De weekenden seizoen 3: deelnemers, Joris Hessels en meer…

De weekenden seizoen 3 is sinds dinsdag 17 januari iedere week om 21.20 uur op Canvas en VRT MAX te kijken. Ontdek hier alles over de De weekenden, deelnemers uit seizoen 3 en natuurlijk presentator Joris Hessels.

De weekenden seizoen 3

In De weekenden seizoen 3 brengt Joris Hessels opnieuw acht mensen samen. Bouchra, Cis, Magali, Thomas, Marijke, Dana, Christoph en Musti zetten zich schrap voor een bijzonder jaar. Sommigen omdat ze hun leven zelf willen omgooien, anderen omdat het niet anders kan. 

Joris Hessels

Joris Hessels is de presentator van De weekenden. We leerden hem zelf recent beter kennen, dankzij Thomas Vanderveken en zijn programma Alleen Elvis blijft bestaan. Of het nu in de caravan is van Radio Gaga, op een bankje in Gentbrugge of als taxichauffeur is in Taxi Joris: hij is het gedroomde klankbord. Daarnaast kennen we Joris Hessels ook als acteur uit bijvoorbeeld AlbatrosGeub, Coppers en De Kraak. Daarnaast is bekend gemaakt dat hij één van de deelnemers is in het nieuwe programma De expeditie – Groenland.

Wil je meer weten over De expeditie – Groenland met Joris Hessels en zeven andere bekende Vlamingen? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Maar nu terug naar De weekenden seizoen 3 en de deelnemers:

De weekenden

Een jaar lang brengen de De weekenden deelnemers hun eigen leven met een kleine camera in beeld. Om de twee maanden komen ze een weekend samen om hun verhalen te delen met Joris en elkaar. Wat begint als een allegaartje onbekenden die elkaar in het gewone leven nooit zouden ontmoeten, groeit uit tot een onverwachte en hechte groep. Ze vinden inspiratie en steun bij elkaar, maar vooral ook plezier en vriendschap. Dit schreven we eerder over De weekenden (seizoen 2).

De weekenden kijken

De weekenden met Joris Hessels is te kijken vanaf dinsdag 17 januari om 21.20 uur te kijken op Canvas en VRT MAX. Wil je een aflevering terugkijken, dan kan dat hier. Wil je buiten België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding en zet de server op België, voordat je naar de VRT MAX site gaat.

Deelnemers De weekenden seizoen 3

Maar nu terug naar de show: ontdek meer over de deelnemers aan De weekenden seizoen 3 of te wel de weekenders:

 • Bouchra (44, Antwerpen) heeft in de haven van Antwerpen haar eigen truckwash. Na een faillissement klom ze met haar bedrijf uit een diep dal. Dit jaar wil ze een echte CEO worden met een tweede vestiging. 
 • Cis (23, Hakendover-Tienen), is de jongste deelnemer. Toch heeft hij de meeste jobs: naast model én tuinaannemer, wil hij dit jaar de begrafenisonderneming van zijn ouders overnemen. 
 • Marijke (65, dorpje nabij Durbuy), haar het huis en levenswerk werd totaal verwoest tijdens de overstromingen in juli 2021. Ze moet dus op zoek naar een nieuwe plek.
 • Christoph (43, Antwerpen) verloor beide benen en zijn rechteronderarm door een ongeval. Hij hoopt dit jaar niet alleen de draad op te pikken van zijn gezinsleven, maar ook die van zijn passie als kapper. ​ 
 • Thomas (39, Zomergem) wil graag kinderen. Maar het verwezenlijken van die wens blijkt een moeilijker parcours dan gedacht. Na heel wat medische onderzoeken gaan hij en zijn vriendin Kim voor de optie van spermadonatie, in de hoop hun eerste kindje te verwelkomen.
 • Musti (30, Hasselt) richtte vzw Homie op, een organisatie voor Limburgse dak- en thuisloze jongeren. Musti werd zelf op zijn vijftiende dakloos. Zijn werk en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hij voelt hoe dit zijn grens bereikt. 
 • Dana (58, Torhout) wil dit jaar haar leven omgooien: ze wil meer dan alleen werken en zorgen voor haar hondje Toby. Ze wil zich openstellen voor een nieuwe liefde en haar sociale leven opkrikken.
 • Magali (25, Herentals) was acht jaar zwaar verslaafd aan pijnmedicatie, drugs en alcohol. Dit jaar krijgt haar leven een nieuwe start: ze zoekt een eigen appartement en wil de draad met haar familie en haar liefde voor paarden terug opnemen. 

La ferme de L’airbois in Yvoir (Dinant)

Voor het eerst trekt Joris Hessels met zijn weekenders over de taalgrens: naar het dorpje Yvoir, in de buurt van Dinant. Op het einde van een lange en avontuurlijke holle weg bevindt zich La ferme de L’airbois. In het midden van de natuur, bovenop een heuvel en met prachtig zicht op de vallei, bloemrijke grasweiden en bossen.  Het uitzicht is indrukwekkend. Op een klare dag kan je Frankrijk zien, dat slechts 20 km verderop ligt. Een plons in het zwembad, een wandeling in het bos of een spelletje op de petanquebaan: alles kan er, niets moet.

Afleveringen

De derde reeks van De weekenden bestaat uit tien afleveringen, waarvan er twee telkens het verslag vormen van één weekend. ​ Dit programma is een ​ productie van De chinezen voor Canvas. Ontdek alvast meer over de afleveringen. In de eerste twee afleveringen leren we de deelnemers aan De weekenden seizoen 3 beter kennen. In aflevering drie ontmoeten die weekenders elkaar voor het eerst. Wat we in aflevering 3 en 4 zoal kunnen verwachten? Je leest het hieronder.

De weekenders

 • We ontdekken of de inseminatie voor het eerste kindje van Thomas en zijn partner is gelukt.
 • De moeder van Cis verhuist onverwacht en Cis blijft plots alleen achter in zijn ouderlijk huis.
 • Marijke pikt de draad terug op na een ‘kutjaar’, waarin ze niet alleen haar huis verloor door de overstromingen, maar ook afscheid moest nemen van haar soulmate. Ze probeert de ingewikkelde verzekeringskwestie na de overstroming van haar huis niet aan haar hart te laten komen. 
 • Christoph bezoekt zijn gloednieuwe kapperszaak, waar hij slechts zes weken heeft in kunnen werken, toen zijn ongeval gebeurde. 
 • Magali probeert haar wilde haren en verslaving achter zich te laten en terug te zoeken naar ‘het paardenmeisje’ in zichzelf. Maar ze moet ook voor de rechtbank verschijnen voor feiten die ze pleegde toen ze verslaafd was.
 • Bouchra opent een tweede vestiging van haar truckwash en hoopt zo haar eerder faillissement definitief achter zich te laten. 
 • Musti neemt één van zijn jongeren mee voor een hoogdringende time-out.
 • Dana dwingt zichzelf buiten te komen en boekt een tripje Amsterdam.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 januari 2023 /