Familie Gillis Massa is Kassa seizoen 7: dit is de voice over!

Familie Gillis: Massa is Kassa seizoen 7 is vanaf vanavond – donderdag 3 augustus – op werkdagen om 18.55 uur te kijken op VTM2. De gezondheid van Peter Gillis staat meer dan ooit centraal, maar er is natuurlijk ook aandacht voor hun dagelijkse beslommeringen, het runnen van dertien vakantieparken en de sexshop van Nicol Kremers. Dit alles wordt natuurlijk weer vakkundig aan elkaar gekletst door dé vertrouwde Massa is Kassa voice over… Ontdek in dit artikel wie de voice over van Massa is kassa doet…

Heb je de biografie van Peter Gillis al gelezen?

Massa is Kassa mét Nicol in België kijken

UPDATE: dit bericht verscheen oorspronkelijk op 23 mei 2022 op VlaamsKijken. Ik heb het bijgewerkt op 3 augustus 2023, omdat de afleveringen nu in België op VTM 2 te kijken zijn. Let op: de relatie tussen Peter en Nicol is inmiddels voorbij. In Nederland mag Nicol Kremers niet meer voorbij komen. Lees hier meer over het laatste nieuwe seizoen.

Massa is Kassa Seizoen 7

Maar eerst duiken we natuurlijk in de inhoud van het zevende seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa. Nadat Peter Gillis met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis, wil Nicol dat hij zijn leven drastisch gaat veranderen. Omdat het vakantieseizoen voor de deur staat, moet er echter nog veel gebeuren op de parken. Mark ontdekt dat er tientallen tv’s ontbreken en hoofd horeca Samir probeert Peter te overtuigen om zijn eigen worstenbroodjes op de menukaart te zetten. Kortom: al in de eerste aflevering van Familie Gillis: Massa is Kassa seizoen 7 staat er van alles te gebeuren.

Sexshop Nicol Kremers

Natuurlijk ontdekken we ook nog meer over de sexshop van Nicol Kremers… Al is ze ook druk met heel andere zaken. In de tweede aflevering zien we dat ze nieuwe kleding wil voor haar nieuwe rondje; Ruud biedt aan haar te helpen. Peter en Mark zijn volop bezig met de controle van de winterwerkzaamheden op de parken. Na een half jaar gaan de deuren van Park Prinsenmeer eindelijk weer open, dus iedereen staat op scherp.En dan volgt Peter Gillis ook nog eens de werkzaamheden aan zijn kasteel op de voet.

Overgewicht Peter Gillis

Peter lijkt serieus aan zijn overgewicht te werken. Om binnenkort een wandeltocht uit te kunnen lopen heeft hij hulp ingeschakeld van een personal trainer; zo zien we in de derde aflevering. Mark houdt zich op de parken bezig met klachten over slechte tv-signalen en ontbrekende toestellen. Peter en Nicol gaan naar Spanje om hun appartement in de verkoop te zetten. Peter is echter niet blij dat er tijdens zijn afwezigheid een teamuitje plaatsvindt.

Vakantiewoning in Spanje voor Peter Gillis

In Spanje zijn Peter Gillis en Nicol Kremers op zoek naar een nieuwe vakantiewoning voor het hele gezin, zo zien we in aflevering 4 van seizoen 7. Als ze een mooi huis vinden, wil Peter onderhandelen over de prijs. Mark gaat undercover en merkt wat problemen op park De Berckt en Ruud werkt op geheel eigen wijze een lijst met klussen af. Als Peter en Nicol een bezoekje brengen aan Henny en Nelis, gaat het tijdens het uitlaten van hun nieuwe hond helemaal mis.

Marina Beach

In de vijfde aflevering van Massa is Kassa stort Nicol zich op het schoonmaken van één chalet. Met de nadruk op één. Helaas voor Nicol komt manlief langs voor een controle. Verder reist het gezelschap naar Zeeland, daar ligt park Marina Beach. Naast een grondige controle, is er ook tijd voor vertier. Het gezin stapt in de boot voor een rondje vogelspotten. Het park was ook te zien tijdens de deelname van Peter Gillis (met Rob Geus samen) aan Het Jachtseizoen (2022).

Nieuwe auto

Peter Gillis ergert zich in de zesde aflevering aan Nicol, die de kledingcollectie van hondje Coco maar blijft uitbreiden. De puppy heeft inmiddels meer kleding dan haar baasjes. Zelf Ruud maakt kleertjes voor het beestje. Zelf is Peter Gillis toe aan een nieuwe bolide; er voglt een testrit met dit speciale exemplaar op het circuit van Zandvoort.

Personal trainer

Peter traint in aflevering 7 voor de laatste keer met Personal trainer Emre voor de vijfkilometerloop in Venray. En hij jaagt op sponsoren voor de, in Peters ogen uitputtende, wandeltocht. Nicol gaat met hondje Coco in training bij de Nederlands kampioen Dogdance, Brigitte van Gestel. Nicol werkt natuurlijk alleen met de beste van de beste. En zal miljonairszoon Mark nog meer in de voetsporen van zijn vader treden als hij zichzelf een stijlvolle hoed laat aanmeten? En Peter en Nicol bezoeken het graf van Peters moeder om het hartje, dat telkens door graftoeristen wordt meegenomen, voor altijd in beton te gieten.

Haalt Peter Gillis de finish?

In de achtste aflevering van seizoen 7 is het hét moment van de waarheid voor Peter. Hij neemt deel aan een vijf kilometer lange wandeltocht. Wekenlang heeft hij zich voorbereid en de hele familie staat achter hem. Zijn kinderen maken een spandoek, Nicol helpt hem met een goede uitrusting en hij wordt door iedereen gesponsord voor het goede doel. Zal Peter Gillis de finish halen? Verder in deze aflevering: Nicol is niet tevreden over Ruuds werk voor de pipowagens.

Voice over Massa is Kassa

Zijn jullie ook zo weg van de Massa is kasa voice over? Hij zorgt er mede voor dat dit SBS6-programma zoveel kijkers heeft. Juist de droge opmerkingen, waarmee Peter Gillis, Nicol Kremers en de andere hoofdrolspelers worden beschreven, zorgen menigmaal voor een lach op het gezicht. Kortom de voice over van Massa is Kassa is absoluut bepalend voor het tv-programma. Maar wie is toch die man met dat vlijmscherpe commentaar, die ook de familie Gillis niet spaart… Dat is Frank Lammers.

Massa is Kassa voice over: Frank Lammers

Jawel, Frank Lammers is de voice over van Familie Gillis: Massa is Kassa. De Brabantse acteur die ook razend populair is als Ferry Bouman uit Undercover zorgt dus voor het snedige commentaar bij de nieuwe afleveringen van de Familie Gillis: Massa is Kassa. De acteur is sowieso razend veelzijdig. Op dit moment zie je hem bijvoorbeeld iedere week samen met Guus Meeuwis in Glory Days. En hij heeft ook het nodige op de planning staan. Denk aan de Vlaamse film H4Z4RD, Netflix-film The Takeover en All Inclusive. Recent zag je hem nog in Het jaar van Fortuyn. Daarnaast zijn Undercover-fans natuurlijk blij dat Ferry De Serie nu wordt opgenomen. In de Undercover Facebook Groep houden we je op de hoogte.

Massa is Kassa Seizoen 7 kijken

Op Kijk.nl kun je in Nederland alle seizoenen terugkijken. Als je in het buitenland woont, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Familie Gillis: Massa is Kassa in België kijken, is dus via die optie ook mogelijk. Op VTM Go kun je ook verschillende afleveringen kijken van de afgelopen seizoenen, maar dat wisselt dagelijks. Op donderdag 24 augustus kon je zo nog kijken naar een aantal afleveringen uit seizoen 6 en volledig naar seizoen 7 en seizoen 8.

Foto: © SBS6 / Friso Keuris

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 augustus 2023 /