Complete overzicht boeken tv-serie Thuis | Nieuw: Bloedbroeders

De afgelopen jaren zijn er tal van boeken verschenen, die horen bij de tv-serie Thuis (VRT). Inmiddels zijn de makers gestart met een nieuwe reeks biografische boeken. De vierde in deze nieuwe serie Thuisboeken – Bloedbroeders – is op 8 april 2023 verschenen. Ontdek in dit artikel meer over het boek én ontdek welke Thuis boeken er nog meer zijn.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 20 april 2021 op VlaamsKijken; het is bijgewerkt op 11 april 2023. Het nieuwe Thuis-boek Bloedbroeders is namelijk verschenen.

Thuis boeken

Er zijn inmiddels al meer dan tien boeken over de tv-serie thuis. Het complete overzicht ontdek je verderop in dit artikel. De bekendste reeks telt negen boeken en begon in 2014 met Doodgezwegen. In 2021 is men met Thilly gestart met een nieuwe serie biografische Thuis-boeken. Waar de andere boeken altijd over meerdere personen gingen, daar leren we in de nieuwe reeks één personage beter kennen. En goed nieuws: de nieuwe boeken van Thuis blijven niet in het verleden hangen. Sterker nog je zult al lezende eerder actuele feiten ontdekken, die je vervolgens pas later terug op tv ziet komen.

Boeken uit beginperiode Thuis

Wist je dat er daarnaast ook in de beginperiode van Thuis een aantal boeken zijn verschenen? Deze boeken verschenen onder de noemer ‘Hoe het vroeger was: Thuis’. Deel 1 heet Zomerlieven en verscheen in oktober 2003. Dit boek zoomt in op de familie Bomans. Het tweede deel is De jaren van verstand. Dit verscheen in 2004. De familie Bastiaens staat centraal in dit boek. Beide werden geschreven door Steve Colardijn. (Meer over de inhoud lees je verderop in dit artikel). Daarnaast zijn er ook nog drie boeken gemaakt die een kijkje achter de schermen geven.

Nieuwe serie Thuisboeken

In 2021 hebben de Thuisboeken een nieuw jasje gekregen. Inmiddels kun je genieten van Thilly, Femke, Marianne en sinds 8 april 2023 dus Bloedbroeders over Harry en Chris.

Bloedbroeders

Het nieuwste boek uit de Thuis reeks gaat over Harry en Chris. De charismatische en populaire Harry heeft het, ondanks zijn eenvoudige afkomst, allemaal voor elkaar. Hij is graag gezien bij de klanten van het café waar hij werkt en is dolverliefd op Nora, een knappe studente. Wanneer hij in het cafe de joviale Chris ontmoet, worden zij gezworen vrienden en besluiten ze samen zaken te gaan doen. In korte tijd groeien Harry en Chris uit tot de koningen van het nachtleven.

Stilaan blijkt echter dat Chris niet helemaal zuiver op de graat is. Wanneer Harry en Chris betrokken raken bij de dood van van een Nederlandse rugzaktoeriste in Thailand, komt de relatie tussen de twee bloedbroeders in een neerwaartse spiraal terecht. Harry begint zich steeds meer vragen te stellen. Met welke duistere zaakjes houdt zijn beste vriend zich bezig? Als Harry zich probeert los te scheuren van Chris, komt diens ware aard naar boven…

Bestel Bloedbroeders bij Bol.com of Amazon (Nederland / België).

Marianne

Marianne Bastiaens blikt in haar memoires terug op de mannen in haar leven. Mannen met wie ze de lief­de in al haar gedaanten beleefde, waar verlies en pijn afgewisseld werden met hevig verlangen en vuur. Twaalf keer werd haar hart veroverd, twaalf keer even intens. Marianne blikt in deze autobiografie terug op haar leven vol passie. En zoals bij alle Thuis boeken geldt: als lezer ontdek je nu actuele feiten die pas later op televisie komen.

Dit boek is op dit moment onder andere te kopen bij Amazon. Als je Prime Video hebt of neemt, bezorgen ze ‘m zelfs gratis thuis. Je kunt Marianne ook bij Bol.com kopen.

Femke

Femkes leven in Thuis is niet altijd over rozen gegaan. Ze groeit in eerder armoedige omstandigheden op met haar alleenstaande mama Nancy. Ze probeert zich uit de marginaliteit te werken en vecht voor haar geluk, maar steeds weer zijn er nieuwe tegenslagen en misstappen, woelige relaties, geldproblemen, drugs, ruzie met stiefvader Eddy, de dood van haar zoontje Lucas. Net wanneer alles eindelijk goed begint te gaan met de Withoeve en haar huwelijk met Peter en haar zoontje Vic, duikt er een kind op uit een vorige relatie van Peter. Dit zorgt voor grote spanningen, alles dreigt weer kapot te gaan…

Dit boek is ook te kopen bij Amazon – Als je Prime Video hebt of neemt, bezorgen ze ‘m zelfs gratis thuis.

Thilly

De erg populaire en innemende Thilly bijt de spits af van een reeks waarin de personages van Thuis zelf hun levensverhaal vertellen. Hoe en waarom zijn ze geworden wie ze nu zijn? Welke nog onbekende gebeurtenissen uit hun verleden hebben hun persoonlijkheid gevormd? En welke sporen laat dat nu nog na? De avontuurlijke Thilly vertelt over hoe ze opgroeide met haar veel oudere en minder flamboyante zus Judith. Over haar vele reizen, de zoektocht naar haar plaats in het leven, de mannen…

Overzicht boeken Thuis

Alle andere boeken hebben we hier voor je verzameld in het overzicht van alle boeken van Thuis . Als je op de titel klikt, kun je ze zelfs meteen bestellen. Meer weten dan vind je hieronder ook een beschrijving van de boeken in dezelfde volgorde.

Levensverhalen:

Verhalen bij de serie:

Hoe het vroeger was: Thuis

Daarnaast zijn er ook nog verschillende boeken verschenen, die alles te maken hebben met Thuis. Ze geven een kijkje achter de schermen bij deze populaire tv-serie van Eén. Ken jij ze al:

Wist je dat – in navolging van Thuis / VRT – VTM ook gestart is met een Familie-boekenreeks?

Opgedoken

Dit boek draait rond Tom en Tania, die ooit jeugdvrienden waren. Talloze zomers beleefden ze samen. Vakanties vol zon, liefde en spanning. Maar ligt er ook een donker verleden begraven onder het zand…? We nemen je mee naar zee. Naar een zomer, lang geleden. Naar de surfclub, waar Tom en Tania elkaar leerden kennen. Waar het allemaal begon en waar nog onopgeloste vragen rijzen die de levens van Tom en Tania en Thuis nu nog altijd kwellen. Wie weet wat er nog allemaal nog opduikt. Alle antwoorden liggen op de bodem van het boek Opgedoken.

Uitgeklaard

Begin december 2019 is het achtste boek van Thuis verschenen: Uitgeklaar. Emma, Stan en Judith spelen de hoofdrol. Hun zoektocht als gezin na een erg woelige periode met schokkende gebeurtenissen staat centraal. Verder weten alleen de lezers waar het over gaat, want de inhoud moest geheim blijven om dat in de periode na december 2019 pas de nieuwe feiten zouden opduiken in de tv-serie Thuis.

Ontspoord

In het zevende Thuisboek staan de personages van Stan en Joren centraal. Er zweven heel wat vragen en geheimen rond hun relatie, hun denken en hun doen. In Ontspoord wordt er meer dan een tip van de sluiter opgelicht. Ook hierbij gold dat de lezers van de Thuis-boeken eerder wisten wat er aan de hand was dan de kijkers van de serie.

Onuitgesproken

Het zesde boek van Thuis verenigt de verhaallijn van Secrets met die van Thuis en draait helemaal rond Emma. Emma gaat in Secrets op skireis met haar school. Daar gebeurt een drama: een klasgenoot komt om bij een val. Een ongeluk of niet? De onzekerheid daarover is beklemmend, de waarheid blijft lang onuitgesproken. Tegelijk kampt Emma ook ’thuis’ met zorgen, over haar relatie met Floris en over haar broer Stan die Tom verkiest boven zijn moeder Judith. Een en ander mondt uiteindelijk uit in de ontsluiering van een geheim…

Afgewezen

Het verhaal van Karin en Kobe staat centraal in het vijfde boek van Thuis. Dat die twee een verleden samen hebben, was de kijkers natuurlijk niet vreemd. Maar hoe zat dat nu precies… Dat lees je dus in Afgewezen.

Losgebroken

Losgebroken is het vierde boek bij tv-serie Thuis. Hierin lees je het verhaal van Lowie die in Valencia is gaan studeren. Weg van thuis, van alle zorgen daar, van vader Luc die hem zo mist. Hoe ervaart hij zijn nieuwe leven? Hoe verteert hij de breuk met Olivia? Komt hij nog terug? Wil hij nog terug? Een verhaal van loslaten, maar ook van twijfel en heimwee.

Herboren

Het leven van Franky Bomans lijkt perfect: hij begint met zijn echtgenoot Tibo aan een nieuw avontuur in Amerika. In de familie zit het allemaal goed. Maar waarom voelt Franky zich dan niet gelukkig? Hij gaat op onderzoek naar zichzelf. Tot die ene vraag zijn hele wereld op zijn kop zet: is hij in het verkeerde lichaam geboren? Wil hij niet liever een vrouw zijn? Franky beseft dat hij deze ingrijpende en verwarrende periode niet alleen kan doorstaan. Hij doet beroep op enkel oude bekenden om hem bij te staan. Maar niet iedereen reageert even enthousiast… Franky zet door en wordt herboren als Kaat – daar lees je alles over in het derde Thuis-boek.

(On)gewenst

“Was ik (on)gewenst?” Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen…

Doodgezwegen

Het eerste Thuis-boek uit de nieuwe reeks vertelt het verhaal van Lowie en zijn moeder in Mexico. Een periode van vlucht, van dreiging en van dodelijk zwijgen. En je ontdekt een gruwelijk geheim dat de toekomstige verhouding tussen Lowie en zijn vader nog meer op de proef zal stellen. Wist je dat dit boek geschreven is door de schrijfster van de boeken bij telenovelle Sara en Lisa?

Hoe het vroeger was: Thuis – Zomerlieven

Zomerlieven draait voornamelijk rond de Familie Bomans. De gebeurtenissen in dit boek draaien rond hetgene wat er voor de serie is gebeurt. Zo leren Frank en Jenny elkaar kennen in 1974 en valt Rosa voor de charmes van Luc. Zomerlieven verscheen in 2003.

Hoe het vroeger was: Thuis – De jaren van verstand

De jaren van verstand draait rond de familie Bastiaens. 1970. Marianne Bastiaens, een dochter uit een heel rijke en burgerlijke familie, ontmoet de pas afgestudeerde dokter Walter De Decker, een slagerszoon uit hetzelfde dorp waar haar familie al tientallen jaren de scepter zwaait. Ondanks hun heel verschillende achtergrond besluiten de schuchtere Marianne en de idealistische Walter om samen in zee te gaan… De jaren van verstand verscheen in 2004.

Thuis 25

In december 1995 kwam de allereerste aflevering van Thuis op televisie. Sindsdien zijn er in de immens populaire dagelijks fictiereeks op Eén ontelbaar veel dingen gebeurd en veranderd. Toch zijn en waren er ook blijvers: sommige personages draaien al 25 jaar mee, en de formule draait ook nog altijd rond het ‘Thuisgevoel’, kwaliteitsacteurs, topscenario’s en maatschappelijke thema’s. Bij de 25e verjaardag gunt Thuis ons in dit boek een blik achter de schermen. Gesprekken met acteurs als Leah Thys en Matthias Vergels, met wie de decors en de make-up regelt, met wie de figuranten en de buitenlocaties zoekt, met wie de scenario’s schrijft en de opnames regisseert. Zo kom je als Thuisfan ongelofelijk veel nieuws te weten over Thuis, eigenlijk alles wat je nooit op het scherm ziet.

Lekker Thuis

Het Lekker Thuis boek verzamelt enkele tientallen recepten van de Thuis-personages (dranken, hoofdgerechten en desserts) zoals die in de reeks werkelijk zijn klaargemaakt en geserveerd. Van de Go To Hell-cocktail van Renzo tot de chocomelk met marshmallows van Yvette. De quinoasalade van Simonne tot de paella met kip en chorizo van Lowie. En van de wafels met peperkoek van Kaat tot de tiramisu met amaretto en banaan van Kobe. Je leest talloze verhalen over hoe de personages tot die gerechten kwamen en natuurlijk de schitterend geïllustreerde recepten zelf.

Hieronder ter illustratie het plaatje van Bol.com. Maar let op: bij Amazon is-ie goedkoper. Daar bestel je het Lekker Thuis boek voor 24,99 euro. Wel kun je altijd even checken of Bol misschien een tweedehands exemplaar heeft; het gaat hier tenslotte wel om ‘m iets ouder boek.

Nergens beter dan Thuis

Na 3000 afleveringen is het wel eventjes tijd om je geheugen op te frissen. Dat deden de makers van de populaire Eén serie met het Nergens beter dan Thuis boek. Het verhaalt over de liefdes, intriges, geheimen en vetes uit de populaire VRT-soap. Wat is de oorzaak van de vete tussen Rosa en Marianne? Wie werd verliefd op wie? Wie verdween uit de serie en waarom?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 april 2023 /