wordt vertolkt door de 29- jarige Charlotte Goyvaerts uit Heist-op-den-Berg. Reeds op jonge leeftijd volgde Charlotte toneellessen, tijdens haar tienerjaren deed ze enkele acteeropdrachten, speelde ze mee in het stadstheater van Leuven en volgde ze verschillende musicalstages. In 2005 kreeg ze haar eerste grote rol in de kortfilm Opa Rennt’ Charlotte combineert acteren met fulltime modellenwerk in binnen- en buitenland. Daarnaast houdt Charlotte zich ook bezig met Crealier. haar eigen platform waar je terecht kan voor workshops of life-coaching.

De productie van De Redders ligt in handen van 100.000 Volts.

Foto’s Play4.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juli 2023 /