Documentaire Moordtieten van Dionne Slagter (OnneDi op YouTube)

Dionne Slagter – die je ook wel kent als OnneDi op YouTube en Instagram – heeft een documentaire gemaakt over haar borstvergroting en breast implant illness. Moordtieten is op maandag 6 september in de herhaling te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO3. Het is een aanrader!

Dionne Slagter

Acht jaar geleden koos Dionne Slagter (30) voor een borstvergroting, om na een onzekere periode vol pesterijen en anorexia eindelijk vrouwelijke vormen te hebben. Maar de laatste jaren neemt het aantal verhalen toe van vrouwen met medische complicaties, veroorzaakt door siliconen borstimplantaten: breast implant illness. Daarmee rijst voor Dionne aka YouTuber OnneDi de vraag: wat zit er in mijn lijf?

Documentaire Moordtieten

In de BNNVARA-documentaire Moordtieten gaat OnneDi op zoek naar de gevaren van haar siliconen borstimplantaten. En waar ze eerst sceptisch was, krijgt ze nu een uitslag waar ze van schrikt: een haartest toont aan dat haar implantaten lekken. Heeft ook zij ‘tikkende tijdbommen’ in haar lijf? Moet zij afscheid nemen van haar borstimplantaten, of is er een alternatief? Moordtieten is een coproductie van BNNVARA en Stepping Stone. De regie is in handen van Jack Valkering. 

Vrouwelijkheid

Met borstimplantaten ‘kocht’ OnneDi naar eigen zeggen haar vrouwelijkheid. En die vrouwelijkheid staat nu dus op het spel, nu blijkt dat de siliconen uit haar implantaten migreren door haar lichaam. Wat als de siliconen zich hebben genesteld in haar hersenen, ruggenwervel, zenuwen, hart en darmen? Dit kan in sommige gevallen blijvende invaliditeit tot gevolg hebben.

Doodziek na borstvergroting

In de documentaire Moordtieten gaat Dionne Slagter op zoek naar de gevaren van haar borstimplantaten. Ze spreekt vrouwen die doodziek zijn geworden, en waarschijnlijk nooit meer beter worden. Bij één van de vrouwen waren de klachten zo ernstig dat ze een jaar aan het bed gekluisterd was. “Gezondheid gaat voor”, zeggen alle vrouwen die de YouTuber spreekt.

Borstimplantaten verwijderen

De stap om de borstimplantaten te verwijderen, blijk een ongelofelijk moeilijk besluit voor Dionne Slagter. De angst teruggeworpen te worden naar de pijn van voor die tijd is groot. Liever ziek dan je niet vrouwelijk voelen, ligt op de loer. OnneDi komt in een emotionele rollercoaster terecht en ze wordt geconfronteerd met het dilemma waar elke vrouw met siliconen tegenaan loopt: het gevecht tussen de mentale en fysieke gezondheid. Veel vrouwen kiezen na een lange lijdensweg voor explantatie – ze laten hun siliconenborsten operatief verwijderen. Komt Dionne Slagter tot dezelfde conclusie?

Foto: Daelorian van der Kolk / @daeloshots

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 mei 2021 /