Kürt Rogiers presenteert LEGO Masters

Kürt Rogiers presenteert LEGO Masters. In deze tv-show nemen vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s het tegen elkaar op. Wie is de beste LEGO bouwer en mag zich LEGO Master 2020 noemen?

LEGO is een absoluut fenomeen; wie heeft er niet met de kleurrijke blokjes gespeeld? Jong en oud stapelen er lustig op los. In LEGO Masters zorgen die kleine blokjes voor ongeziene taferelen. Elke week moeten de duo’s een unieke creatie bouwen.

Oogverblindende creaties

Nu denk je misschien ‘dat is toch niet zo moeilijk’. Nou… ze hebben beperkt de tijd. En van bouwtekeningen is geen sprake; er dient dus volledig uit het hoofd gewerkt te worden. Daarna beoordeelt de jury ze op techniek, creativiteit, het verhaal en de grootte. Alles nemen de experts op het gebied van LEGO onder de loep. Elke week zal één duo immers de wedstrijd moeten verlaten.

Coproductie VTM en RTL

LEGO Masters is een show voor het hele gezin, vol oogverblindende LEGO bouwwerken en spannende eliminaties. Het is een coproductie van VTM en RTL. EndemolShine Nederland, onderdeel van de EndemolShine Group produceert het programma. Het is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

8 afleveringen

Het programma is later dit voorjaar te zien op VTM. Wanneer dat precies zal zijn, durf ik niet te zeggen. Ik lees namelijk in verschillende LEGO-groepen dat de opnames gepland zijn tussen 3 februari en 6 maart. Maar het kan natuurlijk dat er een soort van live-element in is verwerkt, waardoor het op dat moment al op tv is. Het gaat in totaal om 8 afleveringen.

Kürt Rogiers

Kürt Rogiers presenteert LEGO Masters. In Nederland kennen we hem natuurlijk van Costa!, Vet Hard en (voor de Videoland-kijkers) Spitsbroers . Of hij ook nog een Nederlandse co-host krijgt, zoals je dat ziet bij Holland-België (met Jonas Van Geel en Art Rooijakkers) en The Battle (met Peter Van de Veire en Lieke van Lexmond), dat is nog niet bekend. Dit is trouwens niet het enige VTM-programma waarin Kürt Rogiers te zien is; hij is ook één van de deelnemers aan BEAT VTM. En hij speelt natuurlijk ook nog steeds in Familie.

Klik hier om alles te lezen wat we eerder over Kürt Rogiers hebben geschreven op VlaamsKijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2020 /