Nieuw seizoen Château Planckaert te kijken op Eén

Het nieuwe seizoen van Château Planckaert is vanaf vanavond – zondag 24 oktober – op Eén te kijken om 20.00 uur. De familie Planckaert – die ook wel ‘de warmste familie van Vlaanderen wordt genoemd – staat weer voor grote uitdagingen. Ontdek er snel meer over.

Over de kleinkinderen ontdek je vanaf woensdag ook meer op Ketnet in De Planckies.

Nieuw seizoen Château Planckaert

In het nieuwe seizoen van Château Planckaert staat de familie voor een aantal grote uitdagingen. De renovatiewerken aan het kasteel hebben flinke vertraging opgelopen. De zware revalidatie van Junior na zijn motorongeval en de constante zorg voor mémé Clara brengen de verhuis van de familie naar Frankrijk in het gedrang. Maar voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is het een uitgemaakte zaak. Zij zetten een ware volksverhuis op poten en brengen alles in gereedheid om hun kinderen van het Franse onderwijs te laten genieten. Dat plan loopt echter niet van een leien dakje. 

Recent waren Stephanie en haar dochter Iluna op tv te zien met het programma Onverwacht.Ze hebben ook een boek geschreven: Tiener en moeder.

Wielrennen

Mageno en Devon dromen ervan om in de voetsporen te treden van hun grootvader Eddy. De jonge Planckaerts trainen dan ook gedisciplineerd om hun sportieve doel te bereiken. Devon moet zijn wielerambitie nog even opbergen want een aandoening aan zijn knie strooit roet in het eten. Een operatie dringt zich op. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Hij werkt keihard om zijn racedroom te realiseren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen… Tot slot bereikt ook mémé Clara een nieuwe mijlpaal in haar leven: de kranige dame wordt 95 jaar. Dat kan de familie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Wil je meer over de afleveringen weten. Van de komende drie afleveringen weten we alvast meer:

Aflevering 24/10

Na zijn motorongeval heeft Junior het moeilijk en maakt hij zich zorgen over zijn been. Ook in Frankrijk wordt het spannend wanneer Iluna een kijkje gaat nemen bij haar mogelijk nieuwe school in de grote stad. Intussen wordt de vervallen serre onder handen genomen en wordt er nieuw leven in geblazen. De kinderen steken dan weer de handen uit de mouwen voor hun clubhuis en willen een eigen plekje maken. Christopher en Francesco starten aan de bouw van de beruchte uilenkotjes, maar doen eerst een vreemde ontdekking in hun kraanmachine.

Aflevering 31/10

Mageno en Devon zetten de eerste stappen in hun wielercarrière en gaan langs bij een sportdokter. De conditie van Mageno wordt al meteen op de proef gesteld bij zijn allereerste koers in België. Ook Junior zet alles op alles om zo snel mogelijk terug te kunnen racen en revalideert goed verder. Voor Eddy en Christa lijkt een verhuis naar Frankrijk er nog niet meteen in te zitten, maar voor de anderen wordt het stilaan werkelijkheid. Francesco brengt een volgeladen aanhangwagen mee en laat geen enkel plekje onbenut. In het kasteel zorgen hij en Christopher voor een lichtpuntje.

Aflevering 7/11

De Planckaerts krijgen onverwacht hoog bezoek op het kasteel. Mageno traint samen met zijn vader Christopher voor zijn eerste koers op Franse bodem en maakt de wedstrijd voor zijn supporters wel erg spannend. Terwijl Christopher en Francesco voor een uitdaging staan met de schouwen in het kasteel, rekenen Stephanie en Magali af met een drukke zomerplanning. In de Ardennen genieten Eddy, Christa en Junior dan weer van een gezellig en welgekomen etentje buitenshuis, maar de rust wordt plots verstoord door een telefoontje.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2021 /