Erik Van Looy in theater met show Verslaafd

De voorstelling Verslaafd van Erik Van Looy is vandaag – maandag 1 januari – om 21.00 uur te kijken op Play4 en GoPlay. Erik Van Looy kennen we natuurlijk allemaal als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. En ook de films, die hij als regisseur heeft gemaakt ken je als lezer van VlaamsKijken hoogstwaarschijnlijk. Maar wist je dat Erik Van Looy ook een eigen theatershow heeft? Maar liefst 100 uitverkochte voorstellingen staan er al op de teller en in januari 2024 staat Erik Van Looy met Verslaafd op de planken in Nederland. En nu komt-ie dus op tv. Lees er hier alvast meer over.

Verslaafd Erik Van Looy op tv

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht van 25 november 2022 bijgewerkt op 1 januari 2024, omdat Verslaafd van Erik Van Looy nu op tv komt. Op maandag 1 januari om 21.00 uur kun je de voorstelling op Play4 en GoPlay kijken. Terugkijken kan op GoPlay. Vanuit Nederland deze voorstelling op tv zien, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Erik Van Looy in theater

In januari 2022 begon regisseur-presentator Erik Van Looy * aan een spannend nieuw avontuur en ging de hort op met zijn eerste eigen theatershow Verslaafd! In deze voorstelling vertelt hij – met veel humor en zelfrelativering – over zijn verslaving aan… filmsterren. Het werd een doorslaand succes met een indrukwekkende reeks van meer dan veertig uitverkochte voorstellingen. De Antwerpse Stadsschouwburg was zelfs tot de nok toe gevuld. Zo’n succes vroeg om een vervolg… en dat kwam er! Er zijn inmiddels al meer dan 100 uitverkochte voorstellingen en hij staat zelfs in Nederland op de planken.

Erik Van Looy: Verslaafd

Sappige verhalen, gekke grappen, geweldige filmpjes,… Verslaafd! blijft nog steeds het ideale recept om echt álles te weten te komen over Erik Van Looy, zijn films, zijn vaak waanzinnige ontmoetingen met filmsterren en…de smaak van haarlak! Denk bijvoorbeeld aan verhalen over zijn verrassende relatie met Koning Albert, Koningin Paola en Yasser Arafat, zijn filmklassiekers waarin Koen De Bouw (5 keer), Jan Decleir (3 keer) en de chihuahua van Mickey Rourke (1 keer en nooit meer) een voorname rol speelden, zijn levensbedreigende honger tijdens een etentje met de vrouw van Tom Cruise én over die keer dat hij met de naakte cowboy van The Village People om drie uur ’s morgens in een Antwerpse hotelkamer zat (een verhaal dat we natuurlijk ook kennen uit Erik De Musical).

Erik Van Looy

“Dat het met Verslaafd! zo’n vaart zou lopen, had ik echt niet verwacht. Ik ben dus dolblij dat ik nog eens minstens 50 keer het podium op mag, overal ten lande. Ik denk zelfs dat ik intussen een beetje verslaafd ben aan Verslaafd!…en het publiek blijkbaar ook (lacht)”, aldus Erik Van Looy, die recent De Slimste Mens Ter Wereld 2023 presenteren. En in Nederland te zien was met Beste Kijkers en binnenkort ook met De Pappenheimers. Je kent Erik Van Looy verder van films als onder andere De Premier, Loft, De zaak Alzheimer en zijn debuut Ad Fundum. Op het podium wist Erik Van Looy eerder al te verrassen als Radijsje in The Masked Singer.

Verslaafd 2024 (in Nederland)

Van de theatershow Verslaafd staan in 2024 nog een aantal voorstellingen gepland in Nederland. Erik Van Looy doet zijn voorstelling in Roosendaal, Heerlen, Terneuzen en Valkenswaard. Daarnaast zijn er nog tickets voor Verslaafd van Erik Van Looy in De Maaspoort Venlo en De Blauwe Kei Veghel.

Tweede voorstelling?

Of er nog een vervolg komt voor wie het gemist heeft? Erik Van Looy vertelt: “Of er nog een vervolg komt? Niet meteen. Mijn beste verhalen zijn verteld, een vervolg zou betekenen dat ik mijn tweede beste verhalen zou moeten vertellen, en daar zit niemand op te wachten, vrees ik.”

Foto: David Vanhauwere

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2024 /