Regi Academy seizoen 2 mét deze jury en deelnemers

Regi Academy seizoen 2 is sinds donderdag 18 augustus wekelijks om 20.30 uur te kijken op VTM2. Waar Regi Penxten vorig jaar met Camille Dhont, Jaap Reesema, Olivia Trappeniers en Lester Williams op zijn ‘Fab Four’ on rekenen; zien we in het tweede seizoen Kathleen Aerts in de jury. Ontdek in dit artikel alles over Regi Academy seizoen 2, deelnemers én de nieuwe jury.

Regi Academy: winnares Pauline

Samen met de strafste stemmen palmt dj Regi Penxten al jaren de bovenste regionen van de hitlijsten in. Daar hoort sinds het eerste seizoen van Regi Academy ook Pauline bij. We zagen haar de afgelopen weken al bij Tien Om Te Zien en met haar eerste eigen single Uit Mijn Hoofd bestormt ze momenteel de hitlijsten. Nu is de vraag met wie Regi zijn volgende hit pakt; welke deelnemer wint Regi Academy seizoen 2 en wordt dé stem van zijn volgende hitsingle. 

Regi Academy seizoen 2

Het avontuur van de deelnemers aan Regi Academy seizoen 2 start in het zonovergoten, mondaine Marbella. Daar worden ze niet alleen elkaars concurrenten, maar ook elkaars huisgenoten. De deelnemers leven intensief samen in een luxueuze villa, waar ze deel uitmaken van de Regi family en de afvalrace losbarst. Er kan namelijk maar één iemand stralen naast Regi in een bomvol Sportpaleis.

Deelnemers Regi Academy naar Marbella

Met de camera’s in hun kielzog worden de lucky ones in de villa door dj Regi en zijn team gecoacht én op de proef gesteld aan de hand van workshops, tryouts en onverwachte testen. Wie hem en zijn drie partners in crime tijdens de audities omver blaast, mag in Marbella blijven en staat een stapje dichter bij het mythische Sportpaleis. 

Jury Regi Academy seizoen 2

Ook Kathleen Aerts, al meer dan 20 jaar een boezemvriendin van Regi Penxten, pakt haar koffers richting Marbella. Samen met Jaap Reesema, die meerdere monsterhits met Regi scoorde, en Lester Williams, zijn rechter én linkerhand, staat Kathleen Aerts Regi bij met raad en daad bij.

Kathleen Aerts

Kathleen Aerts vertelt het volgende over Regi Academy seizoen 2: “Regi en ik zijn al jaren goed bevriend, dus ik weet perfect wat hij wil. We gaan niet alleen op zoek naar de mooiste en meest unieke stem, maar ook naar die éne die het Sportpaleis helemaal kan inpalmen en op z’n kop kan zetten. Ik kijk er in ieder geval naar uit om nieuwe talenten te ontdekken. Er kan er maar één part of the Regi family worden. They are either in or they are out (lacht).”

Kathleen Aerts zagen we eerder op VTM2 met haar eigen realityserie Villa Zuid-Afrika.

Regi Penxten

Regi Penxten vertelt voor het tweede seizoen van de Regi Academy: “Mijn lat ligt sowieso duizelingwekkend hoog, maar Pauline heeft die tijdens de eerste Regi Academy nog een stuk hoger gezongen. Ik hoop dat ik opnieuw de studio kan induiken met een talent van dat kaliber. Ik zoek iemand met een unieke stem, straffe persoonlijkheid en ‘wow’-uitstraling, die perfect naast mij én in een bruisend Sportpaleis past.”

Regi over de jury

Regi gaat verder en vertelt over de jury va Regi Academy seizoen 2: “Gelukkig krijg ik ook dit jaar versterking van Jaap Reesema en Lester Williams om die ene ster te vinden én mag ik Kathleen Aerts in mijn jury verwelkomen. Kathleen speelde zelf al een aantal keer het Sportpaleis plat, met haar ervaring is ze een super coach voor de kandidaten en een gedroomd jurylid. En met haar vrolijke kempische humor gaan we ons rot amuseren in Marbella!”

Regi Academy deelnemers

Ontdek meer over de deelnemers aan Regi Academy seizoen 2. In aflevering 1 wagen zes kandidaten hun kans in de eerste auditieronde van Regi Academy.

 • Hanne Reeg (16, Stabroek) – Vergeet De Tijd van Regi en Camille. Zij deed eerder mee aan The Voice Kids en haalde zowel de blind auditions als battles. Hanne Reeg zit in het zesde middelbaar in de richting dier- en landbouwtechnieken. Ze is weg van dieren, maar droomt van een carrière als zangeres.
 • Charlotte Canoot (24, Lippelo) – Zo Ver Weg van Regi, Jaap Reesema en Olivia. Recent behoorde ze nog tot de laatste vijf in de Joe Lage landenwedstrijd met haar band CHAR. Ook voor Charlotte Canoot is het niet de eerste keer dat ze op tv komt. Ze deed eerder al mee aan een wedstrijd waarin schermgezichten werden gezocht voor VTMKzoom. Ze behoorde tot de laatste vijf kanshebbers. Ze probeerde daarnaast ook de nieuwe Ketnet-wrapper te worden, maar haalde de shortlist niet. In het dagelijkse leven werkt Charlotte Cannoot als recruiter. Daarnaast zingt ze in coverbandjes.
 • Melanie Amollo (17, Mechelen) – Vechter van Regi en CAMILLE (uit Liefde Voor Muziek). Deze jonge zangeres zet een geweldige performance neer zo zagen we al in de trailer van Regi Academy seizoen 2. Eerder bracht ze al het nummer Zoveel uit met JØNATHAN. Daarnaast werd ze het Talent der Lage Landen bij The Singing Factory.
 • Arno Louwette (22, Hasselt) – Vergeet De Tijd van Regi en CAMILLE. Op zijn Instagram lees ik dat hij aan het conservatorium in Maastricht. Vorig jaar zag je Arno Louwette ook in The Voice van Vlaanderen 2021. Hij behoorde tot het team van Natalia.
 • Nick (24, Maldegem) – De Wereld Draait Door Jou van Regi en Niels Destadsbader
 • Naomi Decadt (18, Roeselare) – Storm van Milk Inc.

Deelnemers tweede seizoen Regi Academy (aflevering 2)

De lat is in de eerste aflevering hoog gelegd. Wie weet dit in aflevering 2 te overtreffen; hier de tweede reeks deelnemers aan Regi Academy seizoen 2.

 • Billi Broekaert (23, Aalst) – Porselein, van Regi en co uit Liefde Voor Muziek. In het dagelijkse leven werkt Billie bij de poetsdienst van het OLV Ziekenhuis in Aalst. Tijdens haar werk zingt ze de hele tijd.
 • Jessi Van Rompaey (19, Turnhout) – Forever van Milk Inc. Deze jonge dame heeft helemaal geen ervaring met optreden, maar ze droomt wel al lang van een zangcarrière. Op aanmoediging van haar ouders heeft ze zich opgegeven. Vanaf september volgt ze de opleiding farmacie.
 • Lars Rogiers (16, Oostkamp) – If This Was The Last Day of My Life van Regi en Kye Sones. Op TikTok heeft Lars Rogiers al wat filmpjes staan en hij heeft een eigen YouTube kanaal met een aantal nummers. Die zijn nu nog niet zo vaak bekeken, maar misschien komt daar door deelname aan Regi Academy seizoen 2 verandering in.
 • Lotte De Peuter (21, Grobbendonk) – Go To Hell van Milk Inc. Deze dame zingt al jaren in diverse bandjes – zoals MAF en De Havilland – en treedt op in de regio, maar Lotte De Peuter wil meer. Wist je dat ze zelf al op de Gentse Feesten heeft opgetreden met feestmuziek?
 • Kristel (30, Antwerpen) – Ik Haal Alles Uit Het Leven van Regi en Jaap Reesema, uit Liefde Voor Muziek. Veel kan ik over deze dame niet vinden; op haar Instagram noemt ze zich Kristall en zie je dat ze zowel Antwerpen als Breda bij plaats heeft staan. Ze is erg reislustig. En wat ik me afvraag… Is Kristel ook de dame die in 2006 Zal je Ooit bij Eurosong Kids zong?
 • Emma Salden (25, Antwerpen) – Kom Wat Dichterbij van Regi, Jaap Reesema en Olivia. Je kunt deze dame al kennen, want Emma Salden is op zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur te horen bij QMusic. Ze blijkt wel een heel speciale deelneemster aan de Regi Academy seizoen 2 te zijn…

Emma Salden

Passen de kandidaten van Regi Academy seizoen 2 ook bij Regi en in de Regi Family? Daar probeert Q-dj Emma Salden, sidekick van Regi en zijn undercover eyes and ears in de kandidatenvilla, achter te komen. Heeft zij sappige roddels over de kandidaten? In aflevering 3 laat ze weer van zich horen.

Kandidaten Regi Academy seizoen 2, aflevering 3

 • Paak Kormongkolkul (21, Tervuren) – You Have A Heart van Regi en Olivia. Wist je dat Paak Kormongkolkul al te zien was in het zevende seizoen van The Voice Belgium?
 • Jana Versées (18, Merchtem) – Lost Without You van Regi en Pauline. Deze dame heeft in ieder geval podium ervaring. Jana Versées is namelijk ook een fanatieke danser. Daarnaasts heeft ze al diverse covers op TikTok staan.
 • Neslin Guerra (21, Niel Bij As) – Miracle van Milk Inc. Op haar Instagram-account lees ik dat Neslin Guerra sports & event manager studeert; ze omschrijft zichzelf ook als ondernemer.
 • Wouter van Kerschaver (29, Wetteren) – Ordinary van Regi en Milo Meskens. Hij ontdekte nog maar net zijn eigen zangtalent en heeft nog nooit in het openbaar gezongen. Op TikTok heeft hij wel al verschillende covers staan.
 • Lotte Van Der Meeren (18, Lierde) – Lost Without You van Regi en Pauline. Lotte en Kathleen Aerts hebben iets bijzonders gemeen…
 • Iliana Tsiafakis (18, Lommel) – Zwaartekracht van Regi en Emma Heesters. Veel kan ik nog niet over haar vinden, maar deze Vlaamse met volgens mij Griekse roots heeft zeker al zang- en podiumervaring. Daarnaast fotografeert ze graag.
 • Lisa (22, Lissewege) – Duizend Sterren van Regi en Pauline. Wist je dat Lisa een stoere motorchick met cross motor is?
 • Jessica Relekom (24, Gijzegem) – Run van Mik Inc. Op haar Instagram lees ik dat ze Junior Business Banker is en van een gezonde levensstijl houdt. Daarnaast houdt Jessica Relekom ook van paardrijden; in Google kom ik toch een aantal uitslagen van haar tegen.
 • Diana Gabriels (18, Roosendaal) – Should Have Been There van Regi. Over deze Nederlandse kandidate aan de Regi Academy seizoen 2 kunnen we helaas nog niet zoveel vinden. Ook zij heeft wel een aantal covers op social media staan.

Regi Academy deelnemers (aflevering 4)

In de vierde aflevering van Regi Academy komen de laatste deelnemers aan Regi Academy seizoen 2 voorbij tijdens hun auditie. Dat zijn:

 • Kaylee Stroobants (21 uit Zichem) zong tot een poos geleden, maar liet dat toen varen. We zagen haar wel eerder… Ze werd namelijk eerste eredame in de Miss Vlaams-Brabant Verkiezing en haalde de top 20 in de grote Miss Belgium finale. Daarnaast werd ze Miss Social Media. Toen ze een nummer op TikTok deelde, kreeg ze de zangmicrobe weer te pakken.
 • Anaïs Goris is 16 en komt uit Dendermonde. Veel kunnen we online niet over haar vinden; we weten dankzij haar Instagram-pagina in ieder geval dat ze een paardenliefhebber is en ook actief is op TikTok.
 • Nell Moerbeek (17 uit Kapellen) is een oude bekende. Ze waagde in het vorige seizoen van Regi Academy ook al haar kans. Is de jury deze keer even onverbiddelijk of blijft ze in de running als dé stem van Regi’s volgende hit? Nell Moerbeek behoorde tot de cast van Ketnet-musical Unidamu.

Welke deelnemers Regi Academy gaan door in seizoen 2?

Er hangen plots donderwolken boven het anders zonovergoten Marbella. Regi heeft een gigantisch luxeprobleem én bikkelhard nieuws voor de kandidaten. Regi, Kathleen, Jaap en Lester spotten té veel talent tijdens de auditierondes en de Regi Academy barst uit zijn voegen. Tijd dus voor een grote schifting door middel van een onverwachte, aartsmoeilijke opdracht. Wie zeker dacht te zijn van een plaats in de volgende ronde, is dat nu plots helemaal niet meer. De zenuwen staan strak gespannen: de kandidaten krijgen weinig tijd om zichzelf te bewijzen en het is alles of niets. Wie haalt onder een immense druk de hoge noten en zet écht een stap dichter bij de live finale in het Sportpaleis? En wie valt door de mand en wordt onverbiddelijk op het vliegtuig naar huis gezet?

Stress en tranen

In de vijfde aflevering van Regi Academy zien we vooral veel stress en tranen. Terwijl de kandidaten met Regi en Pauline door Marbella struinen en de plaatselijke cocktailbar verkennen, krijgen ze een opdracht: binnen één uur moeten ze voor Regi, Kathleen Aerts, Jaap Reesema en Lester Williams zingen. Daar hangt veel vanaf, want één kandidaat wordt na de proef onverbiddelijk naar huis gestuurd. Bij enkele nietsvermoedende kandidaten zorgt dit voor de nodige stress en er vloeien tranen. Kathleen Aerts en Pauline weten als geen ander hoe het voelt om onder druk te staan en bieden troost.

Paak vergeet songtekst in Regi Academy

In de zesde aflevering ( 22 september 2022) zien we dat de deelnemers aan Regi Academy zich echt moeten bewijzen qua zang- en podiumkunsten. Regi zoekt niet alleen een nieuwe ster met een unieke stem en wow-uitstraling, hij hamert er ook steeds op dat zijn nieuwe collega goed voorbereid en precies moet zijn. Maar daar loopt het voor kandidaat Paak helemaal mis wanneer hij zijn nummer voor de jury brengt.

Verlaat Billi Regi Academy?

De showbizz is een harde wereld, en dat blijkt nog maar eens in Regi Academy aflevering 7 (29 september 2022). De kandidaten krijgen een nieuwe proef voorgeschoteld: ze moeten een duet zingen. Lars en Billi mogen Kom Wat Dichterbij, één van Regi’s grootste hits, zingen. Maar tijdens de repetities blijft Billi de bal – en toon – misslaan. Ze bezwijkt onder de druk… Naast tranen van de stress vloeien er ook tranen van geluk in Regi Academy. Regi heeft een verrassing van jewelste voor ex-winnares Pauline: Duizend Sterren, dé hit van de eerste editie van Regi Academy, krijgt een platinum plaat.

Welke deelnemers overtuigen Regi

Welke deelnemers weten Regi te overtuigen dat ze met hem dienen op te treden in het Sportpaleis? In aflevering 8 op 13 oktober zien we dat de laatste dag in Marbella is aangebroken. Veel tijd om van de laatste zonnestralen te genieten krijgen de kandidaten niet. Regi schotelt hen nog een laatste opdracht voor alvorens de Regi Academy weer naar Belgische bodem verhuist. En die opdracht is simpel. De kandidaten krijgen carte blanche en moeten maar één ding doen: Regi en zijn team ervan overtuigen dat ze een plaats in de halve finale verdienen.

Halve finale Regi Academy

Op zaterdag 22 oktober is het zover. Dan krijgen de finalisten van Regi Academy in een bomvol Sportpaleis dé kans van hun leven. Voor de ogen van meer dan 20.000 concertgangers moeten ze Regi voor een laatste keer overtuigen van hun zang- en podiumkunsten. Dit met maar één doel voor ogen: door de hitmachine himself uitgekozen worden als dé ster van zijn nieuwe hitsingle. Maar wie moet in de halve finale Regi Academy verlaten? We zien het in aflevering 9 op 20 oktober 2022.

Backstage bij Tien Om Te Zien

In de laatste rechte lijn naar het Sportpaleis vallen de kandidaten van de ene verrassing in de andere. Regi nodigt The Final Four uit op Tien Om Te Zien, waar ex-winnares Pauline de nummer één werd. Veel tijd om na te genieten van haar optreden krijgen de vier halve finalisten niet. Regi heeft hen iets te vertellen en dat nieuws slaat in als een bom. De kandidaten blijven achter met een een flink verhoogde hartslag en klamme handen.

Regi Live concert

En bij die ene verrassing blijft het niet. Terwijl Pauline één kandidaat onderdompelt in de geheimen van ‘de backstage’, krijgen drie andere kandidaten een coachingsessie tijdens een Regi Live concert. Wat ze niet weten is dat één van hen een voorproefje krijgt van het Sportpaleisconcert en enkele uren later ook effectief voor zo’n 3000 uitzinnige toeschouwers mag optreden.

Nieuwe single in Sportpaleis

Maar dan moet de grootste verrassing nog komen. De laatste vier kanshebbers worden uitgenodigd in Regi’s studio, om daar éindelijk de nieuwe hitsingle in te zingen. Het wordt een zware bevalling, dankzij de vele hoge noten. Wie geeft Regi kippenvel en verzekert zich van een plaats op het podium van het Sportpaleis? En wie valt door de mand en moet met lege handen naar huis? 

Tweede seizoen Regi Academy kijken

Het tweede seizoen van de Regi Academy is sinds donderdag 18 augustus iedere donderdag om 20.30 uur op VTM2 te kijken. De show wordt daarnaast in de week ook in herhaling uitgezonden. Daarnaast is Regi Academy natuurlijk ook op VTM Go (terug) te kijken. Vanuit Nederland is dat ook mogelijk; zeker als je de app al langer hebt geïnstalleerd. Zorg anders voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten, zodat je eenvoudig via de site van VTM Go kunt kijken. Ook seizoen 1 van Regi Academy staat op VTM GO.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 augustus 2022 /