Belgische koningin Paola vertelt openhartig verhaal in documentaire

De Belgische koningin Paola doet openhartig haar verhaal in de documentaire Paola, côté jardin die te kijken is op Eén. De documentaire over Paola van regisseur Nicolas Delvaulx is te kijken om 21.36 uur en duurt 1 uur en 25 minuten.

Documentaire koningin Paola kijken

Voor het eerst ooit doet een Belgische koningin openhartig haar verhaal voor de camera. In de documentaire Paola, côté jardin’ zien we de bekentenissen van een koningin. Maar vooral het verhaal van een vrouw met een uitzonderlijk lot. Dankzij deze unieke getuigenis leren we de echte vrouw achter de koningin kennen. Paola is een gepassioneerde, ontroerende en authentieke vrouw, al van toen ze kind was.

Deze documentaire is een aanrader voor de liefhebbers van producties als Delphine | Mijn verhaal en Filip van België. Wil je deze documentaires – inclusief die van Paola – terug kijken dan is dit mogelijk op VRT Nu. Vanuit het buitenland kan dit met een VPN Verbinding.

Regisseur Nicolas Delvaulx

Het is een uitzonderlijk portret dat tot stand is kunnen komen dankzij de geprivilegieerde contacten die de regisseur, Nicolas Delvaulx gedurende twee jaar heeft gehad met koning Albert en koningin Paola. “Ik zie het als een uitzonderlijke getuigenis van een Belgische koningin over de manier waarop ze haar leven heeft geleid in haar koninklijke functie”.

Kijkje in privéleven koninklijke familie

De documentaire over koningin Paola geeft echt een kijkje in het privéleven van de koninklijke familie. Alle onderwerpen worden namelijk besproken. Van de moeilijkheden in haar huwelijk (waarvan we natuurlijk ook allemaal Delphine kennen). Tot aan de fouten die ze als moeder heeft gemaakt. Ook koning Albert en hun drie kinderen vertellen open hun verhaal. Het is een menselijk verhaal waarin vergeving en verzoening ook een belangrijke rol spelen.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 februari 2022 /