Meiden Die Rijden: zij zijn vrachtwagenchauffeur

Ken je Meiden Die Rijden al? In dit programma van PowNed worden veertien vrouwen gevolgd, die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en nu vrachtwagenchauffeur zijn. Voor de liefhebbers van Lady Truckers. Iedere woensdag om 20.25 uur kun je op NPO 3 genieten van een nieuwe aflevering. Deze reeks is vorige week gestart, maar je hebt nog 7 afleveringen te gaan.

Meiden die Rijden

De meiden rijden op enorme trucks van zo’n 500 pk, doorkruisen soms heel Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn. Het zijn stuk voor stuk stoere meiden met een passie voor de vrachtwagen, die zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. De vrouwen worden met de camera gevolgd in de cabines van hun grote trucks, maar ook in hun privélevens. 

Miss Trucker Amy

Zo volgen we onder andere Amy (30), die in 2016 werd verkozen tot Miss Trucker. Ze is heel hecht met haar zussen, die ook in de transportwereld zitten. Geen rit is haar te gek, al kijkt ze wel geregeld op van rukkende mannen achter het stuur. Of neem Kim (23), die door corona haar baan verloor, maar nu weer gelukkig aan het werk is. Ze is gek is op glitter en glamour en gaat niet de deur uit voordat ze haar make-up op heeft en haar nagels heeft gedaan. 

Volledig gepimpte vrachtwagen

Ook maken we kennis met de op en top Rotterdamse rauwdouwer Janneke (35), moeder van een zoontje van 5. Ze heeft haar truck volledig gepimpt en is daar erg trots op. En we volgen kilometervreter Anita (36), die met haar 19 dienstjaren al een echte rot in het vak is. Ze rijdt alleen maar naar het buitenland en legt hierdoor grote afstanden af. Ze woont doordeweeks op de truck en in de weekenden in een vakantiehuisje.

Ton Kas

Een portret van 14 vrouwen met pit en power, ieder met een persoonlijk verhaal, die een inkijkje geven in hun truckersbestaan. Met voice-over van acteur Ton Kas

Meiden Die Rijden wordt geproduceerd door Warner Bros Nederland en is sinds woensdag 6 januari wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. De serie bestaat uit 8 aflevering van elk 45 minuten. Volgens mij kun je ‘m wel vergelijken met Lady Truckers van VTM 2.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

13 januari 2021 /