Echo met Maaike Neuville en Circé Lethem

Echo met Maaike Neuville en Circé Lethem in de hoofdrol is de Lockdown-kortfilm van Kato De Boeck en Flo van Deuren. Zij hebben ook het scenario geschreven.

Verhaal Echo

Het verhaal van kortfilm Echo in het kort samengevat: een hoogzwangere vrouw bezoekt haar vriendin in de gevangenis een laatste keer voor de geboorte van hun kind. De cast van deze film van Kato De Boeck en Flo van Deuren bestaat uit Maaike Neuville en Circé Lethem.

Kato De Boeck en Flo van Deuren

Kato De Boeck en Flo van Deuren zijn twee aanstormende talenten. Waar ze na hun afstuderen in 2018 met hun kortfilms Bamboe (Flo Van Deuren) en Provence (Kato De Boeck) hoge ogen gooiden op filmfestivals, daar hebben ze nu de krachten gebundeld onder de naam Floko Films. In deze periode waren ze niet alleen druk met kortfilm Echo, maar ook met de webserie Roomies. Voor productiehuis De Wereldvrede – die ook initiatiefnemer zijn van Lockdown – maken ze op dit moment een webreeks rond lesbische huisgenoten.

Maaike Neuville

Maaike Neuville speelde onder andere in de Vlaamse series ClanDe Dag en Van Vlees en Bloed. Recent maakte ze het meeste indruk in de serie De Twaalf, die wereldwijd op Netflix te zien is. De Dag werd geregisseerd door Wouter Bouvijn (van kortfilm 2055) waar Maaike Neuville vervolgens mee samenwerkte voor de serie Red Light met Halina Reijn en Carice van Houten. Een rol waarin zowel het Vlaamse als Nederlandse publiek weer zal zien wat voor geweldige actrice Maaike Neuville is. Recent was ze ook te zien in Kutjaar. En nu kun je dus van Maaike Neuville en Circé Lethem genieten in kortfilm Echo van Floko Films.

Circé Lethem

Circé Lethem is misschien niet de bekendste Belgische actrice. De Waalse heeft een mooi cv, waarbij ze zowel in Franse als Belgische films te zien was. Voor mij is haar bekendste rol in de film De Behandeling. Maar ik zag haar ook in series als Klem, De Dag en 13 Geboden en Voor wat hoort wat. Op mijn blog heb ik ook uitgebreid geschreven over de Nederlands-Vlaamse film Retrospekt, waarin Circé Lethem naast Lien Wildemeersch de hoofdrol speelt.

Circé Lethem en Maaike Neuville spelen hoofdrol in kortfilm Kato De Boeck en Flo van Deuren
Circé Lethem en Maaike Neuville spelen hoofdrol in kortfilm Kato De Boeck en Flo van Deuren.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2021 /