The Tribute, Battle of the bands: deelnemers én jury seizoen 2

The Tribute, Battle of the bands seizoen 2 gaat vanavond – zaterdag 7 januari – om 20.00 uur van start op SBS6. Gerard Ekdom presenteert de show en Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike vormen weer de jury. Ontdek hier alles over deelnemers The Tribute, Battle of the bands seizoen 2. Wie wordt de beste tributeband van Nederland?

The Tribute – Battle of the Bands

The Tribute – Battle of the Bands is terug! In het tweede seizoen van de muziekcompetitie treden elf tributebands op: bands die proberen om de hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. Op het affiche van The Tribute – Live in Concert passen echter maar vier namen… Welke tributebands laten hun ultieme muzikale droom in vervulling gaan? 

Jury

De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden Earring -, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT.

Deelnemers The Tribute, Battle of the bands

De competitie start met elf bands. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De de deelnemers aan The Tribute, Battle of the bands seizoen 2 zijn The Neil Diamond Project, U2two, Diva Turner, Californicated, MJ History, Earth Wind and Fires, Dubbel D, Born to Follow, SKUNK, Bouke and the Elvis Matters Band en St★rman NL. We zetten alle kandidaten hieronder voor je op een rijtje. Er zitten namelijk verschillende zangers en een zangeres bij, die je al eerder op tv zag.

Bouke and the Elvis Matters Band

Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) – Zanger Bouke Scholten heeft verschillende Nederlandse nummers gemaakt, maar waar de tv-kijkers deze deelnemer aan The Tribute van kunnen kennen, is Waar is Elvis. De zanger won deze show. Hij verzorgde zelfs een live show op Graceland, op de dag dat Elvis 35 jaar overleden was. Hij kreeg hiervoor een minutenlange staande ovatie van het publiek. Naast Waar is Elvis want Bouke Scholten nog meer programma’s, zoals The Winner Takes It All (2014) en All Toghether Not (2019).

The Neil Diamond Project – George Lotze

The Neil Diamond Project (Neil Diamond) – George Lotze en zijn tienkoppige band brengen al jaren diverse covers ten gehore. In 2018 werd de zanger bekend bij het grote publiek, door zijn deelname aan The Voice Senior. De stem van George Lotze is nagenoeg identiek aan die van Neil Diamond.

U2two

U2two (U2) – de tributeband die een ode brengt aan U2 is nog relatief ‘nieuw’ als je ze vergelijkt met andere tributebands van deze artiesten; ze spelen sinds september 2008. Leadzanger Sam Kramer klinkt niet alleen als Bono; hij ziet er ook zo uit. Hij heeft dan ook het programma iN de Huid van gewonnen.

Diva Turner Mariska Lunes

Diva Turner (Tina Turner) – Mariska Lunes leeft en ademt al jaren de muziek van Tina Turner. We zagen haar al in programma’s als Toppop, Popstars, The X Factor en MY Name Is… Nu is Mariska Lunes als Diva Turner – simply the best Tina Turner Tribute Band – één van de deelnemers aan het tweede seizoen van The Tribute.

Californicated

Californicated (The Red Hot Chili Peppers) – Californicated is nog een relatief nieuwe band; op hun website lezen we dat ze in 2020 zijn opgericht en vanaf dat moment Nederland én België veroveren. Als megafans van The Red Hot Chili Peppers spelen ze zelfs met dezelfde instrumenten.

MJ History

MJ History (Michael Jackson) – MJ HiStory bestaat uit vier bandleden en twee dansers, waardoor je niet alleen een muzikale, maar ook visuele beleving krijgt. De bandleden van MJ HiStory hebben allemaal ruime ervaring met optreden in binnen- en buitenland. Zo speelden de bandleden onder meer met bekende Nederlandse artiesten als Berget Lewis, Shirma Rouse en Candy Dulfer, maar ook internationale acts zoals Eek-A-Mouse en Rohan Marley (de zoon van Bob Marley). Zanger IMI is uniek in zijn benadering van het stemgeluid van Michael Jackson.

Earth Wind and Fires

Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire) – Earth, Wind and Fires – The Mighty Elements Band is lastig te vinden online. Op Instagram zie ik dat ze sinds 6 december 2022 pas een profiel hebben. We weten zo in ieder geval dat deze tributeband wordt aangevoerd door leadzangers David Goncalves, Nigel Brown en Clayton Peroti.

David Goncalves werd vijfde in het eerste seizoen van Idols. Hij werkte onder andere samen met Bob Sinclair en Roger Sanchez. Hij deed eveneens mee aan The Voice en speelde Mufasa in de musical The Lion King. Nigel Brown zag je ook in die musical; hij is op dit moment te zien in Aladdin the Musical NL. Nighel Brown kun je ook kennen uit Idols 4 en het eerste seizoen van The Voice of Holland. Clayton Peroti won in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor mannelijke bijrol in een grote productie voor zijn rol van Tark in de musical Tarzan. Je kunt deze deelnemers aan The Tribute, Battle of the bands seizoen 2 ook kennen van Soulm3n.

Dubbel D

Dubbel D (De Dijk) – De Dijk mag dan gestopt zijn de Zeeuwse band Dubbel D met onder andere zanger Eric Holm en gitarist Kees Wondergem gaan nog even door. Inmiddels bestaat Dubbel D een kleine tien jaar. Eric Holm noemt De Dijk één van de beste bands van Nederland.

Born to Follow

Born to Follow (Bon Jovi) – Deze tributeband heeft vrij recent afscheid moeten nemen van één van hun bandleden; Michael is in september 2022 overleden. Hij was nog maar net toegetreden tot de band als ‘hun Richie Sambora’. Als je hun Facebook een beetje volgt, zien we sowieso dat hun samenstelling al een aantal keer is gewisseld. Daar zo’n beetje lezende, gaf Born to Follow in 2018 voor het eerst een show.

SKUNK

SKUNK Doe Maar Tributeband (Doe Maar) – Sinds 2012 heeft SKUNK op vele podia gestaan. Ze brengen de sound van Doe Maar uit het begin van de jaren tachtig. Op hun site lezen we: “Ze proberen de liedjes niet mooier te maken dan ze van zichzelf al zijn, maar spelen deze puur en recht door zee met veel gevoel, liefde en strakke groeven.”

St★rman NL

St★rman NL – The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie) – Deze band met Rias Baarda als frontman bestaat sinds 2019. Rias Baarda geldt al jaren als specialist op het gebied van Bowie nummers. Online lezen we dat hij in 2014 zanger was van de band 2nd Place Driver en ontsnapt is aan de dood toen er in zijn woning brand was ontstaan.

Concert in Ziggo Dome

De vier finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens The Tribute – Live in Concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 22 april 2023. De grote vraag is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Wíe is de beste tributeband?

The Tribute – Battle of the Bands kijken

Seizoen 2 van The Tribute – Battle of the Bands is vanaf vanavond – zaterdag 7 januari – om 20.00 uur te kijken op SBS6. Vanaf 21.38 uur kun je de aflevering ook terug kijken op Kijk.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar Kijk.nl kijken. Je kunt via Kijk.nl ook The Tribute – Battle of the Bands seizoen 1 kijken.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2023 /