Leopold 3: Erik Goossens en Pat Krimson bij Tien Om Te Zien 2023

Leopold 3: Erik Goossens, Pat Krimson en Stefan Wuyts treden eenmalig weer samen op bij Tien Om Te Zien 2023. De iconische popgroep liet in de nineties menig meisjeshart sneller slaan met hits als Volle Maan, Zomernacht en Vergeet-Mij-Nietje.

De eerste artiesten die optredens gaan verzorgen tijdens Tien Om Te Zien 2023 zijn vandaag bekendgemaakt. Naast Leopold 3 kun je gaan genieten van diverse Vlaamse en internationale artiesten.

Leopold 3

Stefan Wuyts vertelt meer over de iconische popgroep* voor de jongere Tien Om Te Zien-volgers, die Leopold 3 nog niet kennen: “Leopold 3, dat waren drie gasten die uit totaal verschillende muzikale stromingen kwamen. Patje uit de techno en dance scene, Erik als geschoolde zanger uit het kleinkunstcircuit en ik uit de alternatieve hoek.”

Stefan Wuyts

Stefan Wuyts vertelt verder over Leopold 3: “Maar we amuseerden ons te pletter in die tijd. Elk optreden was gewoon pure fun. Die fun halen we graag nog eens terug naar het TOTZ-podium.” Stefan Wuyts was naast drummer ook manager van onder andere Lasgo* en Ian Van Dahl. Een aantal jaar gelden lazen we in de krant dat hij nu scoort als physical coach in het futsel en het basketbal.

Erik Goossens

Erik Goossens vertelt over de tijd dat ze met Leopold 3 op Tien Om Te Zien optraden. “Tien Om Te Zien was knettergek. Leopold 3* was qua muziek niet echt rock ‘n roll, maar wij waren misschien wel de groep met de meeste rock ‘n roll daar aanwezig. Ik herinner me dat ik ooit een kepie van een politiecommandant heb ‘getjoept’ en die in het publiek heb gegooid. Die commandant was daar niet zo happy mee en wilde de opname zelfs stilleggen. Wij vonden dat leuk. Ondertussen zijn mijn wilde haren eraf, maar we gaan ons wel amuseren. De vraag om nog eens op te treden werd ons zoveel gesteld, dus we dachten: why not?” Je kent Erik Goossens niet alleen als zanger, maar ook als acteur. In de jaren negentig speelde hij ruim zevenhonderd afleveringen de rol van Peter Van den Bossche. En recent speelde hij nog mee in Thuis. Je kent hem daar als het personage Alexander. Erik Goossens is de man van Bieke Ilegems*.

Pat Krimson

Pat Krimson – die anno 2023 natuurlijk bekend is van 2Fabiola* – vertelt meer over de band. “Leopold 3 was in 1989 mijn eerste uitdaging in de muziekwereld en in 1993 was het hek van de dam. We stonden met drie nummer 1-hits op rij in Tien Om Te Zien en kregen drie keer een Gouden Oog als beste Belgische groep. Veel bands splitten of hebben ruzie, maar dat was bij ons niet het geval. Erik wou iets anders, ik had een hit te pakken met 2 Fabiola en wilde een nieuwe uitdaging. We zijn als vrienden uit mekaar gegaan. Het is fijn om elkaar terug te zien en nog één keer in Tien Om Te Zien te staan om onze fans een plezier te doen.” Pat Krimson is samen met Loredana De Amicis met wie hij ook 2Fabiola vormt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juni 2023 /