Maak kennis met onbekende Vlamingen Beat VTM

Maak kennis met de onbekende Vlamingen die in Beat VTM acht VTM-gezichten gaan uitdagen. Thomas, Margaux, Sam, Sander, Sara, Geert, Kim en Piet komen oog in oog te staan met Koen Wauters, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Natalia, Freek Braeckman, Mathias Coppens, Olga Leyers en Guga Baúl. Op maandag 2 september vindt de kick-off van Beat VTM plaats.

De onbekende Vlamingen dagen in Beat VTM de BV’s uit om in 100 dagen tijd een discipline onder de knie te krijgen die ze nooit eerder uitoefenden. Van een loodzware krachtmeting tot challenges waarbij creativiteit, handigheid of pure brain power een must zijn.

Kick-off Beat VTM

De kick-offaflevering van Beat VTM op maandag 2 september wordt een eerste sleutelmoment in Beat VTM. Dan ontdekken de VTM-gezichten wie hun tegenstanders zijn en nóg belangrijker: in welke discipline ze het tegen elkaar zullen opnemen. Het VTM-team zal onderling moeten uitmaken wie welk duel voor zijn rekening neemt. Naar wie worden de meest extreme, fysieke uitdagingen doorgeschoven? Wie beschouwen de 8 bekende Vlamingen als hun sterkste, slimste, handigste, taaiste of snelste teamlid?

Eens die belangrijke beslissing is gevallen, focussen de bekende en onbekende Vlamingen zich met behulp van een professionele coach op 1 missie: de beste worden in hun discipline. Want 100 dagen later wordt in een meeslepend duel uitgevochten wie triomfeert en wie roemloos onderuitgaat in Beat VTM.

Thomas Beat VTM

Thomas (Kessel-Lo)

De 29-jarige Thomas uit Kessel-Lo (side note: ik dacht opeens waar ken ik Kessel-Lo van? Nu weet ik het: daar kwam Annelies uit Blind Getrouwd ook vandaan). Thomas is ergonomisch adviseur en staat bij zijn collega’s bekend als een sympathieke, maar vooral sportieve, jonge kerel. En dat is zeker niet overdreven: goedlachse Thomas fitnest, fietst en doet aan openwaterzwemmen. Zijn grote voorbeeld is zijn vader, een voormalig paracommando.

“In december word ik 30 en ik heb altijd gezegd dat ik mezelf nog eens serieus wil uitdagen voor ik op tram 3 stap. Niet in een sport die ik al beoefen, maar in iets compleet nieuw. Ik wil zien waar mijn limieten liggen en mijn vader trots maken. Wie ik liever niet als tegenstander wil? Guga is fysiek heel goed in vorm, dus dat is iemand om in het oog te houden. Een ancien zoals Koen is ook niet te onderschatten.”

Margaux Beat VTM

Margaux (Menen)

Margaux is 26 en komt uit Menen. Ze is een echte avonturier en een vat vol energie. Ze woonde ooit 6 maanden in Canada en trekt ook nu nog regelmatig naar het buitenland voor avontuurlijke reizen. Margaux behaalde deze zomer haar master in de bedrijfspsychologie.

“Wat ik in Beat VTM wil aanleren, daar moet je tonnen durf, moed en vertrouwen voor hebben. Vertrouwen heb ik wel, het móet gewoon lukken. Die druk heb ik nodig om te presteren. Als er veel van mij verwacht wordt en de kans bestaat dat ik die lat niet haal, dan ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik die lat wél kan halen. Verliezen is geen optie. I do not lose.”

Sam Beat VTM

Sam (Brecht)

De 42-jarige Sam uit Brecht is ingenieur elektromechanica en werkt als vertegenwoordiger. Sinds zijn 7de is hij als een bezetene bezig met turnen, tumbling en acrogym. En niet zonder succes. Sam won al heel wat medailles, zowel op Europees als op wereldniveau. Nu doet hij enkel nog aan crossfit, maar zelfs daarin wil hij de beste zijn.

“Beat VTM is mij op het lijf geschreven omdat ik altijd wil uitgedaagd worden. Als ik mij erin vastbijt, wil ik er in uitblinken en de beste zijn. Dat zit gewoon in mij. Ik wil een uitdaging aangaan die volledig buiten mijn comfortzone ligt. Mijn meest geduchte concurrent? Iemand die groter is dan ik, met mijn 1m70. Verliezen is geen probleem, maar ook geen optie.”

Sander Tilkin Beat VTM

Sander (Bilzen)

Sander is 28 en komt uit Bilzen. Hij werkt als coördinator voor Concertzaal Het Depot in Leuven. Hij is bezeten door sport: 5 keer per week loopt hij minstens 10 km met een gewichtsvest om. Daarnaast doet hij nog krachtoefeningen. Sander heeft er alles voor over om fit en gezond te blijven.

“In Beat VTM ga ik op zoek naar een ‘kill switch’. Zelf ben ik heel rustig en kalm – ik zou nooit iemand kwaad doen – maar ik wil weten of ik iemand echt de baas kan in een bepaalde situatie. Ik zoek graag mijn limieten op. Mijn uitdaging wordt een heel fysieke en harde sport: olieworstelen. Ook een heel intieme sport, dus ik ga zeker een drempel over moeten. Dit wordt één van de zwaarste dingen die ik mijn leven al gedaan heb.”

Sara Beat VTM

Sara (Deinze)

De 26-jarige Sara uit Deinze houdt van uitdagingen, adrenaline en avontuur. Ze barst van energie. Die kan ze gelukkig kwijt in haar werk. Elke dag smijt ze zich als kinesiste en als referentiepersoon voor ouderen met dementie. Sara is ook erg sportief.

“Ik doe mee aan Beat VTM omdat ik van kicks hou. Elke uitdaging ga ik voor de volle 100% aan. Zeker wanneer ik nieuwe ervaringen kan opdoen. Ik wil letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen en zoek een vrouw die het tegen mij wil opnemen. Mijn grootste angst is dat het een flop wordt en dat ik mezelf keihard ga tegenkomen. Ik kan niet goed tegen mijn verlies.”

Geert Brabants

Geert (Maasmechelen)

Geert, 29 uit Maasmechelen werkt als leerkracht LO op een middelbare school. Hij is ook sportverzorger van zijn lokale voetbalclub, jeugdcoördinator en leraar ‘kleuterturnen’. Geert woont nog thuis, maar een klein jaar geleden ontmoette hij de liefde van zijn leven. Samen met haar bouwt hij nu een huis.

“Ik wil iets aanleren dat niet per se fysiek is, maar je mag er zeker geen hoogtevrees voor hebben. Mijn sleutel tot succes? Goed voorbereid zijn. Ik ga heel hard uit mijn comfortzone treden omdat het een uitdaging wordt die je anders nooit zou doen. Ik zal afzien, maar vooral op mentaal vlak. We hebben een hele toffe ploeg, dus ik kijk er naar uit om eraan te beginnen!”

Kim Beat VTM

Kim (Tielrode)

De 47-jarige Kim uit Tielrode is een alleenstaande mama van 2 zonen en een echte levensgenieter. Ze combineert haar werk als zelfstandig logopediste met dat van leerkracht. Haar grote passie is tapdansen.

“Ik ga proberen om binnen die 100 dagen de allerbeste in mijn discipline te worden. Het maakt niet uit wie het tegen mij opneemt: man of vrouw, laat maar komen. Al heb ik een lichte voorkeur voor Mathias Coppens. Ik vind hem zo schattig. Stress heb ik niet, omdat ik nog niet goed besef wat er mij te wachten staat. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik er wel al over gedroomd heb. Misschien heb ik dan toch al een klein beetje stress?”

Piet Smet Beat VTM

Piet (Kruisem)

Piet (61, Kruisem) is de senior van de groep en een rasechte Gentenaar. Tot voor kort verdiende hij zijn brood als vertegenwoordiger, maar sinds 1 juli 2019 is hij voltijds met pensioen. Piet is getrouwd met Chris, een van de weinige gediplomeerde tenenlezers van België.

“Sinds juli ben ik op welverdiende ‘rust’. Maar rustig wordt het niet. Ik wil mij in Beat VTM eens meten met iemand die stressbestendig is en de Olympische gedachte heeft. Niet alleen meespelen is belangrijk, ook winnen. En verliezen is geen optie voor mij. Ik ben heel fanatiek en voor zo’n uitdaging zou ik úren kunnen blijven oefenen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2019 /