Olieworstelen bij BEAT VTM: Guga Baúl en Sander Tilkin

BEAT VTM start met olieworstelen tussen Guga Baúl en Sander Tilkin. Het eerste duel tussen de bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers is te zien op maandagavond 27 januari om 20.35 uur. Gemist bekijk de uitzending terug via VTM GO, daar ontdek je ook allerlei extra’s.

Bekende Vlamingen

100 dagen geleden beten 8 bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers zich vast in een discipline die ze geen van beiden kenden. Koen Wauters, Natalia, Kürt Rogiers, Guga Baúl, Mathias Coppens, Freek Braeckman en Olga Leyers staan oog in oog met hun uitdager en zijn klaar voor het ultieme duel. Nathalie Meskens moet – door haar zwangerschap – haar plekje overlaten aan Julie van den Steen.

Uitdagingen Beat VTM

Het bekende team heeft ook nog een aantal andere uitdagingen op hun pad gekregen.

Guga Baul en Sander Tilkin bereiden zich voor

Guga Baúl vs Sander Tilkin

“Dit is kak”, reageerde Guga Baúl toen duidelijk werd dat hij zou moeten olieworstelen tegen Sander Tilkin(29, Bilzen). Na een grondige voorbereiding gaan ze – volledig ingesmeerd in olijfolie – als twee kemphanen de strijd aan en worstelen ze om de overwinning. Kan Sander Tilkin zijn  “kill switch” oproepen en een tegenstander onderuithalen? Dat is wil hij graag ontdekken. Hij neemt het op voor team Vlaanderen, dat strijdt voor een mooie reis die per gewonnen duel verder gaat.

Olieworstelen

Om dat eerste duel in BEAT VTM te winnen moeten Guga en Sander de kunst van het olieworstelen, een Turkse vechtsport uit de 14de eeuw, onder de knie krijgen. Ze vechten tegen mekaar op een grasmat, met ontbloot bovenlijf en in een handgemaakte, loodzware leren broek. De vechters worden van kop tot teen overgoten met olijfolie, waardoor ze nauwelijks grip hebben op elkaar. “Wie zijn tegenstander op de rug krijgt, gedurende 3 stappen van de grond tilt of… zijn genitaliën ontbloot, wint”, legt Sanders coach Alfons uit.

Olieworstelen Guga Baul en Sander Tilkin bij BEAT VTM

Bikkelharde sport               

Guga en Sander ontdekken in BEAT VTM meteen dat het olieworstelen niet alleen een glibberige en bij momenten erg intieme bedoening is, maar ook een bikkelharde sport. Al na de eerste trainingen wordt duidelijk dat ze hier niet ongeschonden zullen uitkomen… Onder begeleiding van veteranen in de worstelsport Raymond en Alfons werken ze toe naar hun finaleduel, dat op een idyllische plek in Turkije wordt uitgevochten. Wie triomfeert en wie bijt in het zand?

VTM GO

BEAT VTM gaat na elke aflevering verder met BEAT VTM Talks, dat exclusief te zien is op VTM GO. In BEAT VTM Talks blikken de bekende en onbekende Vlamingen terug op hun parcours, hun voorbereidingen, de ups & downs. Guga Baúl en Sander Tilkin bijten de spits af in de eerste online aflevering. BEAT VTM Talks toont bovendien ook extra beelden die niet op tv te zien waren.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2020 /