Oudejaarsconference Peter Pannekoek kijken

Peter Pannekoek mocht 2021 voor het eerst afsluiten met een oudejaarsconference. Heb je ‘m gisteren gemist? Omdat je bijvoorbeeld keek naar de eindejaarsconferences van Najib Amhali of Kamal Kharmach? Geen probleem: de oudejaarsconference van Peter Pannekoek is natuurlijk terug te kijken op NPO Start en NPO Plus.

Oudejaarsconference Peter Pannekoek

Hier staat het kijken naar deze eindejaarsconference van Peter Pannekoek ook voor nieuwjaarsdag op de planning. Ik ben benieuwd. De reacties zijn in ieder geval erg goed. Zo geeft het AD hem maar liefst vijf sterren. “We zijn allemaal verdwaald, houdt Peter Pannekoek de kijkers voor in zijn eerste oudejaarsconference. Hijzelf niet. Als 2021 een touwtjespop was, dan bedient Peter Pannekoek ‘m vol souplesse. Geen moment raakt hij verstrikt in al die verschillende lijnen die het jaar hem biedt”, aldus recensent Jeroen Schmale.

Goede recensies

En zo zijn er meer positieve recensies. Zo geeft deze van Trouw perfect weer waarom ik deze eindejaarsshow van Peter Pannekoek terug ga kijken. “Peter Pannekoek kiest in zijn eerste oudejaarsconference voor het grote gebaar. Met veel humor, maar vooral zonder genade neemt hij het hedendaagse Nederland de maat. Een premier die weigert om naar de oorzaken van de avondklokrellen te kijken, een bevolking die de schuld altijd bij anderen en nooit bij zichzelf legt: in de ogen van Pannekoek staan we er aan de vooravond van 2022 niet al te best voor”, aldus Trouw.

Geen nieuwkomer meer

Peter Pannekoek mag dan nog een jonge cabaretier zijn – hij is 35 – onervaren is hij allesbehalve. Zo kon je eerder dit jaar al kijken naar Zacht van binnen (uit 2017). Zijn shows Later was alles beter en Zacht van binnen zijn zowel terug te kijken op NPO Plus, Videoland en Netflix. Later Was Alles Beter staat ook op Prime Video.

Foto: Hans-Peter van Velthoven

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2022 /