Het Mooiste Meisje van de Klas met o.a. Xandra van Rooijen

Ben je benieuwd naar de vrouwen uit Het Mooiste Meisje van de Klas (seizoen 2022)? Wij zetten ze voor je op een rijtje. Zo start Jaap Jongbloed* het nieuwe seizoen met een reportage over Xandra van Rooijen; die als model met Naomi Campbell en Carla Bruni op de catwalk stond. Daarna is het de beurt aan Alana Kolesnik en Esther Kempener. Stuk voor stuk hebben deze dames indrukwekkende verhalen. Het Mooiste Meisje van de Klas 2022 is in de zomer van 2023 in herhaling te kijken om 22.15 uur op NPO1.

Eerder konden we al kijken naar Het Mooiste Meisje van de Klas 2023.

Mooiste Meisje van de Klas terugkijken

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 17 januari 2022 op VlaamsKijken. Ik heb het bijgewerkt op dinsdag 15 augustus, omdat je de afleveringen nu in herhaling kunt terugkijken. Eerdere afleveringen van Het Mooiste Meisje uit de Klas kun je ook altijd terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Is deze website in België – of elders buiten Nederland – niet beschikbaar, probeer het dan via een VPN verbinding.

Esther Kempener

In de jaren ’90 trekt de vrolijke Esther Kempener met haar lange blonde haren op het Sint-Michiel in Geleen de aandacht van veel jongens. Hoewel Esther de aandacht van de jongens leuk vindt, heeft ze nooit vriendjes. Ze is vooral bezig met één man in haar leven en dat is haar vader. Hij krijgt als Esther 12 jaar is te horen dat hij een hersentumor heeft. Een leven met pieken en dalen volgt. En als ze veertig is slaat het onheil opnieuw toe. Ook Esther Kempener krijgt te maken met een hersentumor. Desondanks blijft Esther haar vrienden en familie verbazen met de levenslust en positiviteit waarmee ze in het leven blijft staat.

Alana Kolesnik

In de tweede aflevering van Het mooiste meisje van de klas Alana Kolesnik. In 1994 komt de Litouwse schone Alana Kolesnik de klas van het Bataafse Kamp in Hengelo binnengestapt. Met haar mysterieuze achtergrond en mooie glimlach is ze een opvallende verschijning in Twente. Wat maar weinig mensen weten, is dat er een hele geschiedenis achter die mooie lach van Alana schuilt. Niet alleen haar klasgenoten hebben vragen, het is vooral Alana zelf die tot op de dag van vandaag op zoek is naar antwoorden. Een zoektocht naar wie ze is en waar ze vandaan komt. Van Litouwen naar Oezbekistan en van de Bijlmer naar Amsterdam-Zuid. Heeft ze nu gevonden wat ze altijd al zocht?

Xandra van Rooijen

Xandra van Rooijen is niet alleen het mooiste meisje van de klas, maar ook een verschijning op de catwalks in Parijs die ze bestormt naast onder anderen Naomi Campbell en Carla Bruni. Ze staat op de covers van Vogue, Marie-Claire en de Lei en reist de hele wereld over. De carrière van Xandra van Rooijen gaat door het dak, tot er iets gebeurt wat het kantelpunt in haar leven blijkt te zijn. Na het overlijden van haar vader op jonge leeftijd, verliest Xandra ook haar grote liefde. Parijs is jarenlang Xandra’s thuis, maar hoe ga je om met dit soort verdriet in de stad van de liefde?

Foto: AVROTROS – Xandra van Rooijen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 augustus 2023 /