The Voice Kids België 2022: Knockouts met Koen Wauters

Het is sinds vrijdag 29 april iedere vrijdag om 20.35 uur tijd voor de Knockouts in The Voice Kids België 2022 op VTM. Koen Wauters neemt de fakkel over van presentatrice An Lemmens, die met zwangerschafsverlof ging tijdens de opnames. We zien Koen Wauters dus verder als presentator van The Voice Kids België 2022. Ontdek in dit artikel meer over de drie Knockouts en de teams van Duncan Laurence, Metejoor, K3 en Laura Tesoro.

UPDATE: Deze kandidaten staan in de finale van The Voice Kids 2022.

Knockouts The Voice Kids 2022 in België

Na vijf weken Blind Auditions hebben coaches Laura Tesoro, Duncan Laurence, K3 en Metejoor elk een team vol aanstormend zangtalent samengesteld. In totaal hebben ze ieder twaalf kandidaten, maar ze mogen maar vier kandidaten meenemen naar de halve finale. Dat betekent dat er een pittige strijd volgt en soms onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. “Elk team moet 8 kandidaten naar huis sturen. Dit is wel een heel heavy ronde”, klinkt het bij team K3.

Team Duncan Laurence

Ontdek hier meer over Team Duncan Laurence in de Knockout van The Voice Kids 2022 in België. In de eerste Knockout nemen Noor (14, Deinze), Lina (13, Linter) en Sofian (14, Oostakker) het tegen elkaar op. “Het zijn alle drie vechters op het podium dus we hebben ook drie powersongs gekozen”, vertelt coach Duncan. Noor houdt van 80’s-muziek en wordt uitgedaagd met Ain’t Nobody van Chaka Khan. Sofian mag de show stelen met What About Us van P!nk en Lina toont haar enorme register met Almost Is Never Enough van Ariana Grande.

Tweede Knockout ronde Team Duncan Laurence

Kandidaten Lola (13, Nieuwmunster), Finn (14, Sint-Niklaas) en Ayco (11, Ekeren) nemen het tegen elkaar op tijdens hun knockout voor team Duncan. “Ze hebben allemaal een unieke maar positieve energie en vooral veel good vibes”, legt coach Duncan uit. Lola brengt Don’t Matter van Derik Fein. Finn zingt This is The Life van Amy McDonald maar in een volledig ander jasje. Het nummer werd speciaal voor haar vertaald naar het Frans, al maakt dat het er niet makkelijker op. “Het zijn echte tongbrekers. We hebben haar de allermoeilijkste opdracht ooit in The Voice Kids gegeven”, vertelt coach Duncan. En de stoere Ayco? Die gooit alles eruit met Raggamuffin van Selah Sue.

Derde Knockouts Team Duncan

“Voor de eerste keer in The Voice Kids history is er een quatro in plaats van een trio”, kondigt coach Duncan aan voor de Derde Knockouts. Hij eindigde na de Blind Auditions namelijk met dertien kandidaten. Een oneven aantal, waardoor er nu vier kandidaten samen strijden voor één plekje in de halve finale met Team Duncan. De strijd gaat tussen Renée (13, Brasschaat), Isis Lilja (14, Schoten), Floris (14, Sint-Pauwels) en Amira (13, Serinchamps). Renée probeert haar coach te betoveren met Use Somebody van Kings Of Leon. Floris mag zijn haar losgooien en gaat in rockstar-modus met Boulevard Of Broken Dreams van Greenday. Isis Lilja haalt haar jazz-sound boven met Black Hole Sun van Soundgarden en Amira laat haar aparte stemkleur horen met Enjoy The Silence van Depeche Mode. 

Marthe, Fleur en Karista zijn de laatste deelnemers van Team Duncan die een gooi doen naar de halve finale van The Voice Kids 2022. Marthe (14, Diksmuide) pakt uit met Strange van Celeste. Fleur (14, Oelegem) smijt zich volledig met Gone van Lianne La Havas. Karista (13, Deurne) krijgt iedereen stil met Speak The Name van Corin Nemec.

Ontdek de aankomende weken meer over de andere leden uit Team Duncan Laurence in The Voice Kids 2022.

Team Metejoor

Ontdek hier meer over Team Metejoor in de Knockout van The Voice Kids 2022 in België. In het team van Metejoor nemen Benne (13, Heldergem), Romy (13, Brasschaat) en Zita (14, Genk) het in de eerste Knockout tegen elkaar op. Maar er zijn in deze aflevering twee Knockouts voor Team Metejoor; ook Lena & Sien (10, Wervik), Cara (14, Heusden-Zolder) en Marie-Émilie (12, Genval) strijden voor een plekje in de halve finale.

Het wordt een emotionele rollercoaster. Zeker de Knockouts van de eerste drie. “Ze hebben allemaal iets unieks in hun stem. Er gaan in heel Vlaanderen traantjes vloeien en bij mij sowieso ook”, voorspelt coach Metejoor. De drie zangtalenten brengen alledrie een ballad, al heeft die van Zita wel een heel speciale betekenis: “Mijn opa is pas gestorven en ik heb dit nummer gezongen op zijn begrafenis. Ik hoop dat ik het emotioneel ga aankunnen op het podium.” Met Dancing In The Sky van Dani and Lizzy brengt ze een eerbetoon aan haar opa. Romy zingt ‘K Heb Je Lief in de versie van Free Souffriau en Benne brengt Bad Habits van Ed Sheeran. 

Tweeling Lena & Sien (10, Wervik) zetten de studio in vuur en vlam met Girl On Fire van Alicia Keys. De zachte Cara (14, Heusden-Zolder) laat zich horen met de ballad You Broke Me First van Tate McRae. Marie-Émilie (12, Genval) zingt Ain’t No Way van haar allergrootste idool Aretha Franklin.

Tweede Knockout ronde Team Metejoor

In de tweede knockouts zien we Louis (13, Oostkamp), Elise (14, Hove) en Jinthe (12, Melsele). Louis zet het Engels dit keer aan de kant en wil iedereen ontroeren in het Nederlands met Zij Gelooft In Mij van André Hazes.  Elise overtuigde haar coach tijdens de Blind Auditions met haar stem en gitaar. Nu laat ze de gitaar achterwege en brengt ze The One That Got Away van Katy Perry. Jinthe stapt het podium op met een echt rocknummer over liefdesverdriet: Weak As I Am van Skunk Anansie.

Derde Knockouts Team Metejoor

Ook team Metejoor is iets speciaals van plan voor hun laatste Knockout. “Ze gaan samen één verhaal vertellen, maar wel elk een apart hoofdstuk”, vertelt Metejoor. Maïté (14, Dergenau) neemt met It’ll Be Okay van Shawn Mendes het eerste hoofdstuk voor haar rekening. “Het gaat over een koppel dat zich onzeker voelt over hun relatie”, legt ze uit. Amelie (13, Evergem) vertelt met Fingers Crossed van Lauren Spencer-Smith het tweede deel van het verhaal waarbij alles fout loopt. “Ik ben eigenlijk de miserie in het verhaal”, lacht Amelie. Lise (13, Wuustwezel) sluit tot slot af met de boodschap dat alles wel goed komt en doet dat met het toepasselijke nummer I’ll Be There For You van The Rembrandts. 

Ontdek de aankomende weken meer over de andere leden uit Team Metejoor in The Voice Kids 2022.

Team K3

Ontdek hier meer over Team K3 in de Knockout van The Voice Kids 2022 in België. Wie er als eerste aan de beurt komen in de Knockouts van The Voice Kids voor team K3? Dat zijn Elise (8, Wingene), Juliette (9, Haacht) en Lars (10, Herselt). Elise (8, Wingene) bouwt een feestje met Watermelon Sugar van Harry Styles.  De kleine Juliette (9, Haacht) steekt de hit Dusk Till Dawn van Zayn in een geheel eigen jasje. Lars (10, Herselt) wist als enige jongen een plekje in het team van K3 te bemachtigen en brengt Adore You van Harry Styles. 

Tweede Knockout ronde Team K3

Gaëlle (14, Ieper), Eloïse (10, Zedelgem) en Naomi (13, Zaventem) staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens de tweede knockout voor team K3 met als thema Taylor Swift. “Jullie zijn onze swifties”, lachen coaches Julia, Hanne en Marthe. Naomi zorgt voor de country vibes met het nummer Red. Gaëlle gaat de emotionele toer op met Blank Space en Eloïse mag haar magische stem bovenhalen voor Lover. 

Maar ook deelnemers Elianice (14, Relegem), Anne (14, Maasmechelen) en Nienke (14, Deinze) gaan de strijd aan voor Team K3. Elianice staat opnieuw in een zelfgemaakte outfit van haar mama op het podium en zingt Flou van Angèle. Anne steekt Rhythm Inside van Loïc Nottet in een verrassend jasje. Na een unieke ballad voor haar Blind Audition toont Nienke (14, Deinze) dat ze ook andere genres aankan met Zo Kan Het Dus Ook van Maan 

Derde Knockouts Team K3

Julie, Emma en Sien zijn de laatste deelnemers van Team K3 die een gooi doen naar een plaatjes in de halve finale van The Voice Kids 2022 in België. Julie (13, Reet) verrast met I’m So Excited van de Pointer Sisters. Emma (13, Westmalle) stapt het podium op met Maniac van Michael Sambello. Sien (14, Geel) haalt de 70’s vibe boven met I Feel The Earth Move van Carole King.

Ontdek de aankomende weken meer over de andere leden uit Team K3 in The Voice Kids 2022.

Team Laura Tesoro

Ontdek hier meer over Team Laura Tesoro in de Knockout van The Voice Kids 2022 in België. In de eerste Knockouts zien we Lena (14, Maasmechelen), Lize (14, Antwerpen) en Jools (14, Aartselaar). Lena (14, Maasmechelen) blijft in de jazzy sfeer met Moon River van Nieka Moss. Lize (14, Antwerpen) ruilt deze keer het Frans in voor het Engels met You Know I’m No Good van Amy Winehouse. Jools (14, Aartselaar) pakt uit met Sign Of The Times van Harry Styles.

Tweede Knockout ronde Team Laura Tesoro

In de tweede knockouts heeft Laura zelfs zes talenten die de strijd met elkaar aangaan. Dat zijn Emma (13, Kappelen), Gloria (14, Berchem), Juliette (12, Assebroek) in de eerste ronde. Emma belooft zich volledig te smijten met All I Want van Olivia Rodrigo. Gloria haalt alles uit de kast met Halley’s Comet van Billie Eilish. Juliette zorgt voor een unieke mix van Frans en Engels met het nummer Fever van Dua Lipa & Angèle. 

En de tweede strijd gaat tussen Marit (9, Brugge), Jan Alexander (12, Gent) en Solara (10, Nieuwerkerken). Marit stapt uit haar comfortzone en bouwt een feestje met De Wereld Draait Voor Jou van Niels Destadsbader & Regi. Jan Alexander zingt Alright van Kendrick Lamar. “De songtekst moest soms wel wat aangepast worden”, lacht coach Laura. Solara laat met Drag Me Down van One Direction een hele andere kant van zichzelf zien. 

Derde Knockouts Team Laura

Elise, Eldiona en Samuel zijn de laatste deelnemers van Team Laura die een gooi doen naar een plaatsje in de halve finale van The Voice Kids 2022 in België. Elise (12, Brasschaat) raakt de gevoelige snaar met Wildest Dreams van Taylor Swift. Eldiona (12, Turnhout) steekt I’m A Mess van Bebe Rexha in een eigen, uniek jasje. Samuel (12, Gent) stapt uit zijn comfortzone met het uptempo feelgood nummer Classic van MKTO.

Ontdek de aankomende weken meer over de andere leden uit Team Laura Tesoro in The Voice Kids 2022.

Halve finale The Voice Kids 2022

Ben je benieuwd welke kandidaten in de halve finale van The Voice Kids 2022 in België staan.

 • Marie-Émilie (Team Metejoor)
 • Zita (Team Metejoor)
 • Jinthe (Team Metejoor)
 • Maïté (Team Metejoor)
 • Lena (Team Laura Tesoro)
 • Gloria (Team Laura Tesoro)
 • JAP (Team Laura Tesoro)
 • Samuel (Team Laura Tesoro)
 • Lina (Team Duncan)
 • Finn (Team Duncan)
 • Isis Lilja (Team Duncan)
 • Karista (Team Duncan)
 • Lars (Team K3)
 • Anne (Team K3)
 • Naomi (Team K3)
 • Sien (Team K3)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 april 2022 /