Undercover (met Tom Waes en Frank Lammers) wint publieksprijs

Undercover (met onder andere Tom Waes en Frank Lammers) wint de publieksprijs tijdens het Seriencamp Festival in Duitsland. De eerste twee afleveringen van de reeks, waarin Vlaamse en Nederlandse acteurs samen werken, werden er vertoond in aanwezigheid van hoofdrolspelers Tom Waes en Frank Lammers.

Kijk het eerste seizoen van Undercover nu op dvd.

Seriencamp

Seriencamp is een klein maar toonaangevend festival dat als barometer geldt voor de Duitse markt en mikt op artistieke kwaliteit. Alle belangrijke producenten en zenders zijn er aanwezig. Undercover haalde het in de categorie Publieksprijs van internationale titels als ‘Gunpowder’ met Kit Harington (Game of Thrones) en Liv Tyler (Lord of the Rings), ‘Kidding’ met Jim Carrey (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Truman Show) en de HBO-reeks ‘Camping’ van Lena Dunham (Girls) met Jennifer Garner (Alias, Juno) in de hoofdrol.

Publieksprijs voor Undercover bij Seriencamp

Tom Waes was samen met z’n collega-acteur Frank Lammers aanwezig bij de vertoning, en is heel gelukkig met deze bekroning: “Ik ben heel blij met deze prijs. Het publiek kreeg een heel aantal reeksen te zien en koos Undercover er als beste uit. We merkten in de zaal dat niet alleen de spanning maar ook de humor in de reeks aanslaat, zelfs bij een anderstalig publiek. Toch kicken als een zaal vol met voornamelijk Duitsers luidop lacht. De Publieksprijs is dé prijs die je wil winnen, dus we voelen ons allemaal vereerd.”

Belgische reeksen vallen duidelijk in de smaak in Duitsland, want ook ‘Over Water’ van Tom Lenaerts en het Waalse ‘Unité 42’ met Patrick Ridremont waren te zien tijdens Seriencamp.

Première Canneséries

Eerder dit jaar ging Undercover nog in première tijdens Canneséries, een nieuw festival dat ambieert om voor series te worden wat het Festival de Cannes is voor de film. Undercover werd er samen voorgesteld met het derde seizoen van het internationaal gelauwerde ‘Versailles’, het gloednieuwe ‘Safe’, met Michael C. Hall (Dexter) en Amanda Abbington (Sherlock) in de hoofdrollen.

Undercover nieuws

Undercover wordt in het voorjaar van 2019 uitgezonden op Eén, en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF. Federation Entertainment heeft de rechten voor Frankrijk verworven en staat ook in voor de verdere wereldwijde distributie. Vanaf 6 september 2020 is Undercover 2 te zien via tv en Netflix. Ook de komst van Undercover seizoen 3 is bevestigd. En er komen spinoffs, zoals Ferry De Film en een boek over Bob Lemmens.

Klik hier om meer over de serie te lezen. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2018 /