Liveshows The Voice van Vlaanderen 2024 met deze kandidaten!

De spannende liveshows van The Voice van Vlaanderen 2024 gaat op vrijdag 5 april om 20.40 uur bij VTM van start met maar liefst vijftien kandidaten. Ontdek hier meer over de teams van coaches Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Laura Tesoro. De Cross Battles hebben voor opschudding gezorgd, want de teams zijn nu al uit balans… Tijdens de liveshows kun je ook als publiek stemmen op de deelnemers. Je leest er hier alles over.

Wist je dat Koen Wauters en Laura Tesoro op dit moment beide in Liefde voor muziek te zien zijn?

Liveshows The Voice 2024

Hoe dat zit met de teams? Nou, de coaches verschijnen dus niet met evenveel deelnemers aan de start. Mathieu Terryn wist in de Cross Battles maar liefst vijf (!) van de zes duels te winnen en begint dus comfortabel, met een zo goed als voltallig team, aan de liveshows. Natalia en Jan hielden elk twee poulains over, Koen kan rekenen op drie talenten, net zoals vijfde coach Laura. Verschijnt Mathieu zo met een groot voordeel aan de start of niet? Als je verder leest, ontdek je er alles over…

Liveshow 2

In de tweede liveshow wordt de groep van 10 herleid naar 7 kandidaten die naar de halve finale gaan. Voor het eerst zingt iedere deelnemer twee nummers: een nieuw individueel nummer én een groepssong met het voltallige team en de coach. Voor team Laura is dat Praising You van Rita Ora ft Fatboy Slim, team Koen smijt zich op de monsterhit As It Was van Harry Styles. Team Jan brengt een duet op Once van Liam Gallagher en ook Natalia zingt een duet met haar kandidaat op Bishop Briggs van River. Team Mathieu palmt het podium in met Take Me To The River van Lorde. The Voice van Vlaanderen verwelkomt deze week voor het eerst ook een muzikale gast. En dat is niemand minder dan de internationale ster Tom Walker. De Britse singer-songwriter brengt zijn meest recente hit Head Underwater.

Halve finale The Voice 2024

Nog zeven topstemmen – zes mannen, één vrouw – zetten een laatste sprint in richting de overwinning. In de halve finale wordt duidelijk welke vier talenten doorstoten naar de grote finale van volgende week én… welke coach(es) verder moet(en) met een leeg team. In de derde liveshow van vrijdag moeten de halve finalisten twee keer aan de bak. Eén keer brengen ze een volledig nieuw solonummer, nadien zingen ze een duet samen met hun coach. Er staat in de halve finale nog ander muzikaal geweld te trappelen om het Voice-podium op te mogen. Topzangeres Mentissa, die in 2014 de allereerste editie van The Voice Kids won, brengt samen met topzanger Jasper Steverlinck (die nu te zien is in Liefde voor Muziek 2024) het prachtige duet The Power of Love.

Stemmen The Voice van Vlaanderen

In de liveshows krijgt de kijker evenveel inspraak als de coaches. De kandidaten zingen per team een gloednieuwe song. In de eerste liveshow kiest de coach meteen één kandidaat die rechtstreeks doorstoot naar de volgende liveshow. Het publiek bepaald daarna welke vijf van de tien er verder doormogen. In de tweede liveshow kunnen de kijkers hun twee favorieten kiezen, die direct naar de halve finale gaan. Nadien krijgen de coaches de kans om elk nog één talent op te pikken. Voor drie kandidaten eindigt het avontuur. Het publiek heeft in de halve finale helemaal veel macht; na alle performances beslist de kijker thuis via vtm.be of via sms naar 6677 welke drie talenten rechtstreeks doorstoten naar de grote finale. Nadien is het aan de coaches om samen nog één talent op te pikken. Voor drie kandidaten eindigt het avontuur.

Hieronder ontdek je meer over de teams, die we zien in de liveshows van The Voice van Vlaanderen 2024.

Team Mathieu

 • Laurens (25, Gent) wist niet dat hij meedeed aan The Voice van Vlaanderen. Vrienden, familie, collega’s – ze waren allemaal op de hoogte – maar Laurens wel met een smoesje de studio ingeleid en kreeg van Aster een gitaar in handen geduwd. Hij bracht vervolgens All Along The Watchtower van Jimi Hendrickx. Oh Caroline van The 1975 is het nummer waarmee Laurens de halve finale van The Voice 2024 wil bereiken. Waar Mathieu met vijf talenten de liveshows inging, is nu alle hoop gericht op Laurens. Hij zingt Patience van Take That en een duet met Mathieu op End Of Beginning van Djo.

In de eerste live show heeft Team Mathieu maar liefst drie kandidaten verloren… En in de tweede liveshow valt Mette-Marie weg.

 • Marthe (18, Aalst) durfde zelf de stap niet zetten om deel te nemen, maar haar vriendinnen gaven haar het nodige duwtje in de rug. We maakten voor het eerst kennis met haar bij The Voice toen ze Halley’s Comet van Billie Eilish zong.
 • Liene (19, Kortessem) vocht twee jaar geleden tegen lymfeklierkanker. Ook toen probeerde ze altijd zo positief mogelijk te zijn. Haar boezemvriendinnen loven haar dan ook voor haar optimisme en positieve ingesteldheid. “Ik doe mee omdat ik al veel heb meegemaakt. Ik leef nu met de gedachte dat je maar één keer leeft. Dus doe het gewoon, want voor je het weet is het gedaan”, klinkt het bij Liene. Ze liet de stoelen omdraaien met ‘You’ve Got The Love’ van Florence + The Machine. 
 • Paak (22, Tervuren) houdt van zingen en dansen, en dan nog het meest van feminine dancing. Daarvan krijgt hij een enorme confidence boost. In The Voice wil hij zijn echte ‘ik’ aan de buitenwereld tonen. Dat doet hij met ‘Mercy’ van Shawn Mendes. 
 • Mette-Marie (18, Averbode) leerden we eerder al kennen in The Voice Kids. Ze schitterde in 2020 in de finale en werd maar liefst tweede. Ze miste het om samen te werken met echte muzikanten en waagt opnieuw haar kans met ‘I Say A Little Prayer’ van Aretha Franklin. Ook nu draaien de stoelen. In liveshow twee zingt ze Love Of My Life van Queen. Helaas blijkt dat niet genoeg te zijn.

Team Natalia

 • Sandy (18, Huizingen) zong tot nog toe alleen maar karaoke, maar droomde er altijd al van om deel te nemen aan The Voice van Vlaanderen. Dat deed ze bij de Blind Auditions met When I Was Your Man van Bruno Mars. In de tweede liveshow zingt ze Overdrive van Ofenbach. In de halve finale zingt ze Lose Control van Teddy Swims en een duet met Natalia op Wannabe van Spice Girls

Selina (22, Zulte) moest na de eerste liveshow het team van Natalia verlaten. Zij deed vijf jaar eerder – op haar zeventiende – al auditie bij The Voice van Vlaanderen. Toen draaide er niemand. Al werd Selina wel het allereerste teamlid van vijfde coach Laura Tesoro in The Voice Comeback Stage op VTM GO. Deze keer hoopt ze de coaches wel te overtuigen en mikt ze haar pijlen op Mathieu Terryn – het grote idool van haar vriend. Ze lijkt in haar missie te slagen, tot een welgemikte superblock roet in het eten gooit… We zien haar dus in het team van Natalia.

Team Jan

 • Xerxes (30, Herent) heeft een lange relatie achter de rug en wil zichzelf naar eigen zeggen terugvinden door veel dingen te doen die buiten zijn comfortzone liggen. Zoals auditie doen in The Voice bijvoorbeeld. Hij zong bij de Blind Auditions Sunny Afternoon van The Kinks. In de tweede liveshow zingt Xerxes Murder On The Dancefloor van Sophie Ellis Bextor. De halve finale klinkt Stick Season van Noah Kahan en een duet met Jan op Rebel Rebel van David Bowie

Kevin (25, Landen) is slager en droomt er van om schlagerzanger te worden. Hij wil de volkszanger van België worden. Auditie deed hij met Uit M’n Bol van André Hazes. Helaas gaat zijn avontuur niet door, want hij moet The Voice van Vlaanderen 2024 verlaten in de eerste liveshow.

Team Koen

 • Peter (28, De Pinte) heeft een bijzondere passie voor retro synthesizers. “Ik vind het de max om met die knoppen en schuiven te spelen”, klinkt het. En ook van gitaren weet Peter één en ander af. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar tijdens zijn eigen versie van de rocksong Old Yellow Brick van Arctic Monkeys tijdens de Blind Auditions. Hij zingt Autumn Leaves van Eva Cassidy in show 2. In de halve finale brengt hij Clocks van Coldplay en een duet met Koen op Here Comes The Sun van The Beatles
 • Kobe (23, Oosterzele) leeft voor blues, moto’s en de scouts. Met Don’t Pass Me By – dat hij zong bij de Blind Auditions – wil hij het bluesgenre helemaal terugbrengen van nooit echt weggeweest. In liveshow twee kiest Kobe voor No Good van Kaleo. Kobe gaat in de halve finale voor I’d Rather Go Blind van Etta James en een duet met Koen op Hard To Handle van The Black Crowes

Alle kandidaten van Team Koen hebben de eerste liveshow overleefd. Helaas moest Wout het toneel in de tweede liveshow verlaten. Wout (24, Aalter) gooide zijn leven tijdens de coronapandemie volledig om. De programmeur besloot om verpleegkunde te gaan studeren en werd gepassioneerd door zingen. “Ik had in die periode niks anders te doen. Ik heb een karaoke-app opgezet, heb mij daar volledig op gesmeten en ben er mijn hart aan verloren”, vertelt hij. Hij wist de coaches te overtuigen met Beggin’ van Måneskin. In show 2 zingt Wout Cruel Summer van Taylor Swift.

Team Laura

In The Voice Comeback Stage op VTM GO sprokkelde coach Laura de voorbije weken kandidaten voor haar eigen team die niet werden meegenomen door de andere vier coaches. Zo viel kandidaat Nicole bijvoorbeeld af tijdens de Blind Auditions, maar staat zij dankzij Laura toch in de eerste liveshow. Christophe werd gered in de Cross Battles en voor Lucas was de verrassing compleet toen hij deze week op Qmusic het laatste liveshowticket te pakken kreeg. Hoe brengen haar drie kandidaten het er vanaf op het grote podium? Na de eerste liveshow in ieder geval fantastisch, want ze zijn nog alle drie in de race.

 • Christophe (42, Roeselare) is opvoeder van beroep en zanger-gitarist bij de rockgroep Blain als hobby. “We brengen goeie, stevige grunge muziek. Een beetje met een hoek af”” vertelt hij. Met zijn deelname aan The Voice wil Christophe uit zijn comfortzone stappen. “Ik wil graag weten wat ik waard ben.” Hij bracht bij de Blind Auditions The Rambler van Black Stone Cherry. In Liveshow 2 zingt hij If You Wanna Stay A While van Brian Dunne. In de halve finale gaat hij voor Rolling In The Deep van Black Stone Cherry en een duet met Laura op Some Things I’ll Never Know van Teddy Swims ft Maren Morris.
 • Lucas (16, Oostkamp) schrijft muziek, acteert, speelt piano en leerde zichzelf gitaar spelen. Hij post graag filmpjes op Tiktok, waarvan er eentje met zo’n half miljoen views viraal ging. Gaat hij ook viraal met Only Angel van Harry Styles (het nummer waar hij bij de Blind Auditions voor koos)? Lucas kiest in de tweede liveshow voor Rush van Troye Sivan. Ook Lucas staat in de halve finale. Hij brengt Cry van Benson Boone en een duet met Laura op Snow Angel van Reneé Rapp.

​Nicole (20, Temse) is afkomstig uit de Filipijnen, waar het een traditie is om karaoke te zingen. Ze zong in de Blind Auditions Because You Loved Me van Céline Dion. Haar optreden droeg ze op aan haar moeder. Don’t You Worry ‘Bout A Thing van Stevie Wonder zingt ze in liveshow 2. Helaas moest ze de show daarna verlaten.

Vier liveshows The Voice van Vlaanderen 2024

Na vier ultraspannende liveshows kan er maar één de winnaar en dé Voice van Vlaanderen 2024 zijn. Natuurlijk houden we je op de hoogte van wie dat zijn. Hier lees je verder meer over de alle kandidaten van dit seizoen en de Battles.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /