Jorik: Docu Lil’ Kleine nu op Prime Video te kijken

De documentaire Jorik over de Nederlandse rapper Lil’ Kleine is vanaf vandaag – 19 januari 2024 – exclusief te kijken op Prime Video in Nederland en België. In de Lil’ Kleine docu zien we hoe het Jorik Scholten vergaat, nadat hij gearresteerd wordt voor de mishandeling van zijn toenmalige verloofde Jaimie Vaes. Ontdek er hier meer over (ik heb ‘m zelf namelijk meteen bekeken).

Jorik kijken op Prime Video? Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video. 

Documentaire Jorik

De Nederlandse rapper Jorik Scholten (ook bekend als Lil’ Kleine) wordt gecanceld na beschuldigingen van zware mishandeling van zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes. Iedereen sprak erover toen de beelden van de vermeende mishandeling via een juice kanaal de wereld in kwam en vervolgens op elke televisiezender en ieder social media platform werden getoond. Na zijn vrijlating uit de gevangenis in maart 2022 hebben we weinig van Jorik Scholten gehoord. Hoe is zijn leven, zowel persoonlijk als dat van hem als artiest, sindsdien geweest? In driedelige docu Jorik vertellen Lil’ Kleine en de mensen om hem heen (denk aan zijn vader en zus) voor het eerst over de kwesties die spelen en krijgen we een unieke inkijk in het controversiële leven van Jorik Scholten aka Lil’ Kleine.

Docu Lil’ Kleine

Prime Video heeft deze docu over het leven van de controversiële rapper Lil’ Kleine (Jorik Scholten) gelanceerd. En daar is nogal wat om te doen… Geef je tenslotte een artiest, die gearresteerd is voor de fysieke mishandeling van zijn toenmalige verloofde, een podium om het verhaal rond zo’n feit te doen? Voor ik ‘m had gezien, was ik er ook kritisch over. Maar aan de andere kant was ik ook nieuwsgierig naar zijn verhaal. En dan ontdek je dus dat er meer kwesties spelen (al is het wel jammer dat Jaimie Vaes zelf haar verhaal niet wilde doen). De Lil’ Kleine docu gaat dan ook over roem, disfunctionele families, veelvuldig drugsgebruik en relationele conflicten. Als kind heeft Jorik het niet makkelijk gehad; zijn moeder kon ook heel makkelijk (extreem) uit haar slof schieten.

Review documentaire Lil’ Kleine

De documentaire over Lil’ Kleine telt drie afleveringen. Na het kijken hou ik er een dubbel gevoel aan over. Enerzijds ontdek je meer over de achtergrond van de rapper, waardoor je meer snapt van zijn gedrag. En je ziet ook hoe hij er wel mee aan de slag gaat. Anderzijds zie je ook hoe hij zelf toegeeft dat hij – bijvoorbeeld tegen zijn manager – het antwoord kan geven wat ze wil horen. Ja, hij begrijpt echt dat hij minder moet drinken (daarin heeft hij zijn vlucht genomen nu drugs uit den boze zijn). Maar anderzijds zien we hem vervolgens toch weer een drankie (te veel) doen.

En dan is er nog de kleine Lio. In de documentaire zien we hem niet echt herkenbaar in beeld; wat ik mooi vind. Anderzijds hoef je zijn naam maar in te typen in Google en je ziet volop foto’s. Wat krijgt het mannetje nu al mee en wat zal hij hier dus ook later nog meer worden geconfronteerd. In de documentaire zie je bijvoorbeeld dat hij zijn vader een jaar niet heeft gezien.

Docu Lil’ Kleine op Prime Video

Met de Lil’ Kleine docu Jorik heeft Prime Video (klik voor 30 dagen gratis) weer een makkelijk-weg-kijkende documentaire aan het aanbod toegevoegd. Misschien niet super diepgaand, maar zeker interessant. Tja, en als je ziet hoeveel mensen juice kanalen volgen dan snap je dat er voor dit soort documentaires ook gewoon een markt is. Dat doen ze bij Prime Video goed. Zo kon je ook al kijken naar Koen Aandachtsjunk (waar Jaimie Vaes ook voorbij komt), maar denk ook aan Giel: Dromen zonder grenzen en de docu over Kelly van der Veer (die we leerden kennen in Big Brother).

Prime Video

Ik vind Prime Video sowieso een aanrader, maar dat heb ik hier natuurlijk al meerdere keren geschreven. Het fijne vind ik dat je naast die docu’s ook veel Vlaamse series terug kunt vinden op de Nederlandse versie van de streamingdienst. Klik hier voor meer Prime-producties waar we over hebben geschreven. Zo kun je er bijvoorbeeld kijken naar recente series als Exen en De Club, maar denk ook aan Geldwolven.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2024 /