Tv-serie met Anna Drijver, Elise Schaap, Frank Lammers en Raymond Thiry naar Cannes

Tv-serie met Anna Drijver, Elise Schaap, Frank Lammers en Raymond Thiry is genomineerd voor de competitie op het festival Canneséries. Dit viertal speelt namelijk in de nieuwste Vlaamse serie Undercover, waarin ook Tom Waes en Kevin Janssens te zien zullen zijn. Het nieuwe festival Canneséries ambieert om voor series te worden wat het Festival de Cannes is voor de film. De organisatie pakt tijdens MIPtv –de belangrijkste internationale televisiebeurs- meteen groots uit met een hele reeks wereldpremières. Undercover zal vertoond worden op 10 april, in aanwezigheid van acteurs Tom Waes en Anna Drijver.

Vanuit de hele wereld werden een 150-tal series ingezonden, waarvan er slechts tien in competitie mogen gaan. Undercover neemt het dus op tegen veelbelovende internationale titels als het Israëlische ‘When Heroes Fly’, het Mexicaanse ‘Aquì En La Tierra’ van Golden Globe winnaar Gael Garcia Bernal (Coco), het Amerikaanse ‘Killing Eve’ met Sandra Oh (Grey’s Anatomy) en het Noorse ‘The State of Happiness’. Er zijn geen Nederlandse inzendingen genomineerd. Op 11 april deelt de jury onder leiding van schrijver Harlan Coben (Home, Fool Me Once) met onder anderen topacteur Michael Kenneth Williams (The Wire, 12 years a slave…), de prijzen uit tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden op Canal+.

Tom Waes: “Het was al een cadeau en een ongelooflijke ervaring om deze rol te mogen spelen met fantastische collega’s als Anna Drijver, Kevin Janssens, Frank Lammers en alle anderen. Dat onze reeks nu, terwijl ze nog niet eens afgewerkt is, deze selectie krijgt, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Daar in Cannes over de rode loper wandelen zal een nieuwe ervaring zijn voor mij. En ik hoop vooral dat de Vlaamse kijkers volgend jaar, als Undercover op Eén komt, even enthousiast zullen zijn als de mensen van Canneséries. Dat is eigenlijk nog veel spannender…”

Pieter Van Huyck, hoofd fictie De Mensen: “Het was een grote, maar héél fijne verrassing toen onze distributeur Federation Entertainment ons belde met dit goede nieuws. Dit is een groot compliment voor showrunner Nico Moolenaar en het hele team achter Undercover, en terecht. Het blijft opwindend om vanuit ons kleine landje met onze beperkte budgetten te proberen mee te spelen met de grote jongens. Het is gewoon fantastisch dat meer en meer van onze Vlaamse producties erin slagen om hun neus aan het venster te steken. Dat is goed voor onze sector, voor al die gedreven makers en vooral ook voor de kijker.”

Andere reeksen die tijdens Canneséries in première worden voorgesteld zijn het derde seizoen van het internationaal gelauwerde ‘Versailles’ en het gloednieuwe ‘Safe’, met Michael C. Hall (Dexter) en Amanda Abbington (Sherlock) in de hoofdrollen.

Undercover wordt in 2019 uitgezonden op Eén, en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF. Federation Entertainment heeft de rechten voor Frankrijk verworven en staat ook in voor de verdere wereldwijde distributie. Klik hier om er meer over te lezen

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 maart 2018 /