Verborgen verleden: BN’ers op zoek naar hun familiegeschiedenis

Verborgen verleden is vanavond terug met een nieuw seizoen. Iedere zaterdagavond – vanaf 19 februari tot en met 9 april – kun je om 20.35 uur op NPO2 kijken naar een nieuwe aflevering van Verborgen verleden. Met deze keer BN’ers als Simone Weimans, Huub Stapel, Douwe Bob, Hedy d’ Ancona, Hans Kesting, Floortje Dessing, Paul de Leeuw en Fidan Ekiz.

Verborgen verleden

In 2022 zijn acht nieuwe afleveringen te kijken van Verborgen verleden. In dit programma van de NTR, dat sinds 2010 op televisie is, gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Wie waren hun voorouders en wat deden ze? Om daar achter te komen, moeten de hoofdpersonen op reis. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. In Verborgen verleden worden de grote lijnen van de geschiedenis zichtbaar in de verhalen die verscholen liggen in de stambomen van de hoofdpersonen.

Bekende Nederlanders Verborgen verleden 2022

In deze nieuwe reeks zien we weer acht Nederlanders de deur achter zich dichttrekken zonder dat ze weten waarheen precies de reis hen zal voeren. Het is altijd weer een grote verrassing wie ze dan ontmoeten en welke antwoorden ze vinden. Dit seizoen zijn de bekende Nederlanders die meedoen aan Veborgen verleden: Simone Weimans, Huub Stapel, Douwe Bob, Hedy d’ Ancona, Hans Kesting, Floortje Dessing, Paul de Leeuw en Fidan Ekiz. In onderstaande volgorde zijn ze te zien. Ontdek daarbij meer over de BN’ers, die meedoen aan dit programma.

Nieuw seizoen Verborgen verleden

  • 19 feb: Simone Weimans is presentatrice van het NOS Journaal.
  • 26 feb: Huub Stapel presenteerde recent het programma Langs de Maas, maar je zag hem ook in de film Ferry.
  • 5 maart: Douwe Bob was recent in het nieuws, omdat hij zelf ook een heel bijzondere familiegeschiedenis aan het creëren is. Hij heeft in korte tijd drie kinderen gekregen bij drie verschillende vrouwen met wie hij geen vaste relatie heeft. Ondanks dat wil hij er altijd voor de kinderen en hun moeders zijn.
  • 12 maart: Hedy d’Ancona zag je recent op tv in Smoeder.
  • 19 maart: Hans Kesting zag je recent op tv in tal van producties, denk bijvoorbeeld aan Welkom in de Middeleeuwen, Sprakeloos en Romeinse tragedies van ITA.
  • 26 maart: Floortje Dessing kennen we natuurlijk allemaal als presentatrice, maar ze heeft ook diverse boeken geschreven.
  • 2 april: Paul de Leeuw zag je recent op tv met Busje komt zo.
  • 9 april: Fidan Ekiz is presentatrice en columniste. Ze schreef drie boeken waarin familie ook een belangrijke rol speelt.

Who do you think you are?

Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en is een productie van BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.

Foto: NTR.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 februari 2022 /