LEGO Masters: bruggen bouwen die veel gewicht kunnen hebben

LEGO Masters draait in de vijfde aflevering om het bouwen van bruggen. En niet zomaar een brug; hij moet namelijk zoveel mogelijk gewicht kunnen dragen. Als je de persfoto’s van VTM bekijkt, dan weet je dat ze sowieso een gewicht van maar liefst 26 kilo gaan gebruiken. Hoeveel zwaarder kan het nog?

Vijf laatste teams LEGO Masters

Op zaterdag 9 mei zijn nog 5 teams in de running voor de winst in LEGO Masters Nederland en België. Dat zijn:

  • Jan Pennings* en Lola Nouwens (Nederland)
  • Martijn Brinkman en Jos van Uum (Nederland
  • David Vanhee en Giovanni Seynhaeve (België)
  • Andreas Hens en Arno Verhaeghe (België)
  • Corneel Clarys en Björn Ramant

Wil je dit vijftal beter leren kennen? Lees dan alles over de LEGO Masters deelnemers Nederland en België. Wie denk jij – aan de hand van deze informatie – dat er het beste LEGO bruggen kan bouwen?

*Wat verdrietig Jan Pennings – winnaar van de eerste LEGO Masters – is vrijdag 9 juli 2021 op 31-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een lang gevecht tegen een hersentumor.

Deelnemers onder flinke druk

In de eerste opdracht krijgen de deelnemers een voertuig van Brickmaster Bas, waar ze een eigen, grotere versie van moeten maken. Maar LEGO Masters zou LEGO Masters niet zijn, moest Brickmaster Bas Brederode niet nog een verrassing in petto hebben. Dat stuit sommige deelnemers tegen de borst, die flink schrikken van de verrassende switch die Bas in gedachten heeft. Nog meer dan anders komen de deelnemers onder flinke druk te staan, en het dagenlange bouwen begint zijn tol te eisen, onder andere bij Jan Pennings. 

Ken jij de Brickmaster nog niet? Lees dan hier de kennismaking met Bas Brederode. Hij is één van de designers van de bekende LEGO Star Wars collectie.

LEGO brug bouwen

Voor opdracht twee moeten de duo’s in 10 uur tijd een zo stevig mogelijke brug bouwen van LEGO. Hij moet sterk zijn, want er moet een truck overheen kunnen rijden. De brug die het meeste gewicht kan dragen, wint en is meteen goed voor een spectaculair einde van de aflevering. Als je de foto’s bekijkt, dan zie je dat het gewicht van 8 kilo makkelijk blijft staan. Maar hoe zit dat met 26 kilo? Ik ben echt heel benieuwd hoeveel gewicht al die bruggen van LEGO kunnen dragen.

Wij bouwen hier thuis alleen nog maar met DUPLO en met die blokken, kun je natuurlijk een heel stevige constructie neerzetten. Maar hoe zit dat met de kleinere LEGO-blokjes?

Thuisopdrachten

Wat te doen in deze corona-tijden buiten LEGO MASTERS kijken? Mee bouwen natuurlijk! Elke week kondigen Kürt Rogiers en Ruben Nicolai een nieuwe home challenge aan. Ondertussen liepen in Vlaanderen maar liefst meer dan 20.000 foto’s en video’s binnen van vlijtige Lego Masters thuis.

Op zaterdag 9 mei wordt de vijfde thuisopdracht aangekondigd, waarna iedereen die meedoet opgeroepen wordt om een leuke foto of video van zijn creatie te delen op Instagram. Belgische deelnemers gebruiken daarbij #wijzijnLEGOmasters. Woon je in Nederland gebruik dan #IkBenLEGOMaster.

Foto’s aflevering 5 LEGO MASTERS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2020 /