Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star (alles over deelnemers)

Roxeanne Hazes presenteert Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star op Videoland. Nikkie de Jager (NikkieTutorials) en Pernell Kusmus zijn de vaste juryleden. Ontdek hier meer over de show en de deelnemers.

Glow Up op Videoland

Op Videoland kun je nu kijken naar Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star. Dit is dé zoektocht naar het grootste make-up talent van Nederland. Make-up liefhebber Roxeanne Hazes gaat deze spannende competitie presenteren. Ze wordt bijgestaan door twee grootheden uit de make-up wereld, Nikkie de Jager (NikkieTutorials) en Pernell Kusmus. Zij beoordelen samen met gastjuryleden de creaties van de tien veelbelovende make-up talenten.

Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes is bekend als zangeres, en is nu voor het eerst te zien als presentatrice van Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star: “Toen ik werd gevraagd of ik Glow Up wilde presenteren, twijfelde ik geen moment. Ik heb zoveel bewondering voor deze kunstvorm en experimenteer zelf ook graag op het podium met mijn looks. En het is een eer om samen met Nikkie en Pernell dit programma te mogen maken.”

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Nikkie de Jager

Nikkie de Jager oftewel NikkieTutorials behoeft eigenlijk geen uitleg meer in de make-up wereld. Miljoenen (bekende) fans over de hele wereld volgen haar make-up tutorials op haar Youtube-kanaal NikkieTutorials. “Ik heb mijn opwachting al mogen maken als gastjurylid bij de UK-versie van Glow Up en ik ben zo enthousiast dat we nu in Nederland op zoek gaan naar nieuw talent, hiermee het vak van make-up artist een podium geven en dat ik daar als vast jurylid een rol in mag spelen. Ik ben heel erg benieuwd waar de talenten ons mee gaan verrassen, de lat ligt hoog! Als je van make-up houdt, moet je zeker naar Glow Up gaan kijken.”

Pernell Kusmus

Pernell Kusmus is ook absoluut geen onbekende. Met al meer dan 35 jaar ervaring als make-up artist en docent bij House of Orange maakt hij het vaste team van Glow Up compleet. “De creativiteit die make-up biedt is eindeloos. En dat hoop ik straks ook terug te zien. Hoe verwerken de talenten de thema’s en opdrachten die wij geven in hun creaties en kunnen ze de druk aan die bij deze competitie komt kijken? Ik hoop dat we als jury echt weggeblazen worden”, aldus Pernell Kusmus.

Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star

In Glow up: The Next Dutch Make-Up Star, gepresenteerd door Roxeanne Hazes, nemen tien veelbelovende make-up talenten het tegen elkaar op in een spannende competitie. Iedere aflevering moeten zij zichzelf opnieuw bewijzen en de mooiste, meest bijzondere en technisch uitdagende make-up creaties laten zien. Hun werk wordt beoordeeld door twee gerenommeerde make-up artists, Nikkie de Jager en Pernell Kusmus, die iedere aflevering worden bijgestaan door een wisselend gastjurylid, passend bij het thema van die week.

Wie wordt The Next Dutch Make-Up Star?

De twee slechtst presenterende kandidaten van de aflevering krijgen nog één laatste kans in de spannende Face-Off. Iedere aflevering valt het doek voor één van hen. Aan het einde van de competitie blijft de beste make-up artist over die zich The Next Dutch Make-Up Star mag noemen en daarnaast € 15.000,- en een talentcontract bij de beroemde agency House of Orange wint. Maak hieronder alvast kennis met de deelnemers aan Glow Up.

Björn / xbkills

De 29-jarige Björn uit Groningen zit in de fashion en styling. Hij is vier jaar geleden begonnen met make-up door het kijken van tutorials en experimenteren op zichzelf. Hij kwam toen zo vaak bij de MAC-winkel dat hij op een gegeven moment een baan aangeboden kreeg en zichzelf zo kon ontwikkelen als make-up artiest.  Zijn grote droom is om een succesvolle MUA te worden en te werken bij fashion shows, films en televisie.

Chiara Hoijer

De 23-jarige Chiara Hoijer komt uit Rotterdam en heeft een eigen beautysalon. Ze is geboren in Curaçao en voor haar studie naar Nederland gekomen. Chiara Hoijer kon haar draai niet vinden op de universiteit en gooide het roer om, want ze wilde vooral creatief bezig zijn. Ze stopte met haar studie, huurde een make-up stoel in een salon en groeide langzaam uit tot een drukbezochte visagist. Haar grote droom is om uit te groeien tot een MUA met veel creatieve vrijheid.

Fianca Blaauw

De 23-jarige Fianca Blauw is freelancer en heeft haar eigen salon. Ze is afkomstig uit Middenmeer. Fianca Blaauw is altijd al een kunstzinnig buitenbeentje geweest. Toen ze ontdekte dat ze haar creatieve talent kwijt kon in make-up, duurde het niet lang tot ze zich ontpopte tot veelzijdige MUA. Van make-up wordt ze helemaal zen. Fianca Blaauw is van alle markten thuis en als ze van een markt niet thuis is, dan zorgt ze er wel voor dat ze het onder de knie krijgt. Haar ijver en bedrijvigheid zorgt ervoor dat ze heel veelzijdig is in haar make-up creaties.

Jason Gafar

De 23-jarige Jason Gafar uit Rotterdam volgt momenteel een MUA opleiding bij House of Orange. Jason Gafar is pas 1,5 jaar echt fanatiek bezig met make-up. Hij werkt in een parfumerie, waar hij is begonnen terwijl hij de make-up opleiding aan House of Orange volgde. Jason Gafar droomt van een leven als MUA bij de Vogue of grote shows. Hij maakt het liefste (soft) glam looks, maar hij ziet in arty make-up ook een grote uitdaging.

Kostijn Poggio Voormolen

De 20-jarige Kostijn Poggio Voormolen is student Allround Grimeur en komt uit Amsterdam. Hij wil graag beste MUA van de wereld worden. Kostijn Poggio Voormolen zit in het laatste jaar van een all round grimeursopleiding en schat zijn kansen hoog in bij deze competitie. Kostijns eerste experimenten met make-up resulteerde in een draglook. Zijn droom is om te werken als een make-up artist, dat mensen hem kennen van zijn werk en hij zou graag een eigen make-up brand opzetten. Zodat mensen daar net zo verliefd op kunnen worden, zoals hij ook ooit verliefd is geworden op make-up.

Larissa Jaimy

De 20-jarige Larissa Jaimy uit Arnhem vond in make-up echt een uitlaatklep. Dit is uitgegroeid tot haar grootste passie. Larissa Jaimy experimenteert haar creaties vooral op zichzelf, heeft een heel eigen kijk op make-up en zal niet gauw iets maken dat lijkt op een creatie van iemand anders. Ze vindt de competitie spannend maar gaat er 100% voor.

Marly van den Bosch

De 26-jarige Marly van den Bosch is assistent storemanager NYX. Ze woont in Almere. Op haar zestiende begon Marly van den Bosch haar make-up experimenten te delen op Instagram. Al snel explodeerde het aantal volgers. Haar lust en haar leven steekt ze in haar Instagramaccount @punchingpictures met het delen van experimentele looks. Voor haar is dit de kans om te laten zien wat make-up in je los kan maken.

Melanie Kaagman

De 25-jarige Melanie Kaagman is woonbegeleider Psychiatrie en komt uit Enkhuizen. Make-up was altijd onderdeel in Melanie haar leven, maar kwam vijf jaar geleden pas echt tot uiting. Lip-art is haar grote specialiteit. In haar eigen studio fotografeert ze haar creaties en dat doet ze met uiterste precisie: ieder detail op haar lip-art is zichtbaar en moet kloppen. Ondanks dat Melanie geen opleiding in de make-up heeft gedaan, is make-up niet zomaar een hobby voor haar: zo is ze (voor @lipsonfire) al eens een samenwerking aangegaan met grote Amerikaanse bedrijven als Kylie Cosmetics en Anastasia Beverly Hills. 

Remy Hengelmolen

De 24-jarige Remy Hengelmolen uit Zaandam is freelance MUA. Hij werkt voor een make-up merk en is dus continue bezig met make-up. Van kleins af aan is make-up al zijn passie, en maakte zijn moeder en zus dan ook veelvuldig op. Remy Hengelmolen speelt een belangrijke rol in zijn leven en kan eigenlijk niet zonder. Hij heeft ook al een aantal prijzen gewonnen waaronder de NYX Squad Award. Hoe extremer de make-up, hoe beter. Gewone, draagbare en alledaagse make-up met een extra toevoeging is zijn favoriet.

Thijmen van Heusden

De 19-jarige Thijmen van Heusden is student Allround Grimeur. Hij woont in Zaltbommel en danst op hoog niveau amateurballet en speelt videogames. Al jong kwam Thijmen van Heusden in contact met make-up. Samen met zijn moeder ging hij vroeger mee make-up kopen, experimenteerde hiermee en is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn grote hobby en passie.

De Videoland Original Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star, geproduceerd door Warner Bros. Deze week is Videoland gestart met een dubbele afleveirng.

Foto: Videoland / Mark Engelen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 maart 2021 /