The Racer: cast met Louis Talpe en Matteo Simoni op tv kijken

The Racer met in de hoofdrol Louis Talpe en Matteo Simoni is vanavond – zaterdag 21 januari 2023 – om 20.30 uur op VTM te kijken. Deze film draait om meesterknecht Dom Chabol; een rol die wordt gespeeld door Louis Talpe. Hij beleeft aan het einde van zijn carrière de meest dramatische drie dagen van zijn loopbaan.. Ontdek hier alles over de film en The Racer cast.

De bericht verscheen voor het eerst op juni 2021 online toen The Racer op Netflix kwam (helaas is hij daar niet meer te kijken). Nu is de film dus ook op tv te kijken en heb ik het artikel een update gegeven.

Verhaal The Racer

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. Doping wordt veelvuldig – maar in het geheim – toegediend gedurende deze Tour du Dopage. De Belgische wielrenner Dom Chabol (Louis Talpe) is bijna aan het einde van zijn carrière. Hij is één van de beste Domestiques of te wel meesterknechten van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Zelf voor de overwinning gaan, was nog een optie, maar Dom koestert in het geheim het verlangen om de gele trui te dragen…

Aan het begin van wat waarschijnlijk zijn laatste Tour zal zijn, wordt Dom zonder pardon ontslagen bij de ploeg waaraan hij tot dusver zijn leven heeft gewijd. Zijn beste vriend Sonny (Iain Glen), de teammasseur, krijgt hem zelfs niet gerustgesteld over zijn toekomst. Een toevallige ontmoeting met Lynn Brennan (Tara Lee), een jonge Ierse arts, verzacht de klap iets, en Dom begint het idee van het normaal leven langzaamaan te accepteren – en gaat er zelfs (iets te hard) van genieten. Maar terwijl hij zich opmaakt om terug naar huis te gaan en zijn vervreemde zus onder ogen te komen, ontstaat er een enorme fout, waardoor een ploeggenoot uit de Tour wordt gegooid en Dom terug het zadel op moet.

The Racer cast

The Racer cast wordt gevormd door Louis Talpe, Matteo Simoni, Tara Lee, Iain Glen en Karel Roden. Die eerste twee zijn bij de kijkers van VlaamsKijken natuurlijk ontzettend bekend. Maar ook Tara Lee, Iain Glen en Karel Roden zijn niet de minste. Ontdek meer over The Racer, cast, de personages én waar de acteurs op dit moment druk mee zijn…

The Racer kijken (op tv)

Je kunt The Racer kijken om 20.30 uur op VTM. Vermoedelijk staat-ie aansluitend dan eventjes op VTM Go. Hij was daarnaast op Netflix te kijken, maar helaas is-ie daar niet meer te vinden. Je kunt ‘m nog wel op dvd kopen. Via Prime Video kun je ‘m daarnaast ook huren of kopen.

Louis Talpe

In The Racer speelt Louis Talpe de hoofdrol. Hij geeft gestalte aan het personage Dominique Chabol. Met zijn ruige, Gallische uiterlijk en zijn slanke, atletische lichaamsbouw is Dominique Chabol (38) een indrukwekkend figuur, gerespecteerd en vereerd door zowel teamgenoten als tegenstanders. Maar achter deze zelfverzekerde buitenkant zit een man wiens angsten en onzekerheden zich beginnen te manifesteren. Het idee om zijn plaats in deze wereld te verliezen, beangstigt hem.

Louis Talpe brak door als Toby in Mega Mindy. Nederland leerde hem kennen, dankzij zijn rol in Goede tijden, Slechte tijden waarin hij Mike Brandt speelde. Maar je kunt hem bijvoorbeeld ook kennen van De Ridder met Clara Cleymans. The Racer is niet de eerste rol, waarin hij een sporter speelde. Zo zagen we hem eerder als profvoetballer Roel Thevenage in Spitsbroers. Recent zag je Louis Talpe op tv in Eén-series Black-Out, Beau Séjour 2 en natuurlijk niet te vergeten Onder Vuur (waarvan seizoen 1 op Netflix staat in Nederland en je seizoen 2 op VRT MAX terug kunt kijken). Dit jaar zal hij te zien zijn in de film Oei, ik groei!

Louis Talpe en Matteo Simoni in The Racer; nu te zien op Netflix
Louis Talpe en Matteo Simoni in The Racer; nu te zien op Netflix

Matteo Simoni

Ook Matteo Simoni komen we tegen in de cast van The Racer. Matteo Simoni speelt de rol van Lupo ‘Tartare’ Marino. Met zijn Romeinse uiterlijk en een ego, zo groot als een huis, is deze teamsprinter een superster uit de Tour de France. Hij is gefixeerd op zijn prestatieniveau en ziet de rest van het team gewoon als zijn ondersteuningsmechanisme. Tartare Marino lijdt echter zwaar aan zenuwen vóór de race en vertrouwt sterk op Dom om hem te helpen met zijn angst om te gaan. Sterker nog, hij verwacht dat Dom exclusief voor hem klaarstaat en 24/7 belt, zowel op als naast de fiets.

Heeft Matteo Simoni nog een introductie nodig bij de lezers van VlaamsKijken? Deze acteur behoort inmiddels al een aantal jaren tot de meest gewilde jonge talenten van België. Je kent hem natuurlijk als Smos uit Safety First, als Devon uit Callboys en niet te vergeten als dé hoofdrolspeler uit De bende van Jan de Lichte. Op dit moment is hij te zien in dé Vlaamse hit film van dit moment: Zillion. In België draait deze in de bioscoop; in Nederland staat-ie op Prime Video. In Nederland is hij in de bioscoop dan weer te zien in Faithfully Yours. Hij werkt nu aan de Vlaamse film Wil en aan de tv-serie As Long As We Live.

Tara Lee

Dr. Lynn Brennan wordt gespeeld door actrice Tara Lee. Dit personage is een levendige, slimme vrouw van begin twintig. Ze is pas afgestudeerd aan de en heeft haar weg in de wereld nog niet gevonden en vindt dat prima. Een gevoelige ziel met een sterk moreel kompas, haar relatie met Dom is in eerste instantie nieuwsgierig, maar wordt steeds emotioneler. Haar ogen worden geopend voor het waanzinnige leven in de Tour de France, maar vooral voor de geobsedeerde, diep onzekere man die Dominique Chabol is. Tara Lee is een ierse actrice, producer en singer-songwriter die al heel wat producties op haar naam heeft staan.

Iain Glen

Iain Glen die je kent van zijn rollen in de Resident Evil-films en door het vertolken van Ser Jorah Mormont in Game of Thrones speelt de rol van Sonny. Deze vijftiger is masseur. Sonny is een grappige, grootmoedige man die de wielrensport in één of andere vorm heeft beoefend sinds hij een tiener was. Net als zijn beste vriend Dom, is de ploeg zijn familie en het leven in één. Sonny is een bron van humor en wijsheid en geeft een glimp van hoe de toekomst van Dom zou kunnen zijn als hij in het spel blijft. Iain Glen is een Schotse film- televisie- en toneelacteur.

Karel Roden

De internationaal bekende Tjechische acteur Karel Roden speelt Olaf of te wel de Viking. Hij is een lange blonde Scandinaviër van in de vijftig, Olaf Svendsen of ‘Viking’ is de sportdirecteur (manager) bij Team Austrange. Een man van weinig woorden, hij is meedogenloos op zoek naar succes en zijn ijzeren Scandinavische temperament stelt hem in staat meedogenloos te zijn.

Makers The Racer

Het scenario van The Racer is geschreven door Kieron J. Walsh en Ciaran Cassidy. Kieron J. Walsh heeft ook de regie verzorgd. Hij is onder de indruk van meesterknechten sinds hij zijn eerste Tour de France zag in Dublin in de zomer van 1998. In het persdossier zegt hij  daarover: “De rol van een domestique is een opofferende. Het is hun taak om de perfecte omgeving te creëren waarin hun leidende rijders kunnen winnen. Ze zijn als werkbijen rond de koningin. Ze winnen nooit zelf, krijgen weinig of geen glorie en komen vaak over de finish terwijl hun teamleider zijn post-race douche neemt. Er is een bepaald soort mens voor nodig om gelukkig te zijn als ‘professionele loser’ en die ‘mens’ wilde ik in deze film uitdiepen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2023 /