Peter Pannekoek: Waarom gaan we niet vaker – tv show theater

Peter Pannekoek is op zaterdagavond om 20.00 uur bij AVROTROS op NPO2 te zien in de herhaling van het tv-programma Waarom gaan we niet vaker. De cabaretier laat op verrassende wijze zien wat voor moois er in de theaters gebeurt. Ontdek hier meer over Waarom gaan we niet vaker.

In juni 2023 kwam Waarom gaan we niet vaker van Peter Pannekoek op tv. Vanaf zaterdag 19 augustus kun je om 20.00 uur kijken naar de herhaling. Wist je dat je daarnaast veel cabaret op NPO Start kunt kijken. Lees: Deze nieuwe cabaret voorstellingen kijk je op NPO Start.

Waarom gaan we niet vaker?

Een gigantische Marokkaanse bruiloft op een dakterras in Groningen, een absurdistische cabaret scene in een bos of een bushokje als podium voor een waanzinnige monoloog… In het nieuwe tv-programma Waarom gaan we niet vaker? zien we theater niet op het toneel, maar op een verrassende locatie in de echte wereld. Alles is een podium en iedereen is publiek, terwijl de magie van toneel naar televisie wordt gebracht. Cabaretier Peter Pannekoek laat zien wat voor moois er in de theaters gebeurt op een manier die bij hem past. Dat doet hij snel, grappig, verrassend en scherp. Naast de voorstellingen die de kijker in vervoering brengen, voert Peter Pannekoek gesprekken met collega’s over het vak, hun inspiratie en slechte recensies.

Peter Pannekoek

“Theater is mijn grote passie en het is mijn doel om door middel van dit programma die liefde bij iedereen aan te wakkeren. Ik hoop dat de kijker na elke aflevering denkt: “Waarom gaan we niet vaker?”, aldus Peter Pannekoek over zijn nieuwe tv show, die we kennen van Dit was het nieuws, Zacht van binnen en de Oudejaarsconference.

Gasten Waarom gaan we niet vaker

Waarom gaan we niet vaker? is de nieuwe wekelijks cultuurshot. Smakelijke cultuursnacks met een bite. Bij een viskraam – want in de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt – stelt Peter succesvolle theatermakers als Jeroen Woe (ken je van Even tot Hier) en René van Meurs*, die ooit in hun carrière slechte kritieken kregen, de confronterende vraag; valt er iets te leren van een slechte recensie? Onder anderen podiumkunstenaars Hans Kesting (die je recent zag in de razend spannende serie Sleepers), Jawad es Soufi en Ellen ten Damme* beantwoorden zijn verrassende en ontwapende vragen over angsten, onzekerheden en dromen.

Cast Les Misérables

Het nieuwe cabaretduo n00b verplaatst een scene van hun voorstelling naar het bos, de cast van Les Misérables ontketent een revolutie op een plein in Assen en de vechtkunsten van de voorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom en ISH zetten een tafeltennisclub in Utrecht in lichterlaaie. Met een unieke filmstijl wordt de ziel van de voorstelling behouden. De kijker wordt verrast door het samenspel van verhaal en omgeving. Na het zien van dit programma is er maar één conclusie mogelijk: waarom gaan we niet vaker?

Waarom gaan we niet vaker gemist

Waarom gaan we niet vaker? is een productie van Medialane in opdracht van AVROTROS. Dit programma kwam sinds 31 mei, wekelijks om 22.10 uur bij AVROTROS op NPO2. Vanaf 19 augustus kun je om 20.00 uur kijken naar de herhaling. Heb je Waarom gaan we niet vaker gemist, dan kun je de afleveringen terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken? Zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die op Nederland en ga dan pas naar de NPO Start site.

Foto: Hans-Peter van Velthoven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 augustus 2023 /