Nachtwacht De Poort der Zielen op tv kijken | cast & verhaal

Nachtwacht De Poort Der Zielen is de eerste film van de Nachtwacht. Deze film was in 2018 voor het eerst te zien in de bioscoop. Je kunt ‘m nu op tv kijken. Zondag 18 april zendt Ketnet ‘m uit om 08.30 uur. Het is een co-productie van Ketnet en Studio 100 én goed nieuws eind van het jaar wordt de derde Nachtwacht film in de bios verwacht!

Hebben jullie het complete aanbod aan Nachtwacht-producten in de Studio 100-webshop al gespot? Ze hebben echt van allerlei leuks (soms met fikse korting).

Verhaal De poort der zielen

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Céline Verbeeck), de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

Cast Nachtwacht De poort der zielen

De cast van Nachtwacht wordt gevormd door Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko). Maar er zijn ook rollen voor onder andere Sven De Ridder, Peter Van De Velde, Peter Thyssen, Juvat Westendorp en Hilde De Baerdemaeker. De complete cast zet ik hieronder voor je op een rijtje. We hebben over de cast van Nachtwacht namelijk al verschillende keren geschreven.

 • Wilko: Giovanni Kemper was in Nederland ook te zien in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelde Quintis ‘Q’ Bouwhuis en was in 2018-2019 dertig afleveringen te zien.
 • Keelin: Celine Verbeeck debuteerde als Wiske in de film Suske en Wiske: De Duistere diamant. Ze speelde daarna tal van gastrollen, zoals in Vossenstreken. En wist je dat ze op Instagram sprookjes heeft voorgelezen?
 • Vladimir: Louis Thyssen maakte zijn debuut op tv in de Samson en Gert Kerstschow. Hij is de zoon van acteur Peter Thyssen, die je dan weer kent uit De zonen van Van As.
 • Gideon: Juvat Westendorp is een Nederlandse acteur, die je bijvoorbeeld kunt kennen van de Onze Jongens-films. Daarnaast was hij in het derde seizoen van Meisje van plezier te zien en in de nieuwe Nederlandse Netflix-film Zeg Gewoon Ja.
 • Nemmeza: Hilde De Baerdemaeker is op dit moment dagelijks te zien op VTM in de telenovelle Lisa. Ze speelt hierin de rol van Suzanne, de moeder van Lisa (Tinne Oltmans). Ze heeft daarnaast natuurlijk tal van mooie rollen op haar naam staan.
 • Vega: Sven De Ridder is één van die Vlaamse acteurs waar we al ontzettend veel over hebben geschreven. Ik ben ontzettend benieuwd naar de film Red Sandra, waarin hij de hoofdrol speelt.
 • Roman: Peter Thyssen is de vader van Louis Thyssen aka Vladimir uit de Nachtwacht. Je kent hem van verschillende rollen, maar de bekendste is toch wel die van Herman Van As.
 • Sacha: Luna Van Avermaet was ook te zien in de eerdere Nachtwacht-films en de tv-serie, zoals in het vijfde Nachtwacht seizoen.
 • Cooper: Peter Van De Velde zag je recent in Fair Trade (VTM). Hij is bekend van Salamander en de musicals 40-45 en Daens. En niet te vergeten als Piet Piraat.
 • Helena: Brigitte Heitzer werd in Nederland bekend door haar deelname aan Op zoek naar Evita (de voorloper van Op zoek naar Maria). Sinds 2017 is ze ook te zien in de Nachtwacht-films en serie.
 • Juno: Catherine Kools was voor het laatst op tv of bioscoop te zien in deze film. Wist je dat ze maar liefst 522 afleveringen Leen Van den Bossche heeft gespeeld in Familie? Maar je zag haar ook ruim 250 afleveringen in Wittekerke en als Milly in Vermist.
Cast van nachtwacht: De poort der zielen
Cast van nachtwacht: De poort der zielen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 december 2018 /