Liefde voor Muziek 2024 met Suzan & Freek gemist? Ontdek alles!

Suzan & Freek staan centraal in de zesde aflevering van Liefde voor Muziek 2024 op 16 april 2024. Welke nummers de Liefde voor Muziek 2024 artiesten van hem zingen, lees je hier… Het worden in ieder geval bijzondere optredens van Stan Van Samang, K3, Laura Tesoro, Jasper Steverlinck, Regi, Tourist LeMC, Johannes Genard, Clouseau en natuurlijk Suzan & Freek zelf.

Liefde voor Muziek 2024

Maar voor we het over de nummers hebben, die de artiesten in Liefde voor Muziek 2024 gaan zingen, ontdek je meer over de deelnemers. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder. Daarnaast kun je bij sommige artiesten ook meer lezen over hun eerdere deelname aan ‘de beste zangers van België’. 

Suzan & Freek in Liefde voor Muziek 2024

Zowel op als naast het podium een eenheid, charmant en toffe mensen waar je goedgezind van wordt: zo omschrijven de artiesten van Liefde voor Muziek het muzikale koppel Suzan & Freek. Deze keer staat het Nederlandse duo centraal. Zo verrast Tourist LeMC het koppel met een bijzonder duet, laat Clouseau zich voor het eerst in het Frans horen en zingt Stan openhartig over de slapeloze nachten na de geboorte van zijn zoontje Lenny. Suzan & Freek sluiten de avond zelf af met hun grote hit uit Liefde voor Muziek: Deze Is Voor Jou.

Suzan & Freek over Coldplay

Suzan & Freek delen niet alleen hun liefde voor muziek en voor elkaar. Ze delen ook hun liefde voor Coldplay, het eerste concert waar ze ooit samen naartoe gingen. Het is dan ook niet toevallig dat de Britse band centraal stond tijdens het huwelijksaanzoek van Freek aan Suzan. “We waren een weekendje naar Berlijn, niet helemaal toevallig”, vertelt Freek in Liefde voor Muziek. “We gingen shoppen en zagen allerlei mensen met Coldplay merchandise, dus ik dacht: daar gaat mijn verrassing. Maar uiteindelijk heb ik de kaartjes tevoorschijn getoverd, ben ik op mijn knieën gegaan, heeft ze ja gezegd en hebben we de liefde gevierd bij Coldplay. De band was al bijzonder voor ons, maar nu nog veel meer.”

Jasper Steverlinck: Weg Van Jou

De liefde voor muziek is er in overvloed tijdens de aflevering van Suzan & Freek. Jasper Steverlinck ontroert Suzan tot tranen toe met zijn versie van Weg Van Jou, een vrolijk liefdesliedje waaraan door hem vakkundig een vleugje melancholie werd toegevoegd.

Clouseau: Goud (in het Frans)

“Wij hadden een probleem”, klinkt het wanneer Clouseau op moet. “Jullie zijn met twee, wij ook. Jullie zingen in het Nederlands, wij ook. Wat moet je dan nog doen?” Koen en Kris vonden de oplossing en verrassen iedereen met hun eerste cover… in het Frans. En dat op de hit Goud.

Tourist LeMC: Gedeeld Door Ons (met Laura Tesoro)

Ook Tourist LeMC heeft een surprise in petto voor Gedeeld Door Ons. Een cover die hij deelt… met Laura Tesoro! Zo ontstaat een bijzondere samenwerking.

Laura Tesoro: Als Het Avond Is

Laura Tesoro zelf maakte een gedurfde keuze. “Ik ben aan de slag gegaan met jullie baby, Als Het Avond Is. In het Engels wordt dat When The Stars Come Out. De tekst sprak me heel erg aan omdat ik zelf iemand ben die niet met ruzie kan gaan slapen.”

Stan Van Samang: Slapeloosheid

Stan Van Samang kiest voor Slapeloosheid en die keuze was snel gemaakt. Hij toverde zijn cover om tot een song over de slapeloze periode na de geboorte van zoontje Lenny. “Toen Lenny heel klein was moest hij altijd rechtop gehouden worden omdat hij reflux had. ‘s Nachts was hij maximum 20 minuten stil en dan begon hij weer te schreeuwen. We hadden soms weken zonder slaap, dat hakt er heel hard in. Maar hij had ons nodig. Punt. Dan doe je dat.”

K3: Hoofd In De Wolken

K3 gaat deze keer een andere richting uit. “Jullie hebben veel positiviteit en mooie boodschappen, maar gek genoeg hebben wij een nummer gekozen dat toch wel een zware lading heeft”, vertelt Hanne. “Wij gaan ook met ons Hoofd In De Wolken, maar wel op een andere manier.”

Johannes Genard: Honderd Keer

Johannes Genard kiest voor Honderd Keer. “Jullie tekst is een schattig romcom-verhaaltje, ik heb er de trademark Johannes-onzekerheid ingestoken. Mijn lief en ik zijn 14 jaar samen en zíj heeft míj versierd. Ik ben daar veel te onzeker voor en daar gaat het nummer over.”

Regi: Spiegelbeeld

Bij Regi staan de zenuwen op scherp. “Toen ik wist wie er zou meedoen aan Liefde voor Muziek heb ik binnen de twee milliseconden geantwoord: allemaal goed, maar dát nummer wil ik absoluut doen. Spiegelbeeld is voor mij een cadeau tot en met. Ik doe het met mijn eigen Suzan & Freek: Maxine & Jaap.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 april 2024 /