Philippe Geubels quiz: Ik heb het u letterlijk juist gezegd

Philippe Geubels is vanaf zondag 3 september om 20.00 uur op VRT1 te zien met de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd. Naast hem zien we Jade Mintjens, die voorzitter is van de vragenmakers. Ontdek hier alles over deze gloednieuwe quiz van Philippe Geubels: Ik heb het u letterlijk juist gezegd.

Makkelijkste quiz van Vlaanderen

Philippe Geubels* is de gastheer van de makkelijkste quiz van Vlaanderen: Ik heb het u letterlijk juist gezegd. Zelf zegt hij daarover: “Eindelijk een quiz voor mensen die geen tijd hebben om hele dagen Wikipedia te lezen of Trivial Pursuitkaartjes van buiten te leren.” Hoe de deelnemers dan wel de antwoorden weten? Nou, die zijn daarvoor net ergens gegeven of getoond. Maar wanneer letterlijk àlles een vraag kan zijn, wordt gewoon onthouden plots bijna een Olympische discipline. En zo gaan vier deelnemers elke zondagavond de strijd aan met hun kortetermijngeheugen, op zoek naar 15.000 euro.

Je kent Philippe Geubels van Hotel Romantiek, Geub, Taboe, maar ook van Een Echte Job NL en niet te vergeten het hilarische LOL op Prime Video.

Quiz Philippe Geubels kijken

Wil je deze nieuwe quiz van Philippe Geubels kijken? Dat kan vanaf zondag 3 september iedere zondagavond op VRT1 en bij VRT MAX. Terugkijken kan ook op VRT MAX. Wil je dit vanuit Nederland of een ander land doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Nu terug naar de quiz:

Quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd

Om kort op de bal te spelen, bedenkt een professioneel team van vragenmakers de vragen terwijl de quiz bezig is. Diezelfde vragen stelt debutant-quizmaster Philippe Geubels vervolgens aan de kandidaten. Philippe is namelijk de immer kalme directeur van dit zondagse quiz-circus. Hij slaat, zalft en als de vragen eens niet uit de kokers van de vragenmakers komen, komen ze uit die van Philippe zelf, met multiple choice drama’s tot gevolg als: Is Messalina een nummer van Helmut Lotti, een dochter van Helmut Lotti of een Tapasbar in Laarne?

Deelnemers Ik heb het u letterlijk juist gezegd

Elke week ontvangt Philippe Geubels in zijn quiz vier Vlamingen die niet in de vijver van allesweters en quizfreaks rondzwemmen. Kandidaten met meer persoonlijkheid en goede verhalen dan parate kennis. Het enige wat ze volgens Philippe Geubels nodig hebben? “Een degelijk functionerend kortetermijngeheugen, en dan winnen ze misschien wel 15.000 euro! Of had ik dat al gezegd?”

Jade Mintjens

Als voorzitster van de vragenmakers zorgt Jade Mintjens voor weetjes bij de vragen en voor troost bij de kandidaten, als er weer eentje de schoenmaat van zijn buurvrouw is vergeten terwijl diezelfde buurvrouw letterlijk twee minuten eerder heeft gezegd dat ze op een 41 rondloopt. Waar je Jade Mintjens van kent? Van haar eindejaarsconference bijvoorbeeld of de reeks Instafamous.

Nieuwe quiz Philippe Geubels

Het wordt dus een dolle boel in de nieuwe quiz van Philippe Geubels. En die ‘dolle’ mag op het einde geschrapt worden, wanneer het uiteindelijk echt boel wordt tussen twee overgebleven kandidaten in een finale waarin de kandidaten zélf moeten inschatten wat de ander onthouden heeft en wat niet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2023 /