Tweede seizoen Kamp van Koningsbrugge met deze deelnemers

Het tweede seizoen Kamp van Koningsbrugge start vanavond – donderdag 6 januari – met vijftien deelnemers. Deze vijftien ‘gewone’ burgers gaan de uitdaging aan. Zij denken mentaal en fysiek sterk genoeg te zijn voor één van de zwaarste opleidingen van Nederland: die van de Special Forces. Het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge – de Nederlandse remake van Kamp Waes – kun je kijken om 20.35 uur op NPO1.

Update 8/8/2022: Goed nieuws uit België > Deelnemers gezocht voor Kamp Waes seizoen 2!

Tweede seizoen Kamp van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge staat weer voor de uitdaging om 15 gewone burgers te vinden die mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om één van de zwaarste opleidingen van Nederland aan te kunnen: die van de Special Forces. Hij levert zijn mensen af aan een team van zeer ervaren Commando-specialisten. Onder de gedreven leiding van Commando’s Ray en Dai worden de cursisten zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven. Een uniek experiment waarin alleen plek is voor de allersterksten. Wie haalt de eindstreep en wie niet? Jeroen van Koningsbrugge neemt de taak op zich om zijn mannen en vrouwen een hart onder de riem te steken. In België deed Tom Waes deed.

Op dit moment kun je op Videoland kijken naar een soortgelijk programma maar dan met BN’ers: Special Forces VIPS. Sander Aarts – die we in de staf van dit programma zien – heeft hierover ook twee boeken geschreven: Niet te breken (die nu afgeprijsd is) en Missie mindset. Erg interessant voor wie meer wil ontdekken over de wereld van special forces.

Deelnemers Kamp van Koningsbrugge (seizoen 2)

 • Agavani (39 jaar) is zelfstandig ondernemer / bedrijfsadviseur. Ze doet aan calisthenics, fitness, boksen en hardlopen.
 • Bart (37 jaar) is eigenaar van verschillende sportscholen. Hij doet aan circuittraining, krachttraining en skeeleren.
 • Dwayne (34 jaar) is jeugd- en gezinsprofessional. Hij doet aan fitness, joggen en hiphop/afrohouse danse.
 • Emily (25 jaar) is senior stewardess. Als sporten doet zij aan kickboksen, hardlopen en wandelen.
 • Guusje (22 jaar) is fitness influencer. Zij doet aan cardio en krachttraining.
 • Jaring (35 jaar) is biologisch melkveeboer. Hij doet aan hardlopen en crossfit.
 • Kamilia (30 jaar) is topstylist kapper. Zij doet aan crossfrit.
 • Laura (30 jaar) is fitness coach en personal trainer. Daarnaast is ze razend sportief en doet aan hardlopen, krachttraining, golfsurfen, kitesurfen en zwemmen.
 • Michel (37 jaar) is transportplanner. Hij doet aan hardlopen, bootcamp, fietsen en obstacle running.
 • Midas (27 jaar) is student social work. Hij doet aan voetbal, calisthenics en hardlopen.
 • Mohamed (27 jaar) is personal trainer en eigenaar van een bootcamp club. Hij doet aan calistenics, fitness en hardlopen.
 • Omar (27 jaar) is personal trainer en wedstrijdvechter. Hij doet aan kickboksen, hardlopen en krachttraining.
 • Robbie (30 jaar) is professioneel kickbokser en predikant. Naast kickboksen doet hij ook aan krachttraining.
 • Robin (23 jaar) is sous chef. Hij doet aan cardio, krachttraining, hardlopen en yoga.
 • Tom (28 jaar) is de eigenaar van een sportschool. Hij doet aan voetbal, crossfrit, hardlopen en mountainbiken.

Jeroen van Koningsbrugge

“Kamp Van Koningsbrugge gaat voor mij alleen over het afzien en kijken wie mentaal en fysiek het sterkst is. Het gaat ook over kameraadschap en vrienden voor het leven maken en wat de kernwaardes van de commando’s zijn; openheid, eerlijkheid en vertrouwen”, aldus presentator Jeroen van Koningsbrugge over het eerste seizoen. Op dit moment is Jeroen van Koningsbrugge ook op tv met een nieuw seizoen van Draadstaal, maar je zag hem ook in Scrooge Live en bijvoorbeeld in de Nederlandse Loft en De Surprise met Jan Decleir.

Korps Commandotroepen

Het Korps Commandotroepen is de meest specialistische eenheid van het Nederlandse leger. De Special Forces worden ingezet bij geheime, risicovolle operaties, overal ter wereld. De opleiding is loodzwaar en slechts 3% haalt zijn groene baret. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis opent Het Korps Commandotroepen zijn deuren voor gewone burgers en wordt een inkijkje gegeven in de bijzondere wereld van de Special Forces.

Foto: Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 januari 2022 /