De Magneet Man met in cast Jan Bijvoet en Willeke van Ammelrooy

De Magneet Man van Gust van den Berghe met in cast onder andere Danny Ronaldo, Jan Bijvoet, Willeke van Ammelrooy en Bruno Vanden Broecke is sinds februari 2024 te kijken op Streamz. Hij staat al een kleine twee jaar op Streamz +. Natuurlijk staan we stil bij deze nieuwe film van de Vlaamse regisseur Gust van den Berghe. Ontdek in dit artikel meer over het verhaal van De Magneet Man en de cast.

Auteur Patricia de Ryck publiceerde dit bericht oorspronkelijk op vrijdag 29 april 2022; het is bijgewerkt op donderdag 8 februari 2024, omdat de film nu op Streamz staat.

De Magneet Man

Deze film van Gust Van den Berghe teleporteert je naar het circusleven van net na de eerste wereldoorlog en vertelt de levensreis van Lucien – gespeeld door circuslegende Danny Ronaldo. Na het overlijden van zijn moeder belandt Lucien bij de rondreizende circusfamilie Malfait. Hij wordt er stapelverliefd op de dochter van de malafide circusdirecteur. Maar dan komt plots een brief van het thuisfront aanwaaien die alles op zijn kop zet…

Cast De Magneet Man

De hoofdrol in De Magneet Man wordt gespeeld door Danny Ronaldo. Verder zijn er rollen voor Jan Bijvoet, Bruno Vanden Broecke en de iconische Nederlandse actrice Willeke van Ammelrooy.

  • Danny Ronaldo is de zoon van Jan Van den Broeck, oprichter van Circus Ronaldo *. Danny Ronaldo is eveneens in de voetsporen van zijn vader getreden. Ze maken circustheater. Circus Ronaldo heeft daarnaast de oude cinema Rex aangekocht in Berlaar. Hier gaan ze een theaterzaal van maken.
  • Jan Bijvoet heeft een cv * om U tegen te zeggen. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen uit de Netflix-serie Into the Night (waar ik uitvoerig verder over hem schrijf). Maar denk ook aan het geweldige Wil, dat nu op Netflix staat. Maar hij is ook te zien in recente films als J’aime la vie en Krazy House.
  • Bruno Vanden Broecke is een echte kameleon; hij kan iedere rol spelen. Van Het Eiland (Sammy Tanghe) tot aan Safety First * (Dirk Porrez) of Benoit Van Gelderhode in De Bende van Jan de Lichte. Op VlaamsKijken heb ik al veelvuldig over Bruno Vanden Broecke geschreven. Je zag hem op tv in (R)Evolutie en het indrukwekkende All of Us. Of wat dacht je van hem als presentator in het indrukwekkende Out Of Office.
  • Willeke van Ammelrooy is als sinds 1966 in films en series te zien. Zo kun je haar kennen uit Antonia, maar ook als Beatrix uit Beatrix, Oranje onder vuur. Recenter zag je haar in Verliefd op Ibiza.

Gust Van den Berghe

Gust Van den Berghe ken je als regisseur van onder andere En waar de sterre bleef stil staan en Blue Bird. En nu kunnen we op Streamz dus kijken naar De Magneet Man, die eveneens van zijn hand komt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 februari 2024 /