Telenovelle Sara weer in herhaling te kijken op VTM

Telenovelle Sara is vanaf vandaag – maandag 23 oktober 2023 – om 17.20 uur te kijken op VTM. Deze feelgoodreeks werd voor het eerst uitgezonden in 2007/2008. In 2020 werd-ie ook al eens uitgezonden, omdat er destijds geen nieuwe afleveringen van Familie konden worden gemaakt door corona.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 18 april 2020; auteur Patricia de Ryck heeft het bijgewerkt op 23 oktober 2023 nu de reeks weer in herhaling op tv te zien is bij VTM.

Telenovelle Sara

Telenovelle Sara draait om het liefdesverhaal van het ‘lelijke eendje’ Sara De Roose (Veerle Baetens*). Zij gaat aan de slag in het economaat van modehuis Presence. Daar ontmoet ze Simon Van Wijck (Gert Winckelmans), de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt. Wat volgt is een modern sprookje over hoe dromen soms toch waar kunnen worden.

Tom Van Bauwel (Lieven Pauwels) en Gert Winckelmans (Simon Van Wyck) in Sara anno 2020 in herhaling op VTM tijdens corona
Tom Van Bauwel (Lieven Pauwels) en Gert Winckelmans (Simon Van Wyck).

Cast Sara

De cast van telenovelle Sara wordt verder gevormd door Sandrine Andre, Kürt Rogiers, Lotte Pinoy, Tom Van Bauwel, Benjamin Van Tourhout, Ivan Pecnik, Veerle Eyckermans, Annemarie Lemaître, Laurien Van den Broeck, Hans De Munter, Antony Arandia, Karin Tanghe en Paul Codde. Gastpersonages door Dries Vanhegen, Pieter Van Keymeulen, Rilke Eyckermans (jawel, die je kent van De Zonen van Van As), Aza Declerq, Joke Devynck (die je bijvoorbeeld zag in Een Goed Jaar), Mike Libanon, Bieke Ilegems, Bart Klein, Maarten Claeyssens, Veerle Dobbelaere, Annick Christiaens, Olivier De Smet, Koen Schepens, Kristoff Clerckx en Michel Bouwens.

Veerle Baetens

Veerle Baetens brak door met telenovelle Sara, die nu opnieuw wordt uitgezonden op VTM

Voor Veerle Baetens heeft sinds 2000 verschillende tv-series en films op haar naam staan. Voor haar betekende Sara haar definitieve doorbraak. Natuurlijk was ze al te zien als Els Jacobs in Wittekerke. Maar na haar bekroonde rol van Sara De Roose in deze telenovelle, kon niemand meer om deze actrice heen.

Wist je dat ze – net als Pieter Embrechts – in Nederland nog een musical award heeft gewonnen? In 2005 speelde ze Pippi Langkous in de gelijknamige musical. Maar nog meer ken je haar natuurlijk van Code 37, The Broken Circle Breakdown, Cordon, The Team, D’Ardennen en Tabula Rasa.

Volg ons via social, zoals op WhatsApp en ontdek snel het interview dat wij recent met Veerle hadden over haar nieuwe film Het Smelt. Deze heeft ze geregisseerd.

Gert Winckelmans

En laten Gert Winckelmans ook niet vergeten. Dat vind ik persoonlijk een acteur die we te weinig op tv zagen. Na Sara zag je hem in Los zand, Ella, Chaussée D’Amour, Gent-West en natuurlijk niet te vergeten in Over Water als de Chauffeur van De Pelsmaecker. Recent zag je hem nog in Het Geheugenspel en Fair Trade.

Gert Winckelmans in telenovelle Sara

Nieuw publiek

Maarten Janssens, channelmanager VTM, vertelde in 2020 waarom er gekozen is om telenovelle Sara opnieuw uit te zenden. “Dat de kijkers hun vaste afspraak met Familie nu een tijdje zullen moeten missen is uitzonderlijk, maar gezien de huidige maatregelen onvermijdelijk. Met de nostalgische reeks Sara bieden we een mooi alternatief voor wie van soap houdt. Het is een verhaal waarbij iedereen kan wegdromen in tijden van corona. Op VTM GO was de reeks de voorbije maanden al een groot succes. Met de uitzendingen bij VTM kunnen we een heel nieuw publiek aanboren van mensen die Sara nooit gevolgd hebben of gewoon de nodige verstrooiing geven aan zij die de reeks nog eens opnieuw willen zien.”

Veerle Baetens als Sara

Remake

Denk jij – als Nederlandse kijker – na dit hele artikel over Sara ‘heb ik die serie niet al eens gezien’. Dat kan! Deze telenovelle is namelijk een remake van de Colombiaanse serie Yo soy Betty, la fea. In Amerika noemen ze ‘m Ugly Betty*. En laten wij in Nederland nu ook onze eigen remake hebben gehad in de vorm van Lotte, waarbij het lelijke eendje werd gespeeld door Nyncke Beekhuyzen*.

Foto’s VTM.

Sandrine André en Kürt Rogiers net als in Familie samen in Sara

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2023 /