Cross Battles nieuw in The Voice van Vlaanderen 2024

Nieuw in The Voice van Vlaanderen 2024 zijn Cross Battles. In deze twee afleveringen – die een compleet nieuwe ronde vormen in de talentenjacht – nemen kandidaten van de verschillende coaches het tegen elkaar op. De andere coaches en ervaren mensen uit de muziekbranche vormen de jury. Uiteindelijk blijven er dan vijftien deelnemers over, die hun weg vervolgen in de liveshows van The Voice van Vlaanderen 2024. De Cross Battles kijk je op vrijdag 22 en 29 maart om 20.40 uur bij VTM en VTM GO.

Cross Battles: The Voice van Vlaanderen

Onvoorspelbaar en ultraspannend, maar ook bikkelhard en meedogenloos: dat zijn de Cross Battles. In twee afleveringen worden de teams van coaches Natalia, Koen Wauters, Mathieu Terryn, Jan Paternoster en vijfde coach Laura Tesoro verder uitgedund tot er slechts 15 powerstemmen overblijven voor de liveshows.

Meer weten over de kandidaten van The Voice van Vlaanderen lees dan:

Coaches dagen elkaar uit

In de Cross Battles dagen de coaches voor het eerst in de Voice-geschiedenis elkáár uit en moeten ze hun beste tactiek en inschattingsvermogen bovenhalen om de juiste kandidaten tegenover elkaar te zetten. Bovendien bepalen ze niet langer zélf wie doorstoot naar de liveshows. “Door de Cross Battles wordt het spel harder gespeeld dan ooit”, beseft ancien Koen Wauters. De strijd voor een plek in de liveshows is officieel geopend.

Zo werken Cross Battles The Voice

De inzet in de Cross Battles is torenhoog, want voor de kandidaten is het alles of niets. Een ticket voor de liveshows of een ticket naar huis. Ze strijden niet langer binnen hun eigen team, maar wel tegen hun concullega’s uit de andere teams. De coaches dagen om de beurt een andere coach uit en bepalen per Cross Battle zelf welke kandidaat ze naar voor schuiven. Tactisch denken, de concurrentie juist inschatten en alles in de weegschaal leggen is dus een must. De kandidaten uit beide teams staan vervolgens elk met een eigen song in de arena, waar ze het tegen elkaar opnemen.

Jury Cross Battles

Nadien is het bang afwachten, want de coaches bepalen niet langer zelf wie van hun eigen team doorstoot naar de liveshows. Dat lot ligt in de handen van de twee niet-battelende coaches en een muzikale jury van mensen die professioneel of in hun vrije tijd met muziek bezig zijn. Onder hen ook enkele bekende gezichten zoals Coely (die coach is in The Voice Kids), Billie Leyers en Berre. De Cross Battles kunnen weleens voor verrassingen zorgen. Het is namelijk niet onmogelijk dat een coach met zijn voltallige team doorstoot naar de liveshows of … zijn talenten één voor één naar huis ziet gaan.

Zo ging de eerste aflevering

 Van de drie Cross Battles uit hun team wonnen Koen en Mathieu er vorige week elk twee. Natalia stuurde twee keer een kandidaat in de arena en won er één. Team Jan ging het minder voor de wind, want de coach haalde in vier duels slechts één keer zijn slag thuis. “Ik ga mezelf niet nerveus maken, maar ik hoop echt dat daar vandaag verandering in komt”, klinkt het in de tweede Cross Battles. Keert het tij voor team Jan? Mathieu kent geen genade en is vastberaden om zijn drie resterende duels alle drie binnen te halen. Maar slaagt hij daar ook in? Met welke teams gaan de coaches uiteindelijk richting de liveshows van volgende week?

Zij battlen…

De eerste Cross Battle van de avond wordt er één tussen team Natalia en team Koen. Natalia stuurt Sandy (Huizingen) in de vuurlinie, Koen vestigt zijn hoop op Noor (Antwerpen). De dames laten niets aan het toeval over. Sandy zingt All I Ask van Adele, terwijl Noor haar ambities duidelijk maakt met The Winner Takes It All van ABBA. Maar wie is the winner van de Cross Battle?

Kandidaten Cross Battle 2

Ook deze kandidaten strijden voor de laatste liveshowtickets in de tweede Cross Battles, maar wie daagt wie uit?

 • Laurens (Gent) zingt The Game van Das Pop
 • Reza (Diepenbeek) zingt Dream A Little Dream Of Me van Ella Fitzgerald
 • Jazz (Zandhoven) zingt Papa’s Got A Brand New Bag van James Brown
 • Wouter (Wetteren) zingt Human van Jon Bellion
 • Charlotte (Bissegem) zingt Hurt van Christina Aguilera
 • Kobe (Oosterzele) zingt Something To Remind You van Staind
 • Paak (Tervuren) zingt Overcome van Nothing But Thieves
 • Mette-Marie (Averbode) zingt My Immortal van Evanescence
 • Kevin (Landen) zingt Ik Mis Je Zo van Will Tura
 • Christophe (Roeselare) zingt Jolene van Dolly Parton

Kandidaten Cross Battle 1

Deze kandidaten strijden voor een liveshowticket in de eerste Cross Battles van The Voice van Vlaanderen, maar wie daagt wie uit?

 • Lucas (Oostkamp) zingt Samson van Regina Spektor
 • Sofie (Hasselt) zingt What’s A Woman van Vaya Con Dios
 • Wout (Aalter) zingt Escapism. van RAYE
 • Dmytro (Antwerpen) zingt High And Dry van Radiohead
 • Selina (Zulte) zingt Vampire van Olivia Rodrigo
 • Marthe (Aalst) zingt Don’t You Remember van Adele 
 • Marouane (Gent) zingt Wrecking Ball van Miley Cyrus
 • Yasmine (Brecht) zingt Plastic Hearts van Miley Cyrus
 • Liene (Kortessem) zingt Take Me To Church van Hozier
 • Tim (Gent) zingt Wanted Dead Or Alive van Bon Jovi
 • Xerxes (Herent) zingt That’s Life van Frank Sinatra
 • Peter (De Pinte) zingt Shooting Star van Air Traffic 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 maart 2024 /