Beste Zangers Thuis bij… met Karsu en deze artiesten

Beste zangers thuis bij… kon je na afloop van iedere aflevering van Beste Zangers 2022 kijken op NPO Start. De reeks wordt nu – vanaf woensdag 28 juni 2023 – ook wekelijks uitgezonden om 20.20 uur op NPO3. In Beste zangers thuis bij gaat Karsu Dönmez langs bij de artiesten uit Beste Zangers 2022: Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes. Daarnaast hebben we ook nog meer nieuws over Beste Zangers 2023; artiesten en meer.

Beste Zangers thuis bij…

Tijdens de uitzendingen krijg je door de gekozen nummers en persoonlijke verhalen al een beeld uit het leven van de artiesten. In de documentaire reeks Thuis bij… openen de zangers hun voordeur voor zangeres Karsu (Beste Zangers seizoen 14). Zo wordt de link gelegd met de verhalen die eerder in het programma zijn gedeeld. Karsu* krijgt een rondleiding door hun huis en een kijkje in hun privéleven. Zo zien we bijvoorbeeld waar Roxeanne Hazes haar eerste singeltje bewaart. We ontdekken ook hoe Nielson zijn koffie drinkt in de ochtend met muziek van een ouderwetse lp op de achtergrond.

Karsu schreef recent het boek: Karsu’s Kitchen* met meer dan 75 van haar favoriete Turkse recepten. Van het boek zijn meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Artiesten Beste Zangers 2022

De artiesten die meededen aan Beste Zangers 2022 waren Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes. Als je hieronder op hun naam klikt*, ontdek je nog meer over hun muziek. Natuurlijk hebben we aan dit overzicht ook toegevoegd hoe de vaste lezers van VlaamsKijken, deze zanger of zangeres kunnen kennen. Ben je juist op zoek naar meer informatie over de Beste Zangers 2023 artiesten, scroll dan snel door naar onder.

Jaap Reesema

Jaap Reesema is dankzij zijn samenwerking met dj Regi ook in België razend populair. Zo kun je hem kennen van Regi Academy en ook tijdens het Zwaartekracht concert zag je hem. Recent deed Jaap Reesema in België mee aan Liefde voor Muziek 2023, dat is de Vlaamse variant van Beste Zangers. Lees hier alles over zijn aflevering: Liefde voor Muziek 2023: Jaap Reesema (in Nederland kijken).

Ferdi Bolland

Ferdi Bolland vormde met zijn broer jarenlang het duo Bolland & Bolland. Helaas hebben de broers nu ruzie. Naast zanger is Ferdi Bolland ook een zeer succesvolle producer en componist, die met zowel nationale als internationale sterren heeft samengewerkt.

Nielson

Nielson (Niels Littooij) deed in 2012 mee aan De beste singer-songwriter van Nederland. Hij won niet, maar scoorde wel een hit met Beauty & de brains én veroverde het hart va het Nederlandse publiek. In 2014 brak hij in Nederland én Vlaanderen door met Sexy als ik dans.

Claudia de Breij

Claudia de Breij maakt theater, muziek, boeken en televisie – kortom: een bezige bij. Zo schreven we op VlaamsKijken eerde over haar programma Safe Cave en haar oudejaarsconference. En we stonden kort stil bij het boek dat ze over prinses Amalia schreef.

Sarita Lorena

Sarita Lorena heet eigenlijk Sarah de Sousa Gonçalves. Ze is geboren in Brazilië, maar kwam op negenjarige leeftijd in het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke te wonen. Helaas is de zangeres op dit moment om een minder leuke reden in het nieuws. De vriend van Sarita Lorena – Siki Martini – is overleden na een schietparij in Rotterdam.

Blanks

Blanks (aka Simon de Wit) deelt op YouTube zijn passie en liefde voor muziek. Dat doet hij niet alleen met Nederlandse volgers, maar ook internationaal is hij bekend. Zijn kanaal Music by Blanks heeft zelfs 1,31 miljoen abonnees. Blanks werkte ook samen met de Vlaamse actrice en zangeres Pommelien Thijs. Lees hier mijn review van haar cd Per Ongeluk.

Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes zagen we eerder nog als presentatrice van Glow Up. Daarnaast zagen we de dochter-van André ook als klein meisje voorbij komen in de documentaire Kleine Jongen: Het Echte Leven van André Hazes. Zelf had ze die beelden graag privé gehouden. Wist je dat ze ook te zien was in het muziekprogramma Tulpen uit Antwerpen.

Beste Zangers Thuis bij kijken

Wil je Beste Zangers Thuis bij… kijken, dan kan dat iedere woensdagavond rond 20.20 uur op NPO3. Alle afleveringen zijn daarnaast al te kijken op NPO Start en NPO Plus. Je vindt ze dan bij Beste Zangers. Vanuit het buitenland kijken, dat kan via een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Beste Zangers 2023 artiesten

We hebben daarnaast nieuws voor je over Beste Zangers 2023, artiesten en meer! Dit najaar is het nieuwe seizoen – Beste Zangers seizoen 16 alweer – bij AVROTROS op tv te zien. Wie er mee doen? Nou, wat dacht je van Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker. Begin juni zijn ze naar het zonnige Sevilla in het zuiden van Spanje afgereisd voor de opnames.

Meer over Beste Zangers 2023

Net als vorig seizoen wordt ook dit jaar de Beste Zangers podcast opgenomen. Bart Arens duikt met de hoofdgast dieper in de muziek, verhalen achter nummers worden besproken en ze blikken vooruit op de aflevering waarin de artiest centraal staat. Of we de artiesten uit Beste Zangers 2023 ook beter leren kennen via de Thuis bij… rubriek van Karsu weet ik nog niet…

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juni 2023 /