Wie bakt beste oliebol en is Beste Oliebollenbakker van Nederland

Wie bakt de beste oliebol en mag zich Beste Oliebollenbakker van Nederland noemen? Kees Tol sluit het jaar af met een gezellige en warme winteravondshow waarin de zes finalisten strijden om de titel Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland. Deze show is te kijken op donderdag 29 december om 21.30 uur op SBS6 en Kijk.nl.

Beste oliebollenbakker zoektocht op tv

Op oudejaarsdag staan duizenden mensen door heel het land in de keuken, garage of schuur oliebollen te bakken voor familie, vrienden of buren. Maar wie bakt ze het beste? In het programma Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland nemen zes finalisten – met hun bakmaatje – het tegen elkaar op. Deze zes hebben er al een selectieproces op zitten, waarbij amateur oliebollenbakkers uit het hele land zich hadden aangemeld. Van families, verenigingen tot vrienden die ze jaarlijks samen bakken.

Finale Beste Oliebollenbakker van Nederland

De zes finalisten tonen hun oliebollenbakkunsten op de Royal Christmas Fair in Den-Haag aan de professionele jury. Hugo Kennis, Elizabeth Lopez en Richard Visser gaan de oliebollen beoordelen. In de eerste ronde moeten de kandidaten laten zien hoe zij de perfecte oliebol bakken. De jury neemt de kwaliteit van het beslag, de structuur, de smaak; en de luchtigheid van de oliebol mee in haar oordeel. In het volgende onderdeel komt het aan op creativiteit. Wie maakt er met de ingrediënten die op tafel staan de lekkerste combinatie? En stapt daarmee uit z’n comfortzone. Wie wordt na een spannend finalespel de beste Oliebollenbakker van Nederland?

Jury Beste Oliebollenbakker van Nederland

De jury van de Beste Oliebollenbakker van Nederland wordt gevormd door Hugo Kennis, Elizabeth Lopez en Richard Visser.

Oliebollen bak programma kijken

De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland wordt geproduceerd door Concept Street is een coproductie met Motion Content Group en is een samenwerking met Staatsloterij. Je kunt het programma kijken op donderdag 29 december om 21.30 uur op SBS6 en een uurtje later op KIJK.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit het buitenland Kijk.nl gebruiken.

Foto: SBS6 – William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2022 /