Acteur Arnold Willems overleden (vader van Tania Kloek)

Acteur Arnold Willems – en vader van actrice Tania Kloek – is op negentigjarige leeftijd overleden op maandag 8 augustus 2022. In Vlaanderen genoot acteur Arnold Willems vooral bekendheid dankzij zijn rol in Wittekerke; we zagen hem alle seizoenen als Georges. In 2016 zagen we hem in zijn laatste rol; namelijk die van Paul Meerhout in Coppers.

Arnold Willems overleden

Arnold Willems is volgens zijn dochter Tania Kloek – ondanks zijn gezegende leeftijd van negentig jaar oud – toch onverwachts overleden. In een interview naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag met HLN zei hij nog: “In tegenstelling tot veel oude mensen, zaag en klaag ik niet. Ik ben nog zelfstandig, goed van geest en m’n haar wordt zelfs niet grijs. Ik heb last van artrose, ik heb een pacemaker en een heupprothese. Maar mentaal ben ik nog goed mee. Ik voel me helemaal niet zo oud, wellicht omdat ik tot lang na mijn pensioen ben blijven werken.” Zes jaar geleden zagen we hem in Coppers nog als Paul Meerhout.

Acteur Arnold Willems

Acteur Arnold Willems begon zijn carrière bij de voorloper van de VRT – het NIR – als regisseur-omroeper-presentator. Met het jeugdfeuilleton De Kat verwierf hij in de jaren zeventig enige roem; en later zag je hem bijvoorbeeld ook in de politiereeks Langs de Kade. Maar bij het grote publiek is hij natuurlijk het meest bekend als Georges Coppens uit Wittekerke, waarin hij alle seizoenen te zien was. Hij mocht in 2008 de laatste woorden van de serie Wittekerke zeggen: ‘Kom, we gaan iets drinken.’ Zelf keek hij ook met veel plezier terug aan zijn werk voor Oud België, toen hij al bijna tachtig was.

Laatste rol in Coppers

Op VlaamsKijken hebben we niet zo heel veel over Arnold Willems geschreven. Natuurlijk was er het uitgebreide artikel over Coppers, waarin hij zijn laatste rol speelde. En we zagen hem als vader Leemans in de eerste Team Spirit film. En ook in Ad Fundum – de eerste film van Erik van Looy – zag je Arnold Willems; deze keer in de rol van politie-officier Temmerman.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 augustus 2022 /