LEGO Masters: zolang bouwen ze en andere weetjes

Vraag jij je tijdens het kijken naar LEGO Masters ook af hoelang ze eigenlijk aan het bouwen zijn? Op deze en andere weetjes geef ik in deze blog antwoord. Een leuk overzicht vol indrukwekkende cijfers. Het programma – met Kürt Rogiers en Ruben Nicolai – is namelijk zowel in Nederland als in België een groot succes! Het LEGO Masters weetjes overzicht!

2,5 miljoen blokjes

De deelnemers vonden tijdens de opnames blokjes in alle kleuren, vormen en formaten in de brick shop in de studio: daar lagen maar liefst 2,5 miljoen blokjes te wachten om gebruikt te worden! Per bouwwerk werden gemiddeld 1800 LEGO-blokjes gebruikt.

121 uur bouwen

In totaal werd er tijdens deze reeks van LEGO MASTERS 121 uur gebouwd. Gemiddeld bouwden de deelnemers 14,9 uur per aflevering. De kortste opdracht duurde 10 minuten, de langste 28 (!) uur. In totaal waren er 25 draaidagen er werd er gemiddeld – inclusief alle breaks – 10 tot 12 uur gebouwd. Vroeger als kind droomde je er toch van dat je op een dag zolang met LEGO (of DUPLO) mocht spelen?

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

1300 aanmeldingen

1300 mensen hebben zich aangemeld om deel te nemen aan het eerste seizoen van LEGO Masters, waaruit 8 duo’s de finale selectie haalden. Eerder heb via deze blog al uitgebreid kennis gemaakt met de LEGO-masters deelnemers uit Nederland en België. Het gaat om 4 Nederlandse teams, 3 Vlaamse duo’s en een gemengd koppel. Wist je dat daar een stel bij zit, dat in het echt een relatie heeft. En eentje die de relatie voor de opnames hebben verbroken? Nee? Lees hier alles.

15.600 fans bouwen mee in België

Ondertussen stuurden al 15.600 fans op Instagram onder #wijzijnLEGOmasters een foto of video door van hun bouwwerk, na de home challenge die Kürt Rogiers deelde na elke aflevering. In Nederland gaan de kijkers ook zo’n uitdaging aan. Die zijn verschillend van elkaar. Hoeveel er daar mee hebben gedaan, durf ik niet te zeggen. Je kunt ze allemaal bewonderen via: #IkBenLEGOMaster.

* Kijk zeker op Amazon als je op zoek bent naar nieuwe LEGO-sets. Ze hebben diverse aanbiedingen op dit moment.

852.784 kijkers in België

LEGO MASTERS haalt gemiddeld 852.784 kijkers, goed voor een marktaandeel van 37,2% (VVA 18-54; live +7). Op de jongere doelgroep VVA 18-44 scoort het programma zelfs 46,6%. In Nederland zit dit wekelijks tussen de 1,2 en 1,5 miljoen kijkers. Een mooi totaal dus!

Vierde aflevering

In de vierde aflevering op zaterdag 2 mei om 20.20 bij VTM, moeten de zes overgebleven duo’s hun droomappartement bouwen, bestaande uit maar liefst drie verdiepingen. De duo’s krijgen hiervoor 11 uur de tijd en moeten niet alleen al hun fantasie en bouwtalent inzetten. Er wordt immers ook een beroep gedaan op hun architectonische inzicht. Eén bouwer zit er behoorlijk doorheen. Gaat dat het team de kop kosten?

Meer LEGO Masters weetjes

Foto uit aflevering 4 van VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 mei 2020 /