Tv-programma’s najaar 2019 VIER, VIJF, ZES

Tv-programma’s najaar 2019 van VIER, VIJF, ZES mogen natuurlijk niet ontbreken op Vlaams Kijken. Na de overzichten van Eén en VTM, zet ik nu dus de programma’s van het Vlaamse SBS op een rijtje. Voor mij springt Callboys daar natuurlijk meteen uit.

Meer dan ooit heeft SBS de wind in de zeilen: VIER, VIJF en ZES groeien sinds januari tot een mooie 19,9% marktaandeel. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar haalde SBS 18,6%. Vanaf 26 augustus bouwen VIER, VIJF en ZES verder aan hun succesvolle fundamenten met zowel sport als entertainment in het weekend, vaste afspraken op weekdagen daarbovenop in het najaar en de winter zeven nieuwe lokale programmatitels: De Battle, Ooit Vrij, Help, mijn borsten staan online, Forever Young, Het Parket, Monacovrouwen én Celebs gaan Daten. Ook het gloednieuwe, prestigieuze avontuurlijke VIER-programma wordt de komende maanden te water gelaten: Over De Oceaan.

Nieuwe programma’s najaar 2019 VIER

Verschillende programma’s voor najaar 2019 van VIER, VIJF EN ZES, heb ik al uitvoerig op mijn blog beschreven. Via dit overzicht klik je eenvoudig door. Programma’s die geen directe link met Vlaamse film, tv-series, acteurs of actrices te maken hebben, verzamel ik verder in dit bericht. Zo heb je wel een compleet overzicht van de tv-programma’s voor najaar 2019 van VIER, VIJF en ZES.

Over de Oceaan

Over de Oceaan nieuw op VIER, bekende Vlamingen gaan zeilen

De komende maanden start Woestijnvis met de opnames van een gloednieuw prestigieus avontuurlijk programma voor VIER. In Over de Oceaan steken zes bekende Vlamingen (hun namen zijn nog niet bekendgemaakt) zonder enige zeilervaring met een zeilboot de Atlantische Oceaan over. Onder het toeziend oog van een ervaren kapitein, maar zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze meer dan 5000 kilometer non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, de wind beslist alles. Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden?  Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur? 

Ooit vrij

Ooit vrij najaar 2019 op Vier

Elke dag lees je in de kranten verhalen over gevangenisstraffen. Hoeveel jaar cel iemand riskeert. Hoe snel iemand weer kan vrijkomen. Hoe een penitentiair verlof soms helemaal misloopt. En vooral: wie er in hemelsnaam heeft beslist dat die bepaalde gedetineerde de vier muren van de gevangenis heeft mogen verlaten. Het antwoord op die vragen krijg je in het nieuwe Woestijnvis-programma Ooit Vrij.

Het parket

Het parket najaar 2019 op Vier

Voor de eerste keer in zijn bestaan opent Het Parket alle deuren om zo een inkijk te geven in zijn werking: van de winkeldief die op de rooster wordt gelegd door de parketmagistraat, over de openbare aanklager die zich minutieus voorbereidt op een assisenzaak tegen een moordenaar, tot de magistrate die ter plaatse komt voor een afstapping bij een moordzaak,…

Eén jaar lang volgen de cameraploegen alle activiteit voor en achter de schermen van 80 magistraten en 200 medewerkers, verspreid over drie afdelingen in Gent, Oudenaarde en Dendermonde. Het Nieuwshuis ontwart in deze docureeks het schier eindeloze kluwen achter de schermen van het openbaar ministerie: jeugd- en familiezaken, dagdagelijkse straatcriminaliteit, moordzaken, economische en financiële fraude, slachtofferonthaal… Het parket, alias het openbaar ministerie, alias de hoogste hoeder van de openbare orde in dit land. Binnenkort op VIER.

De Rechtbank

De Rechtbank najaar 2019 op Vier

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank?  Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt … Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en 4 bekende rechters vanaf maandag 26 augustus geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Bekende rechters Geert Vandaele (politierechtbank Veurne), Ariane Braccio (correctionele rechtbank Tongeren), Lionel Dessart (politierechter Luik) en onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe zijn terug op post. En 6 nieuwe gezichten zetten de deuren van hun rechtszaal open: vrederechters Annemie Robbijns (Jette), Dieter Vanoutrive (Gent) en Koenraad De Greve (Gent), correctionele rechters Anne Debrule (Luik) en Pieter-Jan Steverlinck (Hasselt & Tongeren) en onderzoeksrechter Lionel Kaëns (Charleroi).

Huizenjagers – seizoen 5

Pat Krimson en Loredana in Huizenjagers op Vier

In de vooravond bouwt VIER een mooie traditie op met Huizenjagers en tradities zijn er om in ere te houden. De huizenmarkt is nog lang niet verzadigd, dus steken de makelaars in het nieuwe, vijfde seizoen van Huizenjagers opnieuw de handen uit de mouwen om het geschikte pand te vinden. 10 weken lang – van maandag tot donderdag – hebben ze maar één doel voor ogen: de trofee van beste makelaar in de wacht slepen. Maar wie krijgt uiteindelijk het meeste punten van de kandidaat-kopers? Elke misstap, blunder, straffe zet of sterke verkoopstechniek wordt grondig onder de loep genomen.

Dit seizoen trekt Huizenjagers naar Midden-Limburg, Antwerpen, Rivierenland, de Antwerpse rand, Brugge, de Leiestreek, Gent, de Kempen en de Kust. Ook de Miljoenenweek is terug, waarin de Huizenjagers jagen op de meest exclusieve gebouwen, huizen en villa’s met een prijskaartje van minstens 1 miljoen euro. En de kandidaat-kopers zijn niet de eerste de besten: dj Pat Krimson en Loredana willen een huis met een hoek af en liefst zonder trappen, profvoetballer Maxime Biset heeft zijn zinnen gezet op een herenhuis, plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs zoekt het ideale pand voor een nieuwe kliniek en retraitecentrum en schlagerkoning Steve Tielens wil een woonst met polonaisemogelijkheden.

De Slimste Mens Ter Wereld – seizoen 17

Peter Van de Veire als de Slimste Mens van 2018

Quizzen zit in ons bloed. Daarom komt de best bekeken quiz van Vlaanderen terug dit najaar. Een dagelijks doch immer spannend gevecht tussen drie prominenten in een arena van weten, wagen en winnen. Dagelijks de tranen van en voor een gesneuveld soldaat. Dagelijks de bloeddorst van de nieuwkomer in het veld. Want  de laatste overlevende mag zich een jaar lang ‘de slimste mens ter wereld’ noemen. Opperquizmaster Erik Van Looy maakt zich alvast op voor het zeventiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Natalia, Jeroen Meus, Philippe Geubels en Bart Schols wagen zich al zeker op het slagveld.

Gert Late Night

Gert Late Night met Gert Verhulst en James Cooke op de Evannaatje

Met zijn vijf seizoenen en 128 afleveringen is Gert Late Night de referentie voor een spraakmakende talkshow. Gert Late Night wordt dit najaar ‘Hert Vree Loate’.  Want de eerste twee weken legt de machtige Evanna aan aan de Oosteroever in Oostende. De stad aan zee ontvangt, met haar uitmuntende gastvrijheid, Gert en James in hun territoriale wateren voor een prachtige nazomerse start. Aan het strand van Oostende zullen onder andere Tourist LeMC, Pascale Naessens, Kevin Janssens, Christoff en An Swartenbroeckx het mooie weer maken. Maar Mas is more! Want na deze maritieme romance zet de Evanna koers naar haar thuishaven voor een geweldige doorstart met actuele doch persoonlijke gesprekken en af en toe wat authentiek Antwerps overdrijven.

Zo Man Zo Vrouw – seizoen 12

Jani gaat door kledingkast van Erik van Looy en Barbara Sarafian

In het nieuwe, twaalfde seizoen van Zo Man Zo Vrouw haalt Jani het grof geschut boven. Met een sloophamer in de ene hand en een vuilniszak in de andere rekent hij af met foute kleerkasten, modeblunders en lelijke prints. Leggings zijn voor hem geen broeken, crocs zijn een doorn in zijn oog en fleece is zowat zijn ergste nachtmerrie, maar na elf seizoenen hebben 5 Vlaamse koppels de boodschap nog steeds niet begrepen en roepen ze de hulp in van de stijlgoeroe voor een volledige en vooral broodnodige make-over.

Ook Erik Van Looy en Barbara Sarafian openen met een bang hartje de deuren van hun kleerkast en trappen het nieuwe seizoen af. De ene kennen we van zijn saaie blauwe kostuums. De andere ondergaat als actrice een veelvoud aan metamorfoses. En wat blijkt: ze komt er steeds bijzonder goed mee weg. Voor Barbara mag het al eens opvallen met fluo en glitter. Erik beweegt zich liefst zo onopvallend mogelijk over straat, inclusief pet en T-shirt uit de vorige eeuw. Een clash van uitersten, behalve wat charisma betreft. Daar scheren ze beiden hoge toppen. En na de make-over van Jani is zelfs the sky geen limit meer voor deze twee toppers.

Dancing With The Stars – seizoen 2

Dancing with the stars met James Cooke

Aan stijl geen gebrek in Dancing With The Stars, maar wie wordt de opvolger van James Cooke? Ook nu gaat VIER op zoek naar de best dansende BV in het tweede seizoen van Dancing With The Stars. In deze uitdagende show gaan een resem bekende gezichten het dansavontuur van hun leven aan. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de BV’s nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een professionele videoclip. De jury en de kijkers thuis beslissen uiteindelijk wie hen het meest heeft kunnen verleiden.

Ondertussen zijn er al enkele dansers bekend: Jani ruilt zijn plek als presentator naast Gert Verhulst in om te shinen op de dansvloer, schlagerzanger Christoff waagt zich aan de uitdaging en ook Julie Vermeire, de dochter van Jacques, zet alles op alles in het nieuwe seizoen. Dancing with the Stars wordt dit najaar gehost door Gert Verhulst en Kat Kerkhofs.

Sports Late Night

Sports Late Night

In het weekend zijn het de voetballen die scoren. Op vrijdag, zaterdag en zondag staan de samenvattingen en analyses van de wedstrijden uit de Jupiler Pro League centraal in Sports Late Night. Op vrijdag en zaterdag overlopen Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys alle matchen, doelpunten en betwistbare fases van de dag. Op zondag is het programma dé afsluiter van een weekend vol voetbal met uitgebreide analyses van de wedstrijden van de dag en het voorbije sportweekend samen met de nieuwe voetbalexpert en analist Hein Vanhaezebrouck en vaste waarden van de kern Geert De Vlieger en Bob Peeters. Samen ontvangen ze verschillende bekende voetbalgasten. Sports Late Night volgt ook de Belgen in het buitenland op de voet en zorgt voor een overzicht met alle hoogtepunten van wedstrijden uit de Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse competitie. Wat doet Kompany met zijn Anderlecht? Maakt Club Brugge zijn nationale en internationale ambities waar? En hoe ziet de toekomst van KV Mechelen eruit?

Champignons League

VIER brengt ook internationaal voetbal van de bovenste plank in de UEFA Champions League. De wedstrijden van de play-offs en de groepsfase van het kampioenenbal zijn in het najaar telkens op dinsdag live te volgen op de zender, met telkens ook de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden van die dag. Club Brugge is op dit moment nog in de running voor een groepsfaseticket.

25 jaar Friends

Friends 25 jaar

Friends blaast 25 kaarsjes uit en VIER viert mee: in september trakteert VIER elke dag op een dubbele portie van de iconische reeks. Dat betekent elke dag twee afleveringen lang meeleven met de fratsen van Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler en Joey. En dus ook nog één keertje beleven hoe Rachel en Ross een pauze namen, meezingen met Phoebe tijdens Smelly Cat en natuurlijk verleiden samen met Joey’s standaardzin: “how you doin’?”.

Najaar 2019 van VIJF

VIJF zet dit najaar verder in op verleiding met de veelbesproken VIP-editie van Temptation Island: Temptation Island Vips. In het dramatische seizoen van Temptation Island VIPS gaan onder meer Fabrizio en Pommeline de ultieme relatietest aan. De Griekse tattoo-artist en zijn – toenmalige – blonde verloofde waagden de sprong. Voor het koppel stond er heel wat op het spel: ze woonden samen, werkten samen én stonden op het punt om in het huwelijksbootje te treden. Intussen raakte bekend dat het koppel niet langer samen is, maar heeft hun deelname aan het spel der verleiding daar iets mee te maken? Of kregen ze er alsnog hun happy end? Dat ontdek je vanaf september bij VIJF.

Temptation Island Vips

Pommeline en Fabrizio in Temptation Island VIPS

Presentatieduo Kaj Gorgels en Yolanthe Cabau van Kasbergen staan de deelnemers bij in de spannende relatietest. Naast Pommelizio doen ook Channah en Quentin, bekend van de Nederlandse reeks van Ex On The Beach: Double Dutch seizoen 3, mee. Ook Yasmine en haar vriend Thomas Cox, bekende Nederlandse Youtubers, hopen elkaar eeuwige trouw te kunnen bewijzen in Temptation Island VIPS. Damian – bekend van het feestprogramma Oh Oh Daar Gaan We Weer, het vervolg op het veelbesproken Oh Oh Cherso – en Shirley zijn er ook bij.

Celebs gaan daten

Hoe voelt het om de schaamte opzij te zetten en te daten met onbekenden? In het nieuwe VIJF-programma Celebs gaan Daten gooien vier single celebrities zich dit najaar in een datingavontuur om vrank en vrij te praten over liefde, dates, relaties, verwachtingen en dromen. En dat doen ze onder het waakzame oog van Jani Kazaltzis en Goedele Liekens. De kijker volgt alles op de voet en op het einde wordt de balans opgemaakt: bloeit er iets mooits voort uit de dates of blijven ze single?

Monacovrouwen

Ook de tot de verbeelding sprekende titel Monacovrouwen is helemaal nieuw op VIJF: de reeks volgt vier excentrieke vrouwen die de Lage Landen inruilden voor een luxeleven in Monaco, compleet met decadente uitspattingen, grote dromen, kleine onzekerheden en héél veel geld. Allemaal zijn ze mooi en rijk, maar allemaal hebben ze ook hun eigen verhaal.

Grey’s Anatomy

Dit najaar zijn ook de dokters van Grey’s Anatomy opnieuw van de partij met nieuwe afleveringen van de populaire reeks. De serie mag zich tegenwoordig de langslopende ziekenhuisserie ter wereld noemen, want met 332 afleveringen stoot de reeks van de hand van Shonda Rhimes E.R. van de troon. Ook kleppers New Amsterdam en Instinct staan klaar met een verse lading afleveringen.

Chateau Meiland

VIJF werd deze zomer veroverd door de charmante Martien Meiland en zijn gezin, die voor de tweede maal naar Frankrijk trokken en daar een oud kasteel onder handen namen. Ze toverden het bouwvallige pand om tot hun Chateau Meiland. Na het succes van het eerste seizoen brengt VIJF in september ook het tweede seizoen van de serie rond de knotsgekke Nederlandse familie.

André Hazes

Nog een knotsgekke Nederlander die in België al menig harten stal is André Hazes jr. En ook hij maakt opnieuw zijn opwachting op VIJF. In André Hazes: Ik Haal Alles Uit Het Leven is te zien hoe André went aan het leven als jonge vader én dat combineert met zijn succesvolle muziekcarrière. Met zijn Monique aan zijn zijde slaat de sympathieke zanger zich er wel door.

Topfilms

Ook aan topfilms geen gebrek. Zo wordt oktober omgedoopt tot Mooie Mannen Maand. Elke zaterdag vullen de knapste hunks uit de filmwereld het televisiescherm zoals onder andere Channing Tatum, Bradley Cooper en Zac Efron. In November leeft de zender mee met Bella Swan in de Twilight-saga. December, dé feestmaand, brengt voor veel mensen heel wat stress met zich mee. Cadeaus kopen, een nieuwe outfit kiezen voor elk familiefeest, van hot naar her lopen om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, … Dat bezorgt veel mensen Stressmas. Daar wil VIJF dit jaar komaf mee maken, daarom brengt de zender met 25 Days Of Christmas een ontspannen kerstsfeer in huis, met 25 dagen lang kerstfilms. Op die manier geniet iedereen van een relaxte kerstperiode en een nog beter eindejaar.

Najaar 2019 van ZES

ZES blijft de verwachtingen overtreffen en is bij de kleine Vlaamse zenders uitgegroeid tot een vaste waarde die USA All Day hoog in het vaandel voert. Het najaar 2019 van ZES start in september meteen goed met nieuwe afleveringen van de topreeks Scorpion. Ook in het derde seizoen lost O’Brien samen met zijn geniale vrienden complexe problemen op en redden ze zo talloze levens.

MacGyver

Maar dat is niet de enige steengoede serie die ZES dit najaar te bieden heeft, want ook MacGyver is terug met nieuwe afleveringen. In oktober komen de vindingrijke ex-spion genaamd Angus MacGyver en zijn team terug naar het kleine scherm. MacGyver gebruikt zijn wetenschappelijke kennis en inventiviteit om uit allerlei haast uitzichtloze situaties te ontkomen. Later, in december, is het nieuwe seizoen van Blindspot te zien waarin Jane en het team van de FBI de gevaarlijkste criminelen op de hielen zitten.

Indiana Jones

ZES zet in september ook Indiana Jones in de spotlights. Vier woensdagen lang haalt Harrison Ford zijn hoed en zweep van onder het stof: Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull passeren de revue. Traditiegetrouw zendt ZES ook dit jaar een hele week horrorfilms uit tijdens de herfstvakantie om alvast in Halloweenstemming te komen met titels als Wolves at the Door, The Conjuring en Annabelle.

Worstelen

WWE Raw en Smackdown zijn ondertussen al oudgedienden op ZES maar zijn daarom niet minder geliefd. Ook het spektakelworstelen met een erg hoog USA-gehalte blijft een vaste waarde op woensdagavond.

The Emmy Awards

Naar jaarlijkse gewoonte zet ZES dit najaar ook de meest uitzonderlijke televisieprestaties in the picture tijdens een uitgebreide samenvatting van 71ste editie van The Emmy Awards. Een avond vol glitter en glamour in ware USA-stijl komt zo opnieuw naar Vlaanderen.

Een overvol najaar 2019 dus voor VIER, VIJF en ZES.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2019 /