Big Brother 2022: kijk binnen in het nieuwe Big Brother huis

Big Brother 2022 start op 3 januari; dat gebeurt vanuit een nieuw huis mét nieuwe regels die alles omverblazen. 120 camera’s en bijna vijftig microfoons houden de bewoners zowel in het huis als in de tuin in het oog. De kijker krijgt daarbij ook meer invloed. Hoe het nieuwe Big Brother huis voor de 2022-editie eruit ziet? In dit bericht kun je mee binnen kijken.

Big Brother 2022

Presentatoren Peter Van de Veire en Geraldine Kemper zijn helemaal klaar voor een nieuw seizoen vol nieuwe, onverwachte en spannende twists. Vergeet alles wat je denkt te weten over Big Brother, het is tijd voor een nieuwe wind. En de kijker, die bepaalt voortaan de windrichting. Big Brother verrast zijn bewoners in 2022 met een nieuw huis en nieuwe regels die alles omverblazen. Met maar liefst 120 camera’s en bijna 50 microfoons in het huis en de tuin, volgt Big Brother zijn bewoners overal en altijd. De kijker kan vanaf maandag 3 januari 20.35 uur dagelijks meekijken bij Play4, GoPlay en Play247 in Vlaanderen en op RTL5 en Videoland in Nederland.

Nieuw Big Brother huis

Presentator Peter Van de Veire: “Het Big Brother huis ziet er in 2022 helemaal anders uit. Het voelt erg luxueus aan, maar of dat ook het gevoel zal zijn dat de nieuwe bewoners zullen hebben, valt nog te betwijfelen. De mini mall is nieuw in het Big Brother huis, en de badkamer heeft voortaan een bad en twee douches. De game room is dubbel zo groot als vorig jaar, en laat dat net de toon zetten voor het nieuwe seizoen van Big Brother: dat wordt dubbel zo onvoorspelbaar voor de bewoners en de kijker, die heeft meer dan ooit invloed op wat er in het huis gebeurt.”

Wist je dat Sabine – uit het eerste seizoen van Big Brother – een boek heeft geschreven? Ontdek hier alles over Big Sister.

Schaarste en onvoorspelbaarheid

Presentatrice Geraldine Kemper: “Een nieuw seizoen Big Brother: spannend! Dit verdient natuurlijk een frisse start en dus een nieuw huis. Kan je nagaan dat hier welgeteld 20 kilometer aan bekabeling ligt? Alles om de kijker geen moment uit het Big Brother-huis te laten missen. Niet alleen voor de bewoners – over wie ik nog niks kan verklappen – heeft het huis en dus dit seizoen een totaal andere look and feel, ook voor de kijker. Die heeft meer invloed dan ooit. Zo kun je niet alleen tijdens de liveshow stemmen, maar kan je ook tijdens de livestream het leven van de Big Brother-bewoners medebepalen. Maar: Big Brothers wil blijft wet natuurlijk. Een vakantie wordt het zeker niet: schaarste en onvoorspelbaarheid voeren de boventoon dit seizoen.”

Deelnemers Big Brother 2022

Nieuwsgierig naar de deelnemers aan Big Brother 2022? We hebben ze in een artikel op een rijtje gezet, waarbij we iedere week na de liveshow bijwerken wie de afvaller in Big Brother 2022 is. Dit zijn op dit moment de huidige deelnemers van Big Brother 2022.

Waar staat het Big Brother huis 2022?

Het Big Brother Huis 2022 is hetzelfde als in het vorige seizoen, en het staat weer in Duivendrecht (bij Amsterdam). Je vindt het op een parkeerterrein naast het hoofdkantoor van Endemol, vlakbij de Johan Cruyff Arena. Er zijn wel enkele aanpassingen gedaan in vergelijking met vorig jaar. Het hele interieur is verbouwd, een van de drie douches is vervangen door een bad, de speelzaal is twee keer zo groot geworden en de keuken en het woongedeelte zijn opnieuw ingedeeld. Via de foto’s onderaan het artikel krijg je een beter beeld en heb je als het ware een plattegrond van het Big Brother huis 2022.

Big Brother Liveshow op zaterdag

Naast de reguliere dagelijkse uitzendingen kan je dit seizoen elke zaterdag om 20u de liveshow Big Brother: Live volgen, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire. De aftrap vindt plaats op maandag 3 januari rond 20.30 uur.

Big Brother 2022 in België kijken

In België is de aftrap van Big Brother 2022 te kijken bij Play4, GoPlay en Play247. Daarna is Big Brother elke werkdag om 19u35 te volgen. De liveshow is elke zaterdag om 20u te zien bij Play4, GoPlay en Play247. Vanaf 3 januari kan je ook de livestream volgen via Play247 en GoPlay.

Big Brother 2022 in Nederland kijken

In Nederland kijk je de aftrap van Big Brother 2022 bij RTL 4, RTL 5 en Videoland. Daarna is Big Brother elke werkdag om 20.30 uur te volgen bij RTL 5 en Videoland. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5 en Videoland. Vanaf 3 januari zijn ook de twee 24/7 livestreams te volgen bij Videoland.

Foto’s Big Brother huis (2022)

Foto’s Big Brother huis 2022: Wesley de Wit. Foto Geraldine Kemper en Peter Van de Veire: Jasper Suyk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2021 /